Skal jeg bruge en ESTA til New York?

Skal jeg bruge en ESTA til New York

ESTA (Electronic System for Travel Authorisation) er en online formular, som du skal udfylde for at rejse til New York. ESTA er en del af USA’s omfattende sikkerhedskontrol. Enhver, der rejser til USA, under Visa Waiver Programme (VWP), skal bruge en ESTA. VWP tillader de fleste danske statsborgere med et gyldigt pas at besøge USA i op til 90 dage uden et visum. Selvom du ikke skal bruge et visum, skal du udfylde en Electronic System for Travel Authorisation (ESTA), mindst 3 dage FØR du rejser til New York.

Hvordan søger jeg om ESTA?

Det er let at søge om en ESTA online. Hvis du gerne vil se hjemmesiden og ansøgningsprocessen på dansk, så skal du vælge “Dansk” i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Det koster 21 $ at søge om en ESTA, og du kan betale med et kreditkort eller PayPal. Normalt modtager du en bekræftelse på, at du kan rejse til New York inden for få sekunder, men det kan tage længere tid. Du kan gå til ‘’Check ESTA Status’’ på websitet og logge ind for at se status på din ansøgning. Jeg anbefaler, at du ansøger om ESTA i god tid for at undgå problemer. ‘’Authorisation Approved’’ betyder, at din ESTA er blevet godkendt, og at du dermed kan rejse til USA. ‘’Travel Not Authorised’’ betyder, at du skal kontakte den amerikanske ambassade, og ‘’Authorisation Pending’’ vil sige, at du skal tjekke statussen igen senere.

Sørg for, at dine medrejsende også alle udfylder en ESTA. Selv babyer, der ikke har nogen flybillet, skal have deres egen ESTA. En ESTA er gyldig i 2 år, og du kan derfor anvende din ESTA igen, hvis du tager til USA igen inden for den tidsperiode. Du behøver ikke, at udfylde dine informationer igen,  bortset fra hvis du har fået nyt pas. I så fald bliver du nødt til at ansøge om en ny ESTA og betale afgiften igen.

Vær opmærksom på, at der er firmaer, som tilbyder at ansøge om en ESTA for dig, men at de tager sig godt betalt. Det er en service, der slet ikke er nødvendig, da alle selv kan ansøge om en ESTA.

Erics tip: Det er muligt at ansøge om en ESTA til flere personer i en gruppeansøgning. Det er dog min erfaring, at der ofte opstår komplikationer med denne slags ansøgninger. Derfor anbefaler jeg, at ansøgningerne sendes separat. Det tager lidt længere tid, men det sikrer at ansøgningerne går igennem uden besvær.

Skal jeg udfylde flere formularer?

Du behøver ikke at udfylde yderligere formularer, hvis du har en ESTA til New York. Det skal du dog, hvis du har et visum. Det er bedst at tjekke med personalet på flyet, som uddeler formularer ud under flyveturen, og tag en kuglepen med for en sikkerheds skyld. Toldformularer bliver delt ud omkring midtvejs på flyveturen. Vent ikke, til du er ved tolden med at udfylde formularen, men sørg i stedet for at gøre det, med det samme du får den udleveret. Familiemedlemmer med samme efternavn behøver kun at udfylde en formular.

Hvor længe skal mit pas være gyldigt?

Har du et dansk pas, og rejser du med en ESTA til New York? For at komme ind i USA skal dit pas være gyldigt, til og med den dag du skal rejse hjem. For at undgå problemer grundet uventede situationer, såsom at du misser dit fly, dit fly bliver aflyst eller sygdom, så anbefales det at rejse med et pas, der er gyldigt i længere tid. Alle rejsende, inklusive børn og babyer, skal have deres eget pas. (Informationen her på siden er sidst opdateret den 27. maj 2022)

Har du søgt om din ESTA, og vil du gerne have besked om aktuelle tilbud? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev, der sendes hver anden uge:

Skal man have visum til New York?

Med en gyldig ESTA må de fleste danske statsborgere opholde sig visumfrit i USA i op til 90 dage. Læs mere om at ansøge om en ESTA her.

Skal man bruge en ESTA til New York?

Enhver, der rejser til USA under det såkaldte Visa Waiver Programme (VWP), skal bruge en ESTA.

Hvor meget koster en ESTA til New York?

Det koster 21 $ at ansøge om en ESTA via den officielle hjemmeside.

Hvor lang tid i forvejen skal man ansøge om en ESTA?

Du bør ansøge om en ESTA, mindst 3 dage før du skal rejse, men det anbefales at gøre det endnu tidligere.

Hvordan søger man om en ESTA til New York?

Det er nemt at ansøge om en ESTA online. Læs mine råd her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev