Jazz og blues i New York

Jazz og blues i New York

Der er mange steder, du kan opleve jazz og blues i New York. Hver eneste aften er der koncerter i på adskillige koncertsteder at vælge mellem. Det er helt klart værd at tage en koncert, mens du er i New York. Det er en god idé at tjekke spillestedets program på forhånd, så du ved, hvem der skal spille. Er du på udkig efter noget andet end jazz og blues? Så tjek New York koncertkalenderen her.

Contents

Jazzens historie i New York

Jazzmusikken stammer fra sydstaterne i USA og opstod i slutningen af 1800-tallet. Jazz kombinerer europæiske harmonier med elementer fra afrikansk musik.

Harlem

Foruden sydstaterne var også Harlem i høj grad med til at forme og kultivere jazzen. I 1920’ernes jazztid var der mindst 20 jazzklubber på Lenox Avenue og Seventh Avenue i Harlem. Det var her Billie Holiday blev opdaget som blot 17-årig. Du kan lære mere om jazzmusikkens historie på Jazz Museum i Harlem.

Greenwich Village

Greenwich Village har også haft en stor betydning i jazzens historie, og det er her mange af jazzklubberne ligger den dag i dag. Beboerne i The Village, som Greenwich Village også kaldes, var kendt for deres progressive holdninger. Derfor blev området et centralt punkt for både politiske og kulturelle bevægelser. The Village har altid været helt fremme i skoene, når det gjaldt musik, og nogle af jazzmusikkens allerstørste navne har spillet her. Mange af de klubber nævnt herunder ligger i The Village.

Jazz Tour i Harlem

En jamsession på lokal Harlem-klub er en måde at opleve kulturarven på. Nyd Jazz Series med kreative og talentfulde kunstnere. Hver forestilling er af en anden gruppe eller solist.

Book Jazz Series her

Book billetter til Jazz Tour i aften i Harlem her

Jazzcruise rundt om Manhattan

Kombiner en aften med sightseeing til søs med festlig jazzmusik. En jazztrio underholder med både klassisk jazz, moderne fortolkninger og nye hits. Cruiset foregår ombord på en yacht, der er indrettet med inspiration fra 1920’erne.

Book billetter til et jazzcruise rundt om Manhattan her

Sejltur med jazzmusik

Denne bådtur kombinere sightseeing og jazz ombord på et imponerende sejlskib. Det historiske skib cruiser i New Yorks havn, mens dygtige jazzmusikere sørger for baggrundsmusikken. Denne sæsonbestemte bådtur kan kun bookes fra juni til september.

Book dine billetter til en sejltur med jazz her

Sunday Jazz Brunch

Nyd en jazzbrunch i enestående omgivelser: et historisk vognhus bygget i 1767, der er kendt for at være den mest romantiske restaurant i New York. Men du sipper til din gratis cocktail eller glas vin, kan du lytte til New Yorks bedste jazzmusikere. Brunchmenuen er ikke inkluderet og skal købes seperat på båden.

Book jazzbrunchen her

Jazz og blues i New York Jazz og blues i New York - Iridium

Jazzklubber i New York

Der er massevis af jazzklubber i New York, så du kan være sikker på at kunne finde en super koncert hver eneste aften. Nedenfor har jeg listet nogle af de bedste steder at høre jazz og blues i New York.

Jazz at Lincoln Center

Jazz at Lincoln Center (JALC) er en del af Lincoln Center for the Performing Arts. Mange mener, det er det bedste sted i New York at høre jazz.

Lincoln Center er New Yorks kulturelle centrum, og det er virkelig værd at tage til en koncert her. Jazz at Lincoln Center afholder koncerter her året rundt for publikum i alle aldre. Der er tre musikscener:

  1. Rose Theater (1.233 pladser)
  2. The Appel Room, (467 pladser, med et kæmpe vindue med udsigt over Central Park)
  3. Dizzy’s Club Coca-Cola, (140 pladser, en intim jazzklub opkaldt efter den kendte jazzmusikeren Dizzy Gillespie)

Jazz at Lincoln Center ligger syd for Lincoln Center og ligger inden i Time Warner Center, som er lige ved siden af Columbus Circle.

Book billetter til Jazz at Lincoln Center her

The Iridium

The Iridium er et andet meget anset spillested i New York, der specialiserer sig i jazz og guitarbaseret musik. Hos The Iridium booker de kunstnere ud fra devisen “jazz any instrument, guitar any genre.” Klubben er blevet kaldt den bedste jazzclub og den bedste guitarklub. Den har været åben siden 1994 og har gennemgået flere større renoveringer siden da. Man kan også spise på The Iridium.

Book billetter til The Iridium her

Smalls Jazz Club

Smalls Jazz Club i Greenwich Village har en skøn underground-atmosfære. Jazzklubben slog dørene op for første gang i 1993, og der gik ikke længe, før den blev stedet at se nye talenter på New Yorks jazzscene. På grund af økonomiske vanskeligheder lukkede klubben kortvarigt i 2003, men den blev heldigvis genåbnet i starten af 2006.

Det første sæt starter normalt omkring kl. 19.30, og der er enten to eller tre sæt per aften. Entré koster ca. 25 $ per person.

Book billetter til Smalls Jazz Club her

Blue Note Jazz

Blue Note Jazz er en af de ledende jazzklubber i verden, og den har været en kulturinstitution i  Greenwich Village siden 1981. Blue Note byder på livemusik hver aften kl. 20.00-22.30. I weekenden er der “late night groove series” kl. 00.30. Siddepladser ved bordene er for folk i alle aldre.

Book billetter til Blue Note Jazz her

Terra Blues

Hvis du er på udkig efter et sted med blues, så tag på Terra Blues i New Yorks Greenwich Village. Den moderne bluesklub har udsigt over Bleecker Street, og her er der blevet spillet blues i mere end 20 år.

Book billetter til Terra Blues her

Jazz og Blues i New York - Jazz på Lincoln Center

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev