Parker i New York

Parker i New York

Der er masser af flotte parker i New York, hvor du kan trække dig tilbage fra byens mylder. New York er kendt for at have verdens højeste skyskrabere og for at være travl, men heldigvis er der fantastiske parker, hvor du kan slappe af, gå en tur eller snuppe en bid mad. Herunder har jeg listet parker på Manhattan og i Brooklyn, der er et besøg værd.

Contents

Central Park

Central Park er den største og mest kendte park i New York. For mange newyorkere er Central Park deres baghave, hvor de kan slappe af og nyde, at der er forholdsvist stille.

Parker i New York - Central Park Parker i New York - Central Park

Washington Square Park

Washington Square Park ligger i området Greenwich Village i New York. Fifth Avenue starter ved Washington Square Park. Parken er opkaldt efter USA’s første præsident, George Washington. Den blev officielt udnævnt til en park i 1827. I  Washington Square Park er der en triumfbue til ære for George Washington. Et interessant faktum er, at denne triumfbue er inspireret af Triumfbuen i Paris.

Washington Square Park er et populært mødested. Populariteten skyldes placeringen i Greenwich Village, og parken ligger lige overfor NYU, det livlige  New York University. Bare en blok derfra er der desuden massevis af butikker, caféer, teatre og natklubber. Det er et perfekt sted at besøge, hvis du gerne vil gå i byen, shoppe eller slappe af. Parken byder på mange gadekunstnere, som underholder de forbipasserende. Under triumfbuen bliver der ofte spillet musik, og der er mange steder, man kan spille forskellige spil. En del folk tager faktisk i parken for at spille skak. Turister, lokale, studerende og kunstnere samles alle her.

Parker i New York - Washington Square Park Parker i New York - Livemusik i Washington Square Park

Brooklyn Bridge Park

Du har den bedste udsigt over Manhattan fra Brooklyn Bridge Park. Denne park ligger ved vandet lige ved Brooklyn Bridge. Her kan du tage de smukkeste billeder af byen. Du kan sidde på trapperne i parken eller slappe af på græsset, og for de små børn er der en legeplads med masser af plads at lege på.

Parker i New York - Brooklyn Bridge Park Parker i New York - Brooklyn Bridge om aftenen

High Line Park

High Line Park i New York is er ikke som andre parker. Den ligger nemlig på en gammel højbane, hævet over byen. Fra High Line Park har du en super udsigt over Manhattan og East River. Det er hyggeligt at kombinere en gåtur gennem parken med at besøge Chelsea Market og Hudson Yards.

Parker i New York - Sommer i High Line Park Parker i New York - High Line Park

Madison Square Park

Madison Square Park ligger på Fifth Avenue i Midtown. Hvis du gerne vil tage en lille pause fra det summende storbyliv, så tag til Madison Square Park, og slap af for en stund. Parken har nogle dejlige græsplæner, hvor du kan tage en slapper, og for børn er der legeområder. Desuden er der mange aktiviteter for børn i sommerferien.

Shake Shack ligger i Madison Square Park, og her kan du spise de lækreste burgere og drikke de bedste milkshakes. Vil du gerne i kontakt med familie og venner hjemme i Danmark? Så benyt dig af Madison Square Gardens gratis wi-fi.

Elsker du kunst? Så er Madison Square Park også sagen, for her er ofte midlertidige udstillinger med forskellige typer kunst.

Parker i New York - Folk ved Madison Square Garden Parker i New York - Shake Shack i Madison Square Park

Battery Park

Battery Park har en fantastisk historie. Før i tiden, inden immigranterne begyndte at ankomme via Ellis Island, ankom de til Battery Park i New York. Fra Battery Park har du en smuk udsigt over vandet, og du kan se Frihedsgudinden og Ellis Island. Færgen til Liberty Island afgår herfra.

Parken har en god atmosfære, og den er ekstremt populær, Om sommeren er der jævnligt koncerter og festivaler såsom den svenske midsommerfestival. Battery Park har desuden smukke blomsterhaver, som helt sikkert er værd at besøge, hvis du er vild med blomster. Du finder også en familievenlig aktivitet på denne Manhattan-promenade. En cool legeplads på flere niveauer for børn venter på at blive opdaget.

Battery Park er ofte startpunktet for guidede ture gennem Manhattan.

Parker i New York - Battery Park

Bryant Park

Der er noget at lave i Bryant Park uanset årstid. Om vinteren kan du løbe på skøjter på skøjtebanen, og om sommeren sker der en masse. Du kan for eksempel se gratis film i parken til “Summer in Bryant Park” og deltage i yoga-, danse- eller Tai Chi-timer.

Bryant Park har en central placering midt på Manhattan. Den ligger tæt på Times Square, Theater District og New York Public Library. Desuden har Bryant Park nogle af de bedste steder at drikke en kold øl på en varm sommerdag. Der er massevis af yuppier, der tager hertil efter arbejde for at drikke drinks med deres venner. Bryant Park er en lille og hyggelig park, som det bestemt er værd at besøge.

Little Island

Little Island er en park bygget på pæle i Hudson River. Det er en grøn oase på floden, som byder på et varieret landskab. Der er plæner at slappe af på, stier, bakker og skjulte perler. Der er desuden et par teatre i parken, hvor der jævnligt er forskellige events.

Elizabeth Street Garden

Elizabeth Street Garden er en malerisk park, der ligger gemt væk i Nolita. Den er det perfekte sted at undslippe det travle byliv for en stund og at nyde en frokost på farten. Haven er fuld af skulpturer, og den bliver vedligeholdt af de lokale beboere. Du finder den på Elizabeth Street, mellem Prince og Spring Street.

Parker i New York - Elizabeth Street Garden

Domino Park

Domino Park er Brooklyns trækplaster. Parken ligger i Williamsburg, ud til East River. Den er navngivet efter fabrikken Domino Sugar Refinery, eftersom parken ligger på den samme grund. Den store park byder blandt andet på en legeplads, en beachvolleybane, gangbroer og selvfølgelig også masser af beplantning. Et af parkens højdepunkter er den såkaldte Fog Bridge. Det er en bro omgivet af sprinklere, som danner en sky af tåge rundt om fodgængerne på broen.

Parker i New York - Domino Park Parker i New York - Gangbro i Domino Park

Paley Park

Paley Park i New York City er en skjult perle i Midtown Manhattan. Den er en lille oase midt i den travle by. Træer og slyngplanter vokser langs væggene, og højdepunktet er det 6 meter høje vandfald, som ligger for enden af parken. Det fine ved vandfaldet er, at det overdøver byens støj.

Paley Park er blevet udnævnt til at være ikke blot en af de bedste parker i New York, men en af de bedste parker i verden. Den følger Midtown Manhattans arkitektur og miljø, men samtidig virker det som om, man er et helt andet sted. I den lille park er der fem murdele fra Berlinmuren. Parken ligger på 3 East 53rd Street mellem kontorbygningerne.

Parker i New York - Paley Park

Prospect Park

Prospect Park ligger midt i Brooklyn, i nærheden af Barclays Center (hvor Brooklyn Nets spiller) og flere af Brooklyns museer. Parken er kendt for sine kunstigt anlagte søer, selvom det meste af Brooklyns naturlige skov stadig er i parken.

Om vinteren er der en skøjtebane i Prospect Park, og om sommeren er der en masse aktiviteter. Du kan endda fiske her. Hvis du rejser til New York sammen med din familie, så er det en rigtig god park at besøge. Her er nemlig noget at lave for folk i alle aldre. Du kan slappe af, mens dine børn får en ridetur på en pony, eller du kan leje en robåd og have det sjovt med hele familien.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev