New York flyrejse under COVID-19

New York flyrejse under COVID-19

En New York flyrejse under COVID-19 så markant anderledes ud, end hvad vi er vant til. Der var alle mulige ting, man skulle huske på. Heldigvis er det ikke længere tilfældet. Jeg forklarer i dette indlæg, om der er nogle regler, der kan gøre sig gældende på din flyrejse til New York, og hvad du potientielt skal tage højde for.

Sidst opdateret: maj 2024

Contents

Intet vaccinationskrav

Det er ikke længere nødvendigt at være vaccineret for at rejse ind i USA. Alle kan rejse til USA.

Ingen COVID-19 test inden afgang

Det er ikke længere nødvendigt at fremvise bevis for negativ test inden afrejse til New York.

Ingen karantæne ved ankomst

Der er i øjeblikket ingen krav om karantæne i USA.

Flyrejsen og ankomst til New York

Flyselskaber har muligvis COVID-relaterede retningslinjer under flyrejsen. Flyene bliver også rengjort oftere og mere grundigt. Ankomsten til JFK eller Newark Lufthavn er mere eller mindre den samme som ellers, og det er valgfrit, hvis du vil have mundbind på i lufthavnen.

COVID-19-test i New York

Hvis du får brug for at tage en coronatest i New York, findes der masser af steder som tilbyder tests mod betaling. Du vil finde test-telte på gaderne, eksempelvis på Times Square, Grand Central eller 9/11 Memorial.

De fleste teststeder tilbyder både PCR- og antigentests. Når du ankommer til teltet, scanner du en QR-kode, som sørger for at registrere dig. Når du har afleveret testen, vil du typisk modtage svar indenfor 12-24 timer. Med en antigentest får du som regel svar indenfor 15 minutter. Hvis du skal bruge en test til hjemrejsen, så spørg teststedet et par dage i forvejen om du skal betale for testen og om de vil sende resultatet til din email, så du kan bruge det som dokumentation i lufthavnen.

Foruden de mange testfaciliteter på gaden kan du også henvende dig til CityMD. Dette er et klinik, som findes mange steder i New York. Her kan du også få både PCR- og antigentests. Svaret på antigentesten sendes til dig via mail. Svaret på PCR-testen henter får du udleveret på udskrift ved at henvende dig på klinikken igen efterfølgende.

COVID Test New York - telt COVID Test New York

Retur til Danmark

Fra den 29. marts 2022 er der ikke længere restriktioner som følge af COVID-19 ved indrejse i Danmark.

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev