New York flyrejse under COVID-19

New York flyrejse under COVID-19

En New York flyrejse under COVID-19 medfører flere krav end sædvanligt. Coronatests, karantæne og mundbind er blandt de ting, du skal tage højde for, når du rejser til New York nu. Jeg forklarer her, hvilke regler der gælder, når du flyver til New York, og hvad du skal have in mente, hvis du vil rejse til New York under coronapandemien.

 

 

 

I øjeblikket fraråder Udenrigsministeriet mod at rejse til USA, og der er et indrejseforbud i New York for rejsende fra europæiske lande. Det er kun muligt at rejse til New York i særlige tilfælde.

COVID-19-test inden afrejse

Du skal have et negativt coronatestresultat med dig, når du stiger om bord på dit fly. Testen skal være taget maks. 72 timer, før du ankommer til New York. Det kan være en fordel at vælge en rapid-test, så du har resultatet hurtigt, hvis denne form for test godtages. Sørg for at tjekke med dit flyselskab, om en rapid-test kan bruges. Man bliver ikke altid bedt om at fremvise testresultatet, men du skal alligevel være i besiddelse af et negativt testresultat.

Flyve til og ankomst i New York

De fleste flyselskaber har skrappe regler under flyveturen. Blandt andet holdes nogle af sæderne fri på mange fly, og det er obligatorisk at have mundbind på under hele flyveturen. Det er kun tilladt at fjerne mundbindet, hvis du skal spise eller drikke. Flyene bliver også rengjort oftere og mere grundigt. Det er ikke meget anderledes at ankomme til JFK eller Newark Airport, set i forhold til hvad du er vant til. I lufthavnene er det obligatorisk at bære mundbind, og det må kun fjernes, hvis du bliver bedt om det i “Immigration” i forbindelse med identifikation. Du skal også have en såkaldt New York State Traveler Health Form med dig. Jeg vil råde dig til at udfylde den online derhjemme, før du tager afsted, da det er nemmest at gøre på en computer. Sørg for at tage et screenshot af formularen til sidst, der hvor du bliver bedt om at gøre det. Du skal nemlig kunne fremvise dette screenshot i lufthavnen. Hvis du ikke allerede har udfyldt formularen hjemmefra, så kan du scanne en QR-kode i lufthavnen og gøre det på din mobil. Det er dog en mere besværlig måde at gøre det på. Du skal vise screenshottet af din formular i JFK eller Newark, før du kan forlade lufthavnen. Alle øvrige procedurer ved “Immigration” og tolden er som de plejer at være.

Karantæne ved ankomst

Ved ankomst til New York er det et krav, at du du tilbringer tre dage i karantæne. På fjerdedagen skal du lade dig teste igen. Hvis også denne test er negativ, kan du frit bevæge dig omkring i byen. Lader du dig ikke teste igen, skal du dog forblive i karantæne i 14 dage efter ankomst. Når de 14 dages karantæne er ovre, kan du frit udforske byen uden at tage den ellers obligatoriske coronatest. Til trods for den nuværende situation med coronavirus i New York er mange af attraktionerne åbne.

COVID-19-test i New York

Der er adskillige steder, hvor du gratis kan blive testet for corona i New York. Jeg er blevet testet på et par af de forskellige CityMD-teststeder. De findes spredt over hele byen. Hav in mente, at der er lang kø allerede fra morgenstunden ved mange af teststederne. Tag derfor derhen mindst 30 minutter inden åbningstid, hvor køen som regel stadig er ret kort. De, der står i kø, har næsten altid mundbind på og er gode til at holde afstand. Når du kommer ind, bliver du bedt om at vise ID, men det gør ikke noget, at du ikke har et amerikansk ID-kort. Det kan også være, du bliver bedt om dit sygesikringskort, men da testen er gratis, er det ikke nødvendigt at vise. Da jeg fik taget en test hos CityMD gik det nemt og smertefrit. Faktisk var det en ret grundig test, hvor også min temperatur og mit blodtryk blev tjekket. Jeg skulle besvare et par simple spørgsmål, og fem minutter senere stod jeg udenfor igen. En halv time senere modtog jeg er en email med resultatet af testen.

Retur til Danmark

Inden du vender retur til Danmark, skal du udfylde dine kontaktoplysning i en såkaldt “Passenger Locator Form”. Når du er tilbage i Danmark, anbefales det at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger for selvisolation i 10 dage. Selvisolationen kan dog brydes, hvis du efter hjemkomst tager en PCR-test (tidligst på fjerdedagen), og den viser sig at være negativ.

Erics tip: Jeg har selv fløjet frem og tilbage under coronapandemien, og jeg synes, jeg blev tjekket grundigere ved ankomst i New York end i Danmark. Flyselskabet holdt mig godt opdateret om de aktuelle regler både by ud- og hjemrejsen. Når du skal flyve, så tjek altid de opdaterede krav og regler hos dit flyselskab, både i forbindelse med ud- og hjemrejse.
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter