Total solformørkelse i New York 2024

Total solformørkelse i New York 2024

Den totale solformørkelse i 2024 kan opleves i New York! Mandag den 8. april 2024 vil den totale solformørkelse passere New York. Hvis vejret tillader det, vil op til 90% af solformørkelsen være synlig på og omkring Manhattan. Det er en sjælden begivenhed, som du får lov at opleve! Den næste synlige solformørkelse i USA vil først finde sted igen i 2044.

Contents

Solformørkelse i New York

Solformørkelsen vil være synlig i hele staten New York, og op til 90% af den vil være synlig i byen! Du kan tage til Central Park for at få en god udsigt eller til en af de andre parker i New York. Hvis himlen er skyfri og klar, kan formørkelsen også ses fra gaderne på Manhattan og i de andre bydele.

100% af formørkelsen vil kunne ses ved Niagara Falls. Du kan komme dertil fra New York på en af dagsturene. Ikke alene vil du se de berømte vandfald, men du bliver også vidne til et unikt naturfænomen.

Book for eksempel en 2-dages tur til Niagara Falls eller en dagstur med fly, så du er der den 8. april 2024.

Total solformørkelse i New York 2024 - Central Park Total solformørkelse i New York 2024 - Times Square

Hvilket tidspunkt vil solformørkelsen i 2024 finde sted?

Naturfænomenet begynder omkring klokken 14 om eftermiddagen i New York og slutter omkring klokken 16.30. Højdepunktet formodes at være kl. 15.20, hvilket vil være det tidspunkt, hvor formørkelsen vil være mest synlig, afhængigt af vejret.

Solformørkelsens rute starter i den sydlige del af kontinentet og passerer over Mexico, USA og Canada, før den krydser Atlanterhavet.

Hvad er en solformørkelse?

En total solformørkelse opstår, når månen befinder sig mellem solen og jorden. Den skjuler solen fuldstændigt og får det til at se ud, som om det er tusmørke. Det er ikke sikkert at kigge mod solformørkelsen uden særlige beskyttelsesbriller.

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev