JFK AirTrain i New York

Køb billetter nu
JFK AirTrain i New York

JFK AirTrain i New York er en hurtig måde at komme fra JFK International Airport til Manhattan på. JFK AirTrain er førerløse tog, der kører mellem de forskellige terminaler i JFK Lufthavn og de to nærliggende metrostationer uret rundt, 365 dage om året. På disse stationer kan du skifte til en af subway-linjerne i retning mod Manhattan, Brooklyn eller Queens og på den måde hurtigt komme fra lufthavnen til dit hotel i New York.

Contents

Hvordan fungerer JFK AirTrain?

Du kan bl.a. køre med AirTrain fra JFK til Manhattan. Følg de grønne “AirTrain”-skilte i lufthavnsterminalen, du ankommer til, indtil du når stedet, hvor du stiger på toget. Herfra kører der tre forskellige AirTrain-linjer, som kommer på skift. På den digitale afgangstavle kan du se, hvornår det næste tog kommer. Tjek om du skal med Jamaica-, Howard Beach- eller All Terminals-linjen (se mere om ruterne nedenfor), og stig på, det tog du skal med.

Du behøver endnu ikke en billet, da det er gratis at køre med AirTrain i selve lufthavnen. Tager du toget mod Jamaica eller Howard Beach, så forlader det lufthavnen, når det har været rundt ved alle terminalerne. Eftersom det koster penge at tage AirTrain til disse metro-stationer, skal du købe en billet, når du stiger af ved endestationen. Her skal du køre din billet igennem for at komme ud af AirTrain-afdelingen og skifte til metroen.

JFK AirTrain billetter

Hvis du kun bruger JFK AirTrain inden for lufthavnen, til at komme fra en terminal til en anden, er det gratis at køre med. Vil du derimod bruge AirTrain til at rejse fra JFK til Manhattan eller den anden vej, så skal du bruge en JFK AirTrain billet. Billetten kan købes ved endestationen, men ofte er der meget lang kø ved billetautomaterne. Derfor anbefaler jeg, at du bestiller dine billetter online, inden du rejser til New York. En enkeltbillet til AirTrain koster 8.50 $ plus 1 $ for det fysiske kort. Kortet kan tankes yderligere op, og du kan derfor vælge at bruge samme kort på tilbagevejen, hvis du tanker det op med 8.50 $, frem for at købe to separate billetter.

Køb din JFK AirTrain billet, inden du rejser

JFK AirTrain-ruten

JFK AirTrain-ruten er samlet 13 km lang. Først kører toget en runde omkring JFK Airport, hvor det stopper ved de forskellige terminaler. Der er to tog, der forbinder lufthavnen med byen: Howard Beach-linjen og Jamaica Station-linjen, som begge er navngivet efter den subway-station, som AirTrain-togene kører til og fra. Der er desuden et “All Terminals Loop”, hvor toget kun kører mellem de forskellige terminaler, og dermed ikke forlader lufthavnen.

JFK AirTrain - AirTrain kort

Howard Beach-ruten

Howard Beach-ruten stopper først ved Federal Circle AirTrain Station efter at have forladt lufthavnen. Her findes biludlejningsfirmaerne. Næste stop er Lefferts Boulevard ved JFK Parking, efterfulgt at sidste stop: Howard Beach Station. Herfra kan du skifte til den blå subway-linje A, som kører via Lower Manhattan til Fulton Street, Penn Station og Times Square. Når du forlader AirTrain, kommer du til en billetautomat, lige inden udgangen hvor du skal bruge en billet for at komme ud. Hvis du ikke allerede har en AirTrain-billet, så kan du købe en her i billetautomaten.

 Jamaica Station-ruten

Jamaica Station-ruten stopper først ved Federal Circle. Toget fortsætter derefter til Jamaica metrostation, uden yderligere stop. Her kan du skifte til flere forskellige subway-linjer: E-linjen, som kører via Long Island City og Midtown Manhattan til World Trade Center samt J- og Z-linje mod Lower Manhattan. Her kan du også skifte til Long Island Rail Road (LIRR), toget der kører østpå til Long Island og vestpå til Penn Station eller Grand Central. Ligesom ved Howard Beach er der på Jamaica Station en billetautomat inden udgangen, hvor du kan købe en AirTrain-billet i sidste øjeblik, hvis det er nødvendigt.

Erics tip: “Der er færre mennesker, der tager AirTrain mod Howard Beach end mod Jamaica Station. Begge AirTrain-linjer er udmærkede, men Howard Beach-linjen er min favorit, når jeg skal mod Manhattan. Howard Beach Station er også tæt på vandet, så her er der havluft, og toget kører over jorden, hvilket giver en fin udsigt. Ved Jamaica Station er der også lidt længere at gå mellem Airtrain og metroen. På den anden side, er der mere trafik ved Jamaica Station, og derfor flere subway-linjer at skifte til.”

AirTrain Manhattan til JFK

Hvis du gerne vil køre med subway fra Manhattan til JFK, kan du skifte fra subway til AirTrain ved stationen Jamaica eller Howard Beach. Her skal du bruge en billet, når du skal med AirTrain. Du behøver ikke længere billetten, når du forlader toget i lufthavnen.

Er JFK AirTrain gratis?

AirTrain og subway er den billigste måde at komme fra JFK til Manhattan på. I alt koster turen 11.40 $ + 1 $. Bruger du derimod kun AirTrain mellem lufthavnsterminalerne, så er turen gratis.

Hvor kan jeg købe JFK AirTrain billetter?

JFK AirTrain billetter kan købes ved billetautomater på subway-stationerne Howard Beach og Jamaica, men der er ofte meget lang kø. Derfor kan det anbefales at bestille billetterne online, inden du rejser. Køb dit New York MetroCard nu!

Kan jeg tanke op på en fysisk JFK AirTrain-billet?

Ja, du kan tanke op på en fysisk AirTrain-billet. Du behøver ikke nødvendigvis at købe to billetter til togrejsen tur-retur. Tanker du 8.50 $ på billetten fra den første tur, så kan billetten bruges igen til turen den anden vej.

Kan jeg bruge et Unlimited MetroCard til JFK AirTrain?

Det er ikke muligt at bruge et Unlimited MetroCard til JFK AirTrain, medmindre du tanker kortet yderligere op. Tilføjer du (mindst) 8.50 $ ekstra til saldoen på dit Unlimited MetroCard, så kan du også bruge kortet til AirTrain.

Kan jeg bruge et Pay-Per-Ride MetroCard til JFK AirTrain?

Ja, med et Pay-Per-Ride MetroCard kan du også bruge AirTrain. Sørg for, der er nok saldo på kortet. Det koster 8.50 $ at køre med AirTrain. Køb dit Pay-Per-Ride MetroCard, inden du rejser!

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev