New York Marathon 2024

Marathon i New York

New York Marathon foregår årligt på den første søndag i november i New York City. 50.000 løbere deltager hvert år i maratonet,  hvoraf mere end 10.000 er internationale løbere. Desuden er der mere end to millioner tilskuere. Løbet betragtes som et af byens største sportsarrangementer. I 2024 bliver New York City Marathon afholdt den 3. november. Der er også relaterede aktiviteter, der starter ugen før, deriblandt et 5-mils løb (ca. 8 km) søndagen inden den store maratondag.

Contents

Deltagelse i New York Marathon

Det er kun muligt at deltage i New York Marathon, hvis man har vundet adgang gennem et maraton-lotteri, hvis man løber for en velgørenhedsorganisation, eller hvis man har booket en maratonpakke gennem en international turarrangør. Tilmeldingsfristen til New York Marathon er omkring midten af ​​februar.

For newyorkere er det vanskeligere at få lov at være med i maratonet. Newyorkere skal nemlig først løbe ni(!) kvalificerende løb året inden. De, der ikke gennemfører disse ni løb, kan forsøge sig med maraton-lotteriet. Derudover kan både New York-borgere og deltagere fra andre steder (og lande) kvalificere sig ved at opfylde de officielle tidskrav for deltagelse.

Maratondagen i New York

Den dag New York Marathon foregår er området omkring Central Park præget af løbet. I og omkring parken er der ofte trafikpropper forårsaget af lukkede veje og omkørsel.

Deltagere

Hvis du gerne vil varme lidt op til løbet, så er der flere gode løberuter i New York, som du kan gennemføre i dagene op til maratonet. For deltagerne er maratondagen naturligvis en spændende dag. Jeg har dog aldrig selv deltaget i maratonet, så jeg kan ikke dele ud af personlige erfaringer. Jeg ved imidlertig, at der er adskillige restauranter i New York, som giver maratondeltagere rabat på udvalgte måltider (som oftest dem med mange kulhydrater) ved forevisning af startnummer eller medalje.

Besøgende

På grund af den tunge trafik omkring Central Park, kan det bestemt ikke anbefales at tage på hop-on-hop-off-bussernes Uptown-rute på maratondagen. Det er nemlig ret sandsynligt, du havner i en trafikprop. Det er mere eller mindre hele området omkring Columbus Circle og East River, der især er berørt af maratonet, og der er derfor mere travlt end normalt.

Erics tip: “Har du planer om at leje en cykel og udforske Central Park? Så fraråder jeg dig at gøre det på søndagen, hvor New York Marathon foregår, samt dagen inden og dagen efter (lørdag og mandag). De lukkede veje og omkørsler i parken forhindrer dig nemlig i at komme rundt over det hele, hvilket ikke er så praktisk, når du er på sightseeing.”

New York Marathon - Løbere i Central Park

Hvor kan du se maratonet?

New York Marathon går gennem alle fem af New Yorks boroughs. Maratonet starter på Staten Island og slutter på Manhattan. Det er muligt at kigge med ved målstregen, men det kræver, at du køber en billet til en siddeplads på tribunerne på forhånd. Personligt foretrækker jeg at stå et sted langs ruten.

Et godt sted a stå er for enden af Queensboro Bridge, hvor løberne passerer på vej op til First Avenue. Det er her løberne først sætter fod på Manhattan. Vil du også se lidt af den sidste del af løbet? Så kan du tage fra Queensboro Bridge over til Central Park, der ligger blot 15 minutters gang derfra. Se hele ruten for NYC Marathon her.

New York City Marathon Viewing Party

Hvis du leder efter et sted at se marathonet indendørs, så tag til NYC Marathon Viewing Party. Se deltagerne, når de første gang kommer ind på Manhattan fra Queensboro Bridge. På stedet vil du have adgang til toiletter, nyde mad og drikke og heppe på deltagerne med en hjemmelavet hurra.

Bestil dine billetter til NYC Marathon Viewing Party her

Dagen derpå

Dagen efter New York Marathon er der masser at lave for maratonløberne. Mange af deltagerne tager tilbage til Central Park for at tage billeder ved målstregen og for at få deres medalje indgraveret i Marathon Pavilion og for at slappe af i den såkaldte Runner Recovery Zone. Her umiddelbart efter løbet spotter du med mange rundt omkring i New York, der ganske forståeligt stolt går rundt med deres medalje om halsen.

New York Marathon - Målstregen New York Marathon First Avenue

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev