Skal jeg bruge en ESTA til New York?

Skal jeg bruge en ESTA til New York

ESTA (Electronic System for Travel Authorisation) er en online formular, som du skal udfylde for at rejse til New York. ESTA er en del af USA’s sikkerhedskontrol. Enhver, der rejser til USA, under Visa Waiver Programme (VWP), skal bruge en ESTA. VWP tillader de fleste danske statsborgere med et gyldigt pas at besøge USA i op til 90 dage uden et visum. Selvom du ikke skal bruge et visum, skal du udfylde en Electronic System for Travel Authorisation (ESTA), mindst 3 dage FØR du rejser til New York. Der rådes til at gøre det endnu længere tid i forvejen.

Hvordan søger jeg om ESTA?

Det er let at søge om en ESTA online. Hvis du gerne vil se hjemmesiden og ansøgningsprocessen på dansk, så skal du vælge “Dansk” i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Det koster 21 $ at søge om en ESTA, og du kan betale med et kreditkort eller PayPal. Sørg for, at andre medlemmer af din gruppe også ansøger om en ESTA. Selv spædbørn, der rejser uden flybillet, har brug for deres egen ESTA.

ESTA ansøgnings process

Under ansøgningen modtager du en e-mail med en kode, som bekræfter din e-mailadresse. Hvis du har problemer under ansøgningen, kan du kontakte ESTA direkte via det telefonnummer, der findes nederst på deres side.

Når du er færdig, får du en bekræftelse af din ansøgning. Normalt modtager du en bekræftelse på, at du kan rejse til New York inden for få sekunder, men det kan tage længere tid.Du vil modtage en e-mail, når din status ændres eller du kan gå til ‘’Check ESTA Status’’ på websitet og logge ind for at se status på din ansøgning. Jeg anbefaler, at du ansøger om ESTA i god tid for at undgå problemer. ‘’Authorisation Approved’’ betyder, at din ESTA er blevet godkendt, og at du dermed kan rejse til USA. ‘’Travel Not Authorised’’ betyder, at du skal kontakte den amerikanske ambassade, og ‘’Authorisation Pending’’ vil sige, at du skal tjekke statussen igen senere.

Vær opmærksom på, at der er firmaer, som tilbyder at ansøge om en ESTA for dig, men at de tager sig godt betalt. Det er en service, der slet ikke er nødvendig, da alle selv kan ansøge om en ESTA.

Erics tip: “Det er muligt at ansøge om en ESTA til flere personer i en gruppeansøgning. Det er dog min erfaring, at der ofte opstår komplikationer med denne slags ansøgninger. Derfor anbefaler jeg, at ansøgningerne sendes separat. Det tager lidt længere tid, men det sikrer at ansøgningerne går igennem uden besvær.”

Hvad behøver jeg for at ansøge om ESTA?

Når du ansøger om ESTA skal du have:

  • Et kreditkort eller PayPal konto til at betale 21 $ for din ESTA ansøgning
  • Et pas
  • Et billede af dit pas, som du skal uploade

Hvor længe er en ESTA gyldigt?

ESTA er gyldig i 2 år fra ansøgningen, og du kan hente den på webstedet, hvis du vender tilbage til USA inden for denne periode. Du behøver ikke at indtaste oplysningerne igen, undtagen hvis dit pas er blevet ændret. Så skal du ansøge igen og betale gebyret igen.

Mobile Passport Control app

Når din ESTA er blevet godkendt, kan du downloade Mobile Passport Control-appen og udfylde detaljerne. Med MPC kan du stå i en anden kø ved den amerikanske told, hvilket generelt forkorter ventetiden og giver dig mulighed for at komme hurtigere gennem tolden.

Hvor længe skal mit pas være gyldigt?

Har du et dansk pas, og rejser du med en ESTA til New York? For at komme ind i USA skal dit pas være gyldigt, til og med den dag du skal rejse hjem. For at undgå problemer grundet uventede situationer, såsom at du misser dit fly, dit fly bliver aflyst eller sygdom, så anbefales det at rejse med et pas, der er gyldigt i længere tid. Alle rejsende, inklusive børn og babyer, skal have deres eget pas. (Informationen her på siden er sidst opdateret den 12. oktober 2023)

Har du søgt om din ESTA, og vil du gerne have besked om aktuelle tilbud? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev, der sendes hver anden uge:

Skal man have visum til New York?

Med en gyldig ESTA må de fleste danske statsborgere opholde sig visumfrit i USA i op til 90 dage. Læs mere om at ansøge om en ESTA her.

Skal man bruge en ESTA til New York?

Enhver, der rejser til USA under det såkaldte Visa Waiver Programme (VWP), skal bruge en ESTA.

Hvor meget koster en ESTA til New York?

Det koster 21 $ at ansøge om en ESTA via den officielle hjemmeside.

Hvor lang tid i forvejen skal man ansøge om en ESTA?

Du bør ansøge om en ESTA, mindst 3 dage før du skal rejse, men det anbefales at gøre det endnu tidligere.

Hvordan søger man om en ESTA til New York?

Det er nemt at ansøge om en ESTA online. Læs mine råd her.

Skal jeg udfylde flere formularer?

Det er ikke nødvendigt at udfylde nogle ekstra formularer hvis du har en ESTA, det er derimod nødvendigt hvis du har et visa.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev