New York vaccinerer turister

New York vaccinerer turister

New York begynder at tilbyde vaccinationer til amerikanske turister ved byens populære seværdigheder, såsom Empire State Building and Times Square. De gratis Johnson & Johnson-vacciner bliver givet i mobile rum, der placeres forskellige steder. Byen vil gerne sende et positivt signal og vise, at man kan føle sig tryg i New York, og at det stadigvæk er en fantastisk by at tage til. Projektet viser, at det ser lyst ud i New York, hvilket andre positive forandringer i byen også vidner om. Selvom Johnson & Johnson-vaccinen er taget ud af vaccinationsprogrammet i Danmark, så er den blevet brugt i stor stil i USA.

Hvordan går det i New York?

I december skrev jeg en blogindlæg om mit syn på situationen i The Big Apple på daværende tidspunkt. Selv dengang oplevede jeg en positiv udvikling, al elendigheden til trods. Den positive udvikling er fortsat, og nu kan jeg endda sige, at det går rigtig godt i New York! Selvfølgelig er coronavirussen heller ikke her forsvundet helt, men alle jeg kender her – venner, familie og forretningsforbindelser – er allerede blevet vaccinerede. Her kan man vælge, hvilken af vaccinerne man vil have, og det er mit indtryk, at det har bidraget til villigheden til at blive vaccineret. Antallet af smittede aftager derfor drastisk, hvilket giver muligheden for en gennemgribende genåbning.

New York vaccinerer turister - Stone Street i New York New York vaccinerer turister - One World Trade i New York

New York åbner op

Nu hvor næsten alle, der ønsker at blive vaccineret, er blevet det, går det hurtigt med genåbningen. Især i midten af marts, da publikum atter blev budt velkommen til sportskampe, og indendørs spisning blev tilladt igen (begge dele med begrænset kapacitet), kunne man mærke folk blive mere positive stemt. Broadway genåbner officielt i september, men det er allerede blevet meldt ud, at nogle shows begynder tidligere. Med sporten, kulturen og restaurationsbrancen tilbage kan man igen mærke New Yorks hjerte banke. Genåbningen sker naturligvis gradvist, men mange attraktioner, shows og restauranter har også selv valgt ikke at åbne 100% op endnu. Alligevel føles livet i The Big Apple meget mere som før coronavirussens indtog. Jeg er derfor helt sikker på, at selvom der ikke helt er normale tilstande endnu, så vil New York stadig føles 100% som før i tiden.

Pandemiens spor

Jeg skrev tidligere, at det varierede fra kvarter til kvarter, i hvilken grad man mærker pandemiens påvirkning. Til trods for al den positive udvikling, så er det stadig tilfældet. Omkring Times Square eksempelvis er der stadig mange bygninger, der står tomme, og områderne, hvor der normalt bor mange studerende, virker stadig øde. Her kommer det til at tage tid, før det hele bliver som før. I mit tidligere blogindlæg nævnte jeg også de mange hjemløse og de støjende, mentalt forstyrrede folk i gaderne. De seneste uger har jeg bemærket, at det er blevet et noget mindre problem. Jeg oplever ikke længere den ubehagelige atmosfære, som det kunne føre til. Selvom pandemien længe vil efterlade sig synlige spor, så er New York på alle måder ved at komme sig, og de sidste skridt mod normale tilstande vil blive taget i de kommende måneder.

New York vaccinerer turister - Meatpacking District New York vaccinerer turister - Butik på Times Square

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter