Morgenmad i New York

Morgenmad i New York

Leder du efter et godt sted at spise morgenmad i New York? De fleste newyorkere spiser morgenmad på farten, når de er på vej til kontoret. Der er massevis af små madvogne, hvor der sælges forskellige slags mad. Hvis du vil have kaffe, så sørg for at bestille din kop uden mælk. Ellers får du en kop serveret med skummetmælk, der er meget vandet, og som derfor gør kaffen ganske smagløs. Vær opmærksom på, at personalet i de små kaffevogne godt kan være ret utålmodige, og de hader, når en kunde bruger lang tid på at bestille. Jeg synes, det er meget bedre at spise på en diner, hvis du har tiden til det. Diners findes over hele New York, og jeg kan anbefale dig at spise på en mindst en gang på din tur for at få den ultimative amerikanske oplevelse.

Contents

Morgenmad på diners

Diners er billigt sted at spise morgenmad i New York. Du kan få to æg, toast, kartofler, bacon, kaffe og juice for omkring 10 $. Det er vigtigt at give drikkepenge, når du spiser på en diner. Jeg anbefaler, at du giver omkring det dobbelte af momsen i drikkepenge (beløbet, du skal betale i moms, står på bonen). Det er normalt at give 15-20% af det totale beløb (uden moms) i drikkepenge. Tjek din bon for at sikre, at drikkepengene er blevet inkluderet.

Erics tip: “Sådan her bestiller en rigtig newyorker morgenmad: “Two eggs sunny side up, white toast, bacon, coffee and a small OJ.” Sunny side up er det samme som spejlæg. På diners betaler du altid kun for én kop kaffe, og så er der ubegrænset genopfyldning. Bestiller du te, kan du dog kun fylde din kop op igen med kogende vand, så du skal gemme teposen, hvis du vil have mere te.”

Morgenmad i New York - Sund start på dagen Morgenmad i New York - Pandekager

Ellen’s Stardust Diner

Hvis du leder efter et unikt sted at spise morgenmad i New York, så tag til Ellen’s Stardust Diner på Broadway og 51st Street (nær Times Square). Det specielle her er, at alle tjenerne synger, så her kan du også få et lille, gratis Broadway-show med! De fleste af tjenerne forlader Ellen’s Stardust Diner inden for et par måneder for at være med i rigtige musicals i New York, så denne diner er blot et springbræt for dem.

På Ellen’s er det bedste tidspunkt at komme på omkring kl. 08.00. Og efter det, er der stuvende fuldt. De begynder normalt at synge omkring kl. 08.00. Det er dyrere at spise morgenmad på Ellen’s Stardust Diner end på almindelige diners.

Morgenmad i New York - Ellens Stardust Diner Morgenmad i New York - Ellens Stardust Diner indenfor

Westway Diner

Westway Diner blev etableret i 1988, og den er åben dagligt fra kl. 08.00 om morgenen til kl. 21:00 om aftenen. Det er en typisk diner med simpel mad, der serveres meget hurtigt. Sørg for at beslutte dig for, hvad du skal have, inden du bestiller, da tjenerne altid har rygende travlt. Lad være med at bestille tingene separat, men tag i stedet en menu med kaffe eller appelsinjuice. Det er nemlig meget billigere. Du kan dog kun bestille disse menuer fra mandag til fredag.

Morgenmad i New York - Westway Diner Morgenmad i New York - Morgenmad på Westway Diner

Hector’s Cafe & Diner

Hector’s Cafe & Diner (1949) er en af New Yorks sidste rigtige old school-diners. Det er en oase i det hippe og turistede Meatpacking District. Hector’s er rå, grim og billig. Noget man ikke ser ofte i Meatpacking District nu om dage. Martin Scorsese brugte Hector’s som kulisse i ‘’Taxi Driver,’’ og stedet har også lagt kulisse til tv-serien ”Law & Order.” Tag en tur på Hector’s for at opleve omgivelser, der er som i gamle dage, da det var slagtere og pushere, der regerede området. Vælg Hector’s frem for Bubby’s, der ligger lige i nærheden, da Hector’s ikke er skabt for turisters skyld. Eller faktisk er det bedre, hvis ikke du tager på Hector’s, så det forbliver byens uspolerede perle!

Morgenmad i New York - Hectors i Meatpacking District Morgenmad i New York - Hectors indenfor

La Bonbonniere

Denne diner i West Village er, modsat hvad navnet antyder, vaskeægte New York. Som den amerikanske skik foreskriver, kan du her hurtigt og billigt få morgenmad. Der er et par borde udenfor, så her kan du sidde, hvis vejret er godt. Der er dog også masser af sidderpladser indenfor, hvor du kan nyde lækre pandekager, en burger eller sandwich.

Morgenmad i New York - La Bonbonniere Morgenmad i New York - La Bonbonniere morgenmad

Bubby’s

Hvis du vil have amerikansk morgenmad eller brunch, så skal du tage på Bubby’s i TriBeCa. Den fotogene restaurant har ligget her siden 1990 og er yderst velkendt i byen. Bubby’s bruger friske produkter og ønsker at få dig til at føle dig hjemme. Du kan f.eks. bestille en af deres pandekage-specialiteter, og hvis du er i humør til det, Mimosa Flight, som indeholder små glas med alle deres forskellige mimosa-smagsvarianter.

Morgenmad i New York - Bubbys Morgenmad i New York - Bubbys indenfor

Tom’s Restaurant

Tom’s Restaurant er en familieejet diner der har eksisteret siden 1940’erne og ligger i Morningside Heights. En masse lokale kommer her, og du vil kunne spotte en Seinfeld fan her og der, da det var denne diner der var med i showet.Faktisk er det mere eller mindre den eneste grund til, jeg kan lide at tage på denne diner. Bestil en af de klassiske menuer, specielt pølserne er gode her.

Morgenmad i New York - Toms Restaurant

Morgenmad ved en foodtruck

Om morgenen kan man se mange foodtrucks på gaderne. De er overalt, især ved de travle gadekryds, metrostationer og i nærheden af kontorer. Mange af disse foodtrucks har stået det samme sted i årevis, så newyorkerne har deres go-to-trucks til morgenmad eller kaffe. Det er super newyorkeragtigt at få morgenmad på denne måde om morgenen, og så er det også billigt.

Der er to typer trucks: dem med og dem uden en grill. Man kan få kaffe og te i de trucks uden grill, men der er også et bredt udvalg af bagels, croissanter, muffins, kager og frugt. Udover de førnævnte ting kan du også bestille varme sandwiches, hvis vognen har en grill. F.eks. en “Egg on A Roll” med mulighed for at tilføje ost og bacon. Det koster normalt 2 til 3 dollars, og en kop kaffe koster mellem 1,5 og 2 dollars.

Morgenmad i New York - Foodtruck Morgenmad i New York - Street food

La Parisienne

La Parisienne er en hyggelig, franskinspireret restaurant. Den ligger i Financial District og er derfor et oplagt sted at spise morgenmad, hvis dit hotel ligger på Lower Manhattan. Restauranten åbner kl. 08.00, og her kan du starte dagen med f.eks. en avocadotoast, croissant eller yoghurt. Du kan også lægge vejen forbi senere på dagen til frokost eller happy hour.

Buvette i Greenwich Village

Leder du efter et godt sted at spise i Greenwich Village? Så tag på Buvette, der er en lille og travl pariserinspireret bistro. Personalet arbejder hårdt, og de har en passion for god mad og franske vine. Mange morgener bestiller jeg en espresso og en croissant og sidder ved baren her. I det lillebitte køkken tilbereder de franske retter. Bistroen er et glimrende sted at få sig en lækker morgenmad eller brunch. Vælg vafler, toast med forskelligt tilbehør, en sandwich med skinke og ost eller en salat med et glas friskpresset appelsinjuice til. Hvis du gerne vil sidde udenfor, så er der også en lille have. Buvette har åbent fra tidligt om morgenen til sent om aftenen.

Erics tip: “Det her er en god bistro at spise morgenmad eller brunch på. Bemærk dog, at bistroen er meget lille og ofte fyldt op. Det er ikke muligt at reservere bord, så det kan ske, du skal vente, inden du kan få en plads. Aflægger du Buvette et visit, så slå også vejen forbi toilettet, og prøv håndsæben, som dufter helt fantastisk.”

Morgenmad i New York - Buvette Morgenmad i New York - Mad på Buvette

Gemma på The Bowery Hotel

I East Village på Lower Manhattan finder du The Bowery Hotel og den italienske restaurant Gemma. Selvom det ikke er ualmindeligt at spotte kendisser på Gemma, så kan du alligevel spise ret billig morgenmad her. Start din dag med ‘’two eggs any style’’ og for et par ekstra mønter oveni kan du endda få bacon til. Hvis du har en sød tand, så bestil pandekager eller en French toast (arme riddere).

Morgenmad i New York - Gemma Morgenmad i New York - Morgenmad på Gemma

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev