NYC Ferry i New York

NYC Ferry i New York

Færgerne på Hudson River og East River i New York også kendt som NYC Ferry, er en billig og nem måde at rejse til og fra Manhattan på. Vil du gerne besøge Brooklyn eller Queens? Eller bor du på et hotel i Long Island City? Så kryds East River med en færge, og nyd den smukke udsigt over New Yorks skyline på vejen. Færgerne er et godt alternativ til de ofte proppede subway-tog. Med NYC Ferry rejser du til en rimelig pris, og som bonus kan du nyde udsigten over Manhattans skyline undervejs.

Seks ruter

NYC Ferry udbyder 6 faste ruter, der sejler året rundt: East River Route, Astoria Route, South Brooklyn Route, Rockaway Route, St. George Route og Soundview Route. Der er kajpladser i Midtown og Downtown Manhattan sammen med dem i Brooklyn, Queens, The Bronx og Staten Island.. Om sommeren er der i weekenderne et ekstra stop ved Governors Island, på Governors Island Route.

Billetter til NYC Ferry

Du kan købe billetter til NYC Ferry i billetautomaterne ved kajpladserne. Det koster 4.00 $ per tur. Subway-billetter ikke bruges til at tage færgen. NYC Ferry er helt bestemt et godt alternativ til at tage subway, men vær opmærksom på, at færgerne ikke sejler lige så tit, som der kommer subway-tog. Der er også mange pendlere, der bruger færgerne. Derfor anbefaler jeg, at du forsøger at undgå at tage færgen i myldretiden om morgenen og om eftermiddagen. Resten af dagen er der meget mindre travlt på færgerne

NYC Ferry i New York - Ruter NYC Ferry i New York - Billetautomater

Brug af NYC Ferry

På de forskellige NYC Ferry-ruter kan du kombinere det at komme fra A til B med sightseeing. Det er rigtigt hyggeligt at sidde på færgen og nyde udsigten, især om sommeren. Derfor er der nogle ruter, hvor jeg absolut vil anbefale, du mindst en gang prøver at tage færgen frem for subway.

Brooklyn Bridge

NYC Ferry gør det nemmere at kombinere et besøg til Lower Manhattan og Financial District med en gåtur over Brooklyn Bridge. En mulighed er at tage færgeruten South Brooklyn eller East River fra Wall Street til kvarteret DUMBO. Herfra kan du nyde udsigten over skylinen fra Brooklyn Bridge Park og så gå tilbage over broen til Manhattan. Hvis du er gangbesværet, kan du i stedet tage subway fra Manhattan til Brooklyn, og så tage færgen tilbage. På den måde behøver du ikke gå over Brooklyn Bridge, men får alligevel den gode udsigt.

Long Island City

Hvis du bor på et hotel nær Long Island City Dock (ved Gantry Plaza State Park), så kan du komme til Manhattan hurtigere med Astoria Ferry end med subway. Ligger du hotel tættere på en subway-station? Så er det formentligt hurtigere at tage med subway. Forandring fryder, så derfor anbefaler jeg alligevel, du prøver at tage færgen i hvert fald en gang. Du kan også komme fra Long Island City til Roosevelt Island med Astoria Ferry. Vil du besøge Roosevelt Island fra Manhattan? Så tag med den berømte kabelbane derhen, og tag færgen tilbage igen.

NYC Ferry i New York - Brooklyn Bridge NYC Ferry i New York - Queens

Governors Island

Når du vil undslippe den urbane jungle, kan du tage NYC-færgen til Governors Island. Takket være South Brooklyn-ruten kan du besøge øen hele året rundt. Denne rute afgår fra Corlears Hook i Lower East Side. På Governors Island kan du gå eller cykle rundt om øen.

Tag en cykel med

Hvis du har planer om at leje en cykel i New York, så kan du gøre det til en speciel oplevelse ved at tage en tur med færgen. Du kan eksempelvis vælge at hente cyklen ved Brooklyn Bridge og hoppe i sadlen og cykle gennem Lower Manhattans gader. Derefter kan du tage cyklen med på færgen over til Brooklyn. Det koster kun et tillæg på 1 $ oveni den normale billetpris på 4.00 $ at tage cyklen med. Fremme i Brooklyn kan du cykle gennem Brooklyn Heights og kvarteret DUMBO, og så cykle over Brooklyn Bridge tilbage til Manhattan. Du kan endda gøre det til en heldagstur og cykle helt til Williamsburg. Derfra kan du tage færgen tilbage til Manhattan, hvor du kan cykle gennem Midtown til Central Park og returnere cyklen der.

Rockaway Beach

Hvis du har lyst til at tilbringe en dag ved stranden, så kan du tage færgen fra Wall Street til Rockaway Beach. På omkring en time tager Rockaway Ferry dig fra Manhattan til halvøen Rockaway Beach på sydsiden af Queens. Her er  mindre turistet end på Coney Island, og det er et hyggeligt sted at besøge i sommermånederne, især i kombination med en afslappende færgetur.

Erics tip: Afhængigt af hvor du står på og af, kan det tage kortere eller længere tid at tage færgen frem for at tage subway. Uanset hvad er det dog sjovt at tage NYC Ferry mindst en gang for at prøve noget andet. Billetten er ikke dyr, og med i købet får du en god udsigt undervejs, hvilket man ikke just kan sige følger med, når du tager subway. På alle færgerne er der toiletter og en kiosk, hvor du kan købe snacks og drikkevarer. Bemærk at NYC Ferry ikke er det samme som Staten Island Ferry, som kun sejler til og fra Staten Island.

NYC Ferry i New York - Empire State Building NYC Ferry i New York - Tur med færgen

Hvordan betaler man for at tage NYC Ferry?

Du kan købe billet til NYC Ferry i billetautomaterne ved kajen, hvor du kan tage færgen. Billetter kan også købes i NYC Ferry-appen.

Hvor sejler NYC Ferry hen?

Der er flere forskellige NYC Ferry-ruter, som sejler langs East River. Læs mere, og se et kort over ruterne her.

Hvad koster en tur med NYC Ferry?

En færgetur med NYC Ferry koster 4.00 $.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev