Frihedsgudinden

Frihedsgudinden

Frihedsgudinden (Statue of Liberty) er et af ​​New Yorks mest berømte vartegn. Statuen symboliserer frihed og demokrati. Den står ved New York Harbor og anses som den uofficielle port til New York City. Besøgende fra hele verden lægger vejen forbi den kendte statue. USA fik Frihedsgudinden i gave af Frankrig i forbindelse med 100-års jubilæet for USA’s uafhængighed, og monumentet blev åbnet for offentligheden i 1886.

Køb færgebilletter til Frihedsgudinden og Ellis Island her

Liberty Island

For at besøge Liberty Island skal du tage en færge fra Lower Manhattan. Alle passagerer skal gennem en streng sikkerhedskontrol, der minder om sikkerhedskontrollen i lufthavne, inden ombordstigningen. Vil du ind i selve statuen, skal du gennem et yderligere tjek. Vær opmærksom på, at store tasker, rygsække, klapvogne og andre store genstande skal efterlades i bagageopbevaringen på Liberty Island. Her kan du leje et skab for et par dollars.

Besøg Frihedsgudinden

Hvis du bare vil besøge Ellis Island og se Frihedsgudinden udefra, kan du bestille dine billetter til bådem via denne side. Det er den nemme og sikre måde at gøre det på, for du kan bare vise billetterne på din mobiltelefon. Vil du besøge Liberty Island, hvor Frihedsgudinden står, anbefaler jeg dog at købe et rabatkort. New York Pass, New York CityPASS og Explorer Pass inkluderer alle et besøg på Liberty Island.

Båden tager dig først ud til Liberty Island, hvor du stiger af og går hen til Frihedsgudinden. Når du er færdig med dit besøg på Liberty Island, kan du tage båden tilbage, når du vil. Båden stopper altid ved Ellis Island, hvor du kan stige af, hvis du har lyst. Det koster ikke ekstra. Vil du ikke besøge Ellis Island, kan du bare blive på båden, som så sejler videre tilbage til Manhattan.

Frihedsgudinden - Liberty Island

Guidet tur til Frihedsgudinden og Ellis Island

Tag på en guidet tur til Frihedsgudinden og Ellis Island. Turens mødepunkt er ved Castle Clinton i Battery Park, og herfra går du sammen med resten af ​​turgruppen ned til færgen, hvor I kan springe den normale kø over og hurtigere komme om bord. På Liberty Island kan du udforske området samt besøge Statue of Liberty Museum. Herefter tager I færgen til Ellis Island. Du kan blive på Ellis Island, så længe du vil.

Book en guidet tur til Frihedsgudinden og Ellis Island her

 

Hvis denne tur er udsolgt, kan du se, om der er plads på den guidede tur til Frihedsgudinden og 9/11 Memorial.

Statue of Liberty in New York Statue of Liberty Liberty Island New York

Kan jeg komme ind i Frihedsgudinden?

Ja! Der er to steder, du kan komme ind: piedestalen og kronen. Billetterne til både piedestalen og kronen bliver hurtigt udsolgt, så sørg for at reservere dine billetter i god tid.

Piedestalen

Der er et observationsdæk, i toppen af den piedestal Frihedsgudinden står på. Her er du tæt på selve Frihedsgudinden, og desuden får du en fantastisk udsigt over Manhattans skyline. For at komme derop skal du gå op ad 215 trapper, eller du kan tage noget af turen i elevator (elevatoren går dog ikke hele vejen op). Denne tur inkluderer et besøg i piedestalen..

Kronen

Kronen er i øjeblikket lukket. Hvis du også vil besøge kronen, så se her for billetter. Når du reserverer, skal du sørge for, at der står præcist samme navn på billetten som i dit pas. Der er 354 trin op til kronen, og trappen ned er meget stejl. I kronen må du kun medbringe din billet, kamera og medicin. Alle andre genstande, derunder nøgler og tegnebog, skal opbevares i et skab, som du kan leje.

Statue of Liberty Museum

Statue of Liberty Museum er den nyeste tilføjelse til Liberty Island. Enhver der besøger øen kan aflægge museet et visit, så du skal ikke bruge en yderligere billet til det. Gennem museets udstilling lærer du om Frihedsgudindens historie og hendes betydning både før i tiden og den dag i dag. Der er et såkaldt Engagement Gallery, der ligner atelieret, hvor statuen blev konstrueret. Museet byder også på et teater, hvor du se filmklip om statuens konstruktionen og dens kulturelle betydning. Glem ikke at tage en tur op på museets tagterrasse, hvorfra du har en skøn udsigt over Manhattans skyline.

Frihedsgudinden - Museum Frihedsgudinden - Faklen

Kan jeg se Frihedsgudinden gratis?

Ja! Du kan tage Staten Island Ferry ganske gratis. Færgen tager dig forbi Frihedsgudinden, men du har ikke mulighed for at stige af på Liberty Island, da færgen ikke stopper der. Læs mere om Staten Island Ferry her.

Erics tip: Personligt ville jeg ikke engang tage ned til havnen uden at have købt billet på forhånd. Skal du besøge Frihedsgudinden, tager det minimum fem timer. Har du ikke lyst til at bruge så meget tid på det, så kan du tage på en af de mange bådture i stedet. På den måde sejler du forbi Frihedsgudinden, og får også set en masse andre seværdigheder.

Praktisk information

  • Sted: Statuen står på Liberty Island, der ligger i New Yorks havn. Færgen derud afgår fra Battery Park i Downtown Manhattan.
  • Åbningstider: åbent dagligt, bortset fra på Thanksgiving Day og den 25. december. Den første færge afgår fra Battery Park kl. 08.30 eller 09.00, afhængigt af sæson.

Hvad koster en billet til Frihedsgudinden?

Det kommer an på, om du vil besøge kronen, piedestalen eller blot Liberty Island. Alle billetter inkluderer færgeoverfarten.

Er det nødvendigt at bestille billetter til Frihedsgudinden på forhånd?

Billetterne til kronen bliver hurtigt udsolgt, så sørg for at bestille dine billetter på forhånd. Du kan også tage på en bådtur, som er inkluderet med de fleste rabatkort.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev