Chelsea i New York

Chelsea i New York

Chelsea i New York er et livligt kvarter på Manhattan. Kvarteret er kendt for sine mange kunstgallerier, museer, High Line Park og den højeste accept af LGBTQ+miljøet i New York. På grund af de mange restauranter og barer har Chelsea et pulserende natteliv. Området strækker sig fra Hudson River til 6th Avenue og fra 14th Street i syd til Hudson Yards i nord.

Historen om Chelsea i New York

Chelsea er et af de ældste kvarterer i New York, der har bevaret sit oprindelige navn. Ti blokke blev købt af Englishman Thomas Clarke i det 18. århundrede. Kvarteret fik sine kunstneriske nuancer fra det teaterkvarter, der blev bygget der. På grund af anlæggelsen af jernbanen, som vi nu kender som High Line Park, blev der bygget mange varehuse, byhuse og andre industrier i kvarteret. Dette afspejler sig stadig i arkitekturen i denne del af Manhattan.

Atmosfæren i Chelsea

Der bor mange lokale i Chelsea, hvilket gør det ekstra hyggeligt at opleve dette kvarter. Ud over de mange barer, restauranter og kaffebarer finder du også mange kunstgallerier. Mange af disse kan du besøge gratis. Derudover er Chelsea kendt som det kvarter i New York, der har den højeste accept af LGBTQ+-samfundet. I 1969 var der mange demonstrationer for accepten af homoseksualitet i byen, især i Greenwich Village. På grund af den stigende accept ønskede mange LGBTQ+-personer at bo i Greenwich Village, men priserne på boligerne var meget høje. Chelsea var en billigere mulighed hvor alle blev budt varmt velkommen. Dette kan stadig ses idag: i bydelen finder du mange gaybarer, og du kan også se mange regnbueflag.

Erics tip: Chelsea er et dejligt kvarter at gå igennem. Du kan udforske kvarteret ved at tage `High Line Park – Hudson Yards´ vandreruten. Denne rute kan findes i min Eric´s New York App, når du vælger `vandreruter´.

Chelsea i New York - Bygninger Chelsea i New York - Chelsea Market

Mad i Chelsea

Mange restauranter har etableret sig i Chelsea, og der er et bredt udvalg. Der er ofte tale om små kæder, som man ikke let kan finde andre steder i byen. Under dit ophold i New York kan du besøge Chelsea Market på 9th Avenue som er blevet omdannet til et indendørs marked. Her kan du både shoppe, men også nyde lækker mad på de mange restauranter. Derudover kan du besøge butikkerne i Chelsea Market, som bl.a. sælger køkkenudstyr, tøj og bøger.

Erics tip: Jeg anbefaler at besøge Chelsea Market på en hverdag; i weekenden er der meget travlt her. Det er det perfekte sted at få frokost. Der er mange muligheder at vælge imellem, så der er noget for enhver smag!

For de, der har set filmen Men in Black, har helt sikkert set denne ikoniske restaurant, som er med i filmen. The Empire Diner er en ekslusiv retro-diner på 10th Avenue, der serverer amerikanske retter. Det er en sand oplevelse at spise her.

Seværdigheder i Chelsea

Et besøg i Chelsea bør du ikke gå glip af under dit ophold i New York. Kvarteret har flere attraktioner og er det perfekte sted at tilbringe en dag.

High Line Park

High Line Park er et af de mest berømte steder i Chelsea. Det er en park på forhøjede togskinner og løber gennem midten af Manhattan. Det er et dejligt sted at gå over, og du har også en fantastisk udsigt over byen. High Line løber fra Meatpacking District gennem Chelsea til Hudson Yards.

Chelsea i New York - High Line Park Chelsea i New York - High Line

Hudson Yards

Hudson Yards er et af de nyeste kvarterer og ligger nord for Chelsea. Her finder du bl.a. Vessel og Edge observationsdæk. Når du besøger Edge kan du beundre byen fra en højde på 335 meter. Foretrækker du at holde det tættere på jorden? Så er butikker og restauranterne i Hudson Yards noget for dig. Dette indkøbscenter består af syv etager fyldt med butikker og restauranter.

Little Island

Little Island ligger i udkanten af Chelsea. Dette er en unik park på vandet. Pier 55 er blevet omdannet til en grøn oase på pæle i Hudson-floden. Du kan få adgang til parken via en af de to gangbroer, der ligger på Hudson River Greenway. På Little Island kan du nyde en picnic i solen på et af græsarealerne.

Chelsea Flea Market

I weekenderne kan du slentre over Chelsea Flea Market. Dette loppemarked fokuserer på unikke vintagevarer af høj kvalitet, som udbydes til gode priser. Markedet finder sted på en parkeringsplads, hvor du er omgivet af Manhattans skyskrabere. Der er også madboder, hvor du kan få noget at spise eller drikke.

Chelsea i New York -Little Island Chelsea i New York Chelsea - Flea Market

Rubin Museum of Art

Under dit ophold i New York, kan du dykke ned i Himalayas kultur. Rubin Museum of Art viser en varieret samling af kunst fra bjergregionen. Museet består af seks etager og har også en cafe, hvor du bogstaveligt talt kan smage Himalaya.

Hoteller i Chelsea

Der findes flere forskellige hoteller i Chelsea. Det er et dejligt kvarter at bo i, og da der ikke er mange hoteller, finder du heller ikke mange turister. Herfra kan du også nemt opleve resten af byen. Lige ved High Line finder du High Line Hotel, så du kan starte din dag med en kort gåtur gennem parken. Andre hyggelige hoteller er Leo House og Maritime Hotel.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev