New York flyrejse under COVID-19

New York flyrejse under COVID-19

En New York flyrejse under COVID-19 medfører flere krav end sædvanligt. Coronatests, mundbind og vaccination er blandt de ting, du skal tage højde for, når du rejser til New York nu. Jeg forklarer her, hvilke regler der gælder, når du flyver til New York, og hvad du skal have in mente, hvis du vil rejse til New York under coronapandemien.

 

 

 

I øjeblikket fraråder Udenrigsministeriet at rejse til USA, og der er et indrejseforbud til New York fra europæiske lande frem til den 8. november. 

COVID-19-test inden afrejse

Du skal have et negativt coronatestresultat med dig, når du stiger om bord på dit fly. Testen skal være taget maks. 72 timer, før du ankommer til New York. Det kan være en fordel at vælge en rapid-test, så du har resultatet hurtigt, hvis denne form for test godtages. Sørg for at tjekke med dit flyselskab, om en rapid-test kan bruges. Man bliver ikke altid bedt om at fremvise testresultatet, men du skal alligevel være i besiddelse af et negativt testresultat.

Flyve til og ankomst i New York

De fleste flyselskaber har skrappe regler under flyveturen. Blandt andet holdes nogle af sæderne fri på mange fly, og det er obligatorisk at have mundbind på under hele flyveturen. Det er kun tilladt at fjerne mundbindet, hvis du skal spise eller drikke. Flyene bliver også rengjort oftere og mere grundigt. Det er ikke meget anderledes at ankomme til JFK eller Newark Airport, set i forhold til hvad du er vant til. I lufthavnene er det obligatorisk at bære mundbind, og det må kun fjernes, hvis du bliver bedt om det i “Immigration” i forbindelse med identifikation.

Karantæne ved ankomst

Fra den 10. april 2021 er der i New York ikke længere krav om, at rejsende uden symptomer, der ankommer fra andre lande, skal gå i karantæne eller lade sig teste efter ankomst. Dog anbefales det stadig, at man går i karantæne, hvis man ikke er færdigvaccineret mod COVID-19, eller hvis man ikke har haft corona inden for de seneste 3 måneder. Det er heller ikke længere et krav, at man lader sig teste på fjerdedagen efter ankomst. Til trods for den nuværende situation med coronavirus i New York er de fleste attraktioner åbne.

Krav til vaccination

En WHO-godkendt vaccine er påkrævet for at rejse til USA. For indendørs spisning og underholdning, såsom museer og teatre, skal du også fremvise bevis for, at du er vaccineret med en WHO-godkendt COVID-19-vaccine. Det betyder, at du for de fleste attraktioner i New York skal vaccineres for at komme ind. Denne officielle vaccinationsrekord skal indeholde dine personlige oplysninger og vaccinationsoplysninger. Kravet gælder ikke børn under 12 år.

COVID-19-test i New York

Hvis du har brug for at tage en coronatest i New York, er der adskillige steder, hvor du gratis kan blive testet. Jeg er blevet testet på et par af de forskellige CityMD-teststeder. De findes spredt over hele byen. Hav in mente, at der er lang kø allerede fra morgenstunden ved mange af teststederne. Tag derfor derhen mindst 30 minutter inden åbningstid, hvor køen som regel stadig er ret kort. De, der står i kø, har næsten altid mundbind på og er gode til at holde afstand. Når du kommer ind, bliver du bedt om at vise ID, men det gør ikke noget, at du ikke har et amerikansk ID-kort. Det kan også være, du bliver bedt om dit sygesikringskort, men da testen er gratis, er det ikke nødvendigt at vise. Da jeg fik taget en test hos CityMD, gik det nemt og smertefrit. Faktisk var det en ret grundig test, hvor også min temperatur og mit blodtryk blev tjekket. Jeg skulle besvare et par simple spørgsmål, og fem minutter senere stod jeg udenfor igen. En halv time senere modtog jeg er en email med resultatet af testen.

Retur til Danmark

Inden du vender retur til Danmark, skal du udfylde dine kontaktoplysning i en såkaldt “Passenger Locator Form”. Når du er tilbage i Danmark, anbefales det at følge sundhedsmyndighedernes anbefaling om selvisolation i 10 dage. Selvisolationen kan dog brydes, hvis du efter hjemkomst tager en PCR-test (tidligst på fjerdedagen), og den viser sig at være negativ.

Erics tip: Jeg har selv fløjet frem og tilbage under coronapandemien, og jeg synes, jeg blev tjekket grundigere ved ankomst i New York end i Danmark. Flyselskabet holdt mig godt opdateret om de aktuelle regler både på ud- og hjemrejsen. Når du skal flyve, så tjek altid de opdaterede krav og regler hos dit flyselskab, både i forbindelse med ud- og hjemrejse.
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter