New York flyrejse under COVID-19

New York flyrejse under COVID-19

En New York flyrejse under COVID-19 medfører flere krav end sædvanligt. Coronatests, mundbind og vaccination er blandt de ting, du skal tage højde for, når du rejser til New York. Jeg forklarer her, hvilke regler der gælder, når du flyver til New York, og hvad du skal have in mente, hvis du vil rejse til New York under coronapandemien.

Sidst opdateret: 4. februar 2023

Vaccinationskrav

For at komme ind i USA skal du være fuldt vaccineret med en WHO-godkendt COVID-19 vaccine. Dette gælder for alle personer på 18 år og derover. Dokumentationen for din vaccination kan både være digital eller på udskrift og skal være fra en officiel vaccineleverandør.

I USA er der ingen gyldighedsperiode for COVID-19-vaccinationen, så dit bevis for vaccination udløber ikke. Hvis du har fået to vaccinedoser (1 dosis med Johnson & Johnson-vaccinen), anses du for at være fuldt vaccineret. Du finder svar på spørgsmål vedr. rejse med børn, vacciner som AstraZeneca og mere her.

Ingen COVID-19 test inden afgang

Det er ikke længere nødvendigt at fremvise bevis for negativ test inden afrejse til New York.

Ingen karantæne ved ankomst

Der er i øjeblikket ingen krav om karantæne i USA. På trods af coronavirus er de fleste attraktioner åbne i New York.

Flyrejsen og ankomst til New York

Flyselskaber har COVID-relaterede retningslinjer under flyrejsen. Det anbefales at bære mundbind under hele rejsen. Flyene bliver også rengjort oftere og mere grundigt. Ankomsten til JFK eller Newark Lufthavn er mere eller mindre den samme som ellers, og det er valgfrit, hvis du vil have mundbind på i lufthavnen.

COVID-19-test i New York

Hvis du får brug for at tage en coronatest i New York, findes der masser af steder som tilbyder tests mod betaling. Du vil finde test-telte på gaderne, eksempelvis ved dit hotel, Times Square, Grand Central eller 9/11 Memorial. Ofte er der flere teststeder på samme gade.

De fleste teststeder tilbyder både PCR- og antigentests. Når du ankommer til teltet, scanner du en QR-kode, som sørger for at registrere dig. Når du har afleveret testen, vil du typisk modtage svar indenfor 12-24 timer. Med en antigentest får du som regel svar indenfor 15 minutter. Hvis du skal bruge en test til hjemrejsen, så spørg teststedet et par dage i forvejen om du skal betale for testen og om de vil sende resultatet til din email, så du kan bruge det som dokumentation i lufthavnen.

Foruden de mange testfaciliteter på gaden kan du også henvende dig til CityMD. Dette er et klinik, som findes mange steder i New York. Her kan du også få både PCR- og antigentests. Svaret på antigentesten sendes til dig via mail. Svaret på PCR-testen henter får du udleveret på udskrift ved at henvende dig på klinikken igen efterfølgende.

COVID Test New York - telt COVID Test New York

Retur til Danmark

Hvis du er færdigvaccineret eller tidligere smittet og kan dokumentere dette eksempelvis med et coronapas, kan du indrejse fra hele verden uden at skulle testes eller gå i isolation.

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev