Frihedsgudinden

Køb billetter nu
Frihedsgudinden

Frihedsgudinden (Statue of Liberty) er et af ​​New Yorks mest berømte symboler. Statuen symboliserer frihed og demokrati. Den står ved New York Harbor og anses som den uofficielle port til New York City. Besøgende fra hele verden lægger vejen forbi den kendte statue. USA fik Frihedsgudinden i gave af Frankrig i forbindelse med 100-års jubilæet for USA’s uafhængighed, og monumentet blev åbnet for offentligheden i 1886.

Book dine færgebilletter til Frihedsgudinden her

Liberty Island

For at besøge Liberty Island skal du tage en båd fra Lower Manhattan. Alle passagerer skal gennem en streng sikkerhedskontrol, der minder om sikkerhedskontrollen i lufthavne, inden ombordstigningen. Vil du besøge selve statuen, skal du gennem et yderligere tjek. Vær opmærksom på, at store tasker, rygsække, klapvogne og andre store genstande skal efterlades i bagageopbevaringen på Liberty Island. Her kan du leje et skab for et par dollars.

Besøg Frihedsgudinden

Hvis du bare vil besøge Ellis Island og se Frihedsgudinden udefra, kan du bestille dine billetter til færgen på denne side. Det er den nemme og sikre måde at gøre det på, for du kan bare vise billetterne på din mobiltelefon. Vil du besøge Liberty Island, hvor Frihedsgudinden står, anbefaler jeg dog at købe et rabatkort. New York Pass, New York CityPASS og Explorer Pass inkluderer alle et besøg på Liberty Island.

Båden tager dig først til Liberty Island, hvor du stiger af, og går hen til Frihedsgudinden. Når du er færdig med dit besøg på Liberty Island, kan du tage båden tilbage, når du vil. Båden stopper altid ved Ellis Island, hvor du kan stige af, hvis du har lyst. Det koster ikke ekstra. Vil du ikke besøge Ellis Island, kan du bare blive på båden, som så sejler videre tilbage til Manhattan.

Frihedsgudinden - Liberty Island

Guidet tur til Frihedsgudinden og Ellis Island

Tag på en guidet tur til Frihedsgudinden og Ellis Island. Turens mødepunkt er ved Castle Clinton i Battery Park, og herfra går du sammen med resten af ​​turgruppen ned til færgen, hvor I kan springe den normale kø over og hurtigere gå om bord. På Liberty Island kan du komme ind i Frihedsgudindens piedestal (billet inkluderet). Herefter tager I færgen til Ellis Island. Du kan blive på Ellis Island, så længe du vil.

Book en guidet tur til Frihedsgudinden og Ellis Island her

Hvis denne tur er udsolgt, kan du se, om der er plads på den guidede tur til Frihedsgudinden og 9/11 Memorial.

Frihedsgudinden - Udsigt ovenfra Frihedsgudinden - Solnedgang

Kan jeg komme ind i Frihedsgudinden?

Ja! Der er to steder, du kan komme ind: piedestalen og kronen. Billetterne til både piedestalen og kronen bliver udsolgt meget hurtigt, så sørg for at reservere dine billetter i god tid.

Piedestalen

Der er et observationsdæk, i toppen af den piedestal Frihedsgudinden står på. Her er du tæt på selve Frihedsgudinden, og desuden får du en fantastisk udsigt over Manhattans skyline. For at komme herop skal du gå op ad 215 trapper, eller du kan tage noget af turen i elevator (elevatoren går dog ikke hele vejen op). Denne tur inkluderer et besøg i piedestalen.

Kronen

Hvis du også vil besøge kronen, så se her for billetter. Når du reserverer, skal du sørge for, at der står præcist samme navn på billetten som i dit pas. Der er 354 trin op til kronen, og trappen ned er meget stejl. I kronen må du kun medbringe billet, kamera og sin medicin. Alle andre genstande, derunder nøgler og tegnebog, skal opbevares i et skab, som du kan leje.

Statue of Liberty Museum

Statue of Liberty Museum er den nyeste tilføjelse til Liberty Island. Enhver der besøger øen kan aflægge museet et visit, så du skal ikke bruge en yderligere billet til det. Gennem museets udstilling lærer du om Frihedsgudindens historie og hendes betydning både før i tiden og den dag i dag. Der er et såkaldt Engagement Gallery, der ligner kunstnerens atelier, hvor statuen blev konstrueret. Museet byder også på et teater, hvor du se filmklip om statuens konstruktionen og dens kulturelle betydning. Glem ikke, at tage en tur op på museets tagterrasse, hvorfra du har en skøn udsigt over Manhattans skyline.

Frihedsgudinden - Museum Frihedsgudinden - Faklen

Kan jeg se Frihedsgudinden gratis?

Ja! Du kan tage Staten Island Ferry, som er gratis. Færgen tager dig forbi Frihedsgudinden, men du har dog ikke mulighed for at stoppe og stige af på Liberty Island. Læs mere om Staten Island Ferry her.

Erics tip: Personligt ville jeg ikke engang tage ned til havnen uden at have købt billet på forhånd. Skal du besøge Frihedsgudinden, tager det minimum fem timer. Har du ikke lyst til at bruge så meget tid på det, så kan du tage en af de mange bådture. På den måde sejler du forbi Frihedsgudinden, og får også set en masse andre seværdigheder.

Måske du også er interesseret i:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter