Rubin Museum of Art i New York

Køb billetter nu
Rubin Museum of Art i New York

Rubin Museum of Art i New York byder på kunst fra Himalaya, Indien og de omkringliggende regioner. Med sin berømte samling forsøger museet at relatere kunsten og idéerne, den symboliserer, til verden i dag. Takket være de buddhistiske og hinduistiske værker er Rubin Museum en rolig oase i det ellers så travle Chelsea, hvor det ligger. Det er et godt museum at besøge, hvis du allerede er interesseret i eller gerne vil lære mere om Himalayas kunst og kultur.

Køb dine Rubin Museum of Art billetter her

Contents

Historien bag Rubin Museum

Donald og Shelley Rubin grundlagde Rubin Museum of Art i New York for at bevare og dele deres private samling med verden. Det var en ren tilfældighed, der fik ægteparret til at kaste deres kærlighed på kunst fra Himalaya. I midten af 1970’erne så de et farverigt tibetansk maleri, som de blev dybt fascineret af, i et kunstgalleri på Madison Avenue. Parret endte med at købe maleriet og med tiden forelskede de sig i endnu flere værker, som de også erhvervede. På den måde endte de med en hel samling.

I 2004 åbnede museet i en imponerende 6-etagers bygning, der før var en del af et Barneys stormagasin. Museets vindeltrappe stammer fra dengang, det var en luksusbutik.

Rubin Museum of Art i New York - Kunst Rubin Museum of Art i New York - Udstilling

Besøg The Rubin New York

På Rubin Museum of Art i New York udforskes den unikke og mangfoldige kunst fra det tibetanske plateau. Der er et bredt udvalg af genstande udstillet: fra tekstiler, malerier og skulpturer til religiøse artefakter og installationer. Museet råder over fem etager med gallerier, hvoraf to huser den permanente samling, og yderligere to etager byder på de midlertidige udstilliger. Den permanente samling indeholder næsten 4000 genstande, som stammer fra 1.500 år tilbage og helt op til nutiden. Dermed gives der et grundigt indblik i kunsten fra Himalaya og de omkringliggende regioner. Desuden er der en etage, som er dedikeret til social og emotionel læring.

Efter at have beundret kunsten kan du mere bogstaveligt få smag for Himalaya i museets Café Serai. I museumsbutikken finder du bl.a. kunsthåndværk som tekstiler og smykker samt krydderier og røgelse. The Rubin byder også på alsidige, innovative arrangementer, herunder foredrag, filmforevisninger, workshops samt musik, dans og andre liveforestillinger.

Praktisk information

 • Åbningstider:
  • Mandag-onsdag: lukket
  • Torsdag: kl. 11.00-17.00
  • Fredag: kl. 11.00-22.00
  • Lørdag-søndag: kl. 11.00-17.00
  • Lukket på Thanksgiving Day, Christmas Day (25. december) og nytårsdag
 • Lokation: 150 W 17th, Chelsea
 • Hvordan kommer man derhen: Tag subway-linje 1 til 18th St, som er det nærmeste stop. Alternativt kan du tage subway-linje A, C, E til 14th Street (ved 8th Avenue), 2, 3 til 14th Street (ved 7th Avenue) eller F, L, M til 14th Street (ved 6th Avenue).

Køb dine Rubin Museum of Art billetter her

Foruden Rubin Museum of Art er der mange flere top museer i New York, du kan besøge.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev