Bevis for vaccination i New York

Bevis for vaccination i New York

Bevis for vaccination er påkrævet i New York. For at få adgang til indendørs underholdning skal du kunne dokumentere fuld vaccination med en WHO-godkendt COVID-19 vaccine. Dette gælder ved alle indendørsområder, såsom restauranter, barer, museer, attraktioner, teatre og sportsarenaer. Reglerne gælder for alle over 12 år.

Her finder du alt om reglerne vedrørende vaccinedokumentation, når du ER i New York. Hvis du leder efter regler vedrørende rejse TIL New York, så klik her.

Hvordan kan du fremvise vaccinebevis i New York?

Du fremviser bevis for vaccination ved indgange, eller hvis du bliver spurgt. Beviset kan enten være digitalt eller på papir – formen er ligegyldig, så længe det er udstedt af en officiel myndighed. Coronapas accepteres, se nedenfor. Husk altid at informere dig om, hvilken form for vaccinebevis dit flyselskab kræver. Dokumentationen skal indeholde dit navn, fødselsdato, vaccinetype, dato samt landet, hvor du er blevet vaccineret. Det er også vigtigt at medbringe ID, som stemmer overens med informationerne på vaccinebeviset.

Coronapas i New York

For at vise dit Coronapas i New York åbner du appen, trykker på ikonet i hjørnet og vælger EU/Udlandsrejse. Her får du al den information, du skal bruge.

Hvilken vaccine er godkendt?

I New York accepteres alle WHO-godkendte vacciner. Disse er Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinopharm-BBIBP og Sinovac. Krydsvaccinationer accepteres også.

Erics tip: Sørg altid for at have et mundbind med dig. Det er påkrævet i metroen, men også i mange indendørsområder, inklusiv attraktioner. Brug af mundbind anbefales stærkt, og nogle steder er det påbudt. Læs mere om COVID-19 situationen i New York.

Børn i New York

For børn under 12 år er det påkrævet at bære mundbind, da de ikke er vaccinerede. For nogle aktiviteter, såsom Broadway shows, skal der også fremvises bevis for negativ coronatest. Det er nemt og gratis at få en test i New York. For alle på og over 12 år er bevis for vaccination påkrævet.

H3 Ikke-vaccinerede børn mellem 12 og 17 år.

For ikke-vaccinerede børn mellem 12 og 17 år er det tilladt at flyve til USA med dokumentation for negativ test. Men i New York gælder der andre regler for børn i denne aldersgruppe. På alle indendørsområder er det obligatorisk for alle over 12 år at fremvise bevis for vaccination. Vær opmærksom på disse forskellige regler.

Nye restriktioner fra 27. december: For indendørs spisning og underholdning kræves bevis for fuld vaccination med en WHO-godkendt COVID-19-vaccine. Dette krav gælder for alle fra 12 år og opefter.
Nye restriktioner fra 14. december: Børn mellem 5 og 11 år skal vise bevis for vaccination med mindst én dosis af en WHO-godkendt COVID-19-vaccine.

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev