Taxa i New York

Taxa i New York

Du kan spotte en taxa i New York på lang afstand grundet den karakteristiske gule farve. De gule taxier er en god måde at komme rundt i byen på.  En taxi er fri, hvis lysskiltet på taget er tændt. Hvis du vil køres i en mere luksuriøs bil, kan du tage en limousine. Det er noget dyrere at tage en limo, men selvfølgelig også noget mere elegant end en taxa. Limousiner har ikke et taxameter, så her aftaler du prisen på forhånd med chaufføren.

Taxapriser i New York

Starttaksten i en taxa i New York ligger på 2,50 $ plus afgifter på i alt 0,80 $. Du betaler desuden en trafikafgift (congestion surcharge) på 2,50 $ for alle ture, der begynder/slutter eller går gennem Manhattan syd for 96th Street. Derudover betaler du 50 cent per 0,2 mil (ca. 0,32 km) eller per 60 sekunder, hvis trafikken bevæger sig langsomt.

Der holder altid taxaer og venter ved JFK Lufthavn. Hvis du ikke vil risikere at betale for meget, så tag en gul taxi. Bemærk venligst, at taxier skal tilbyde en fast pris fra JFK Lufthavn til Manhattan. Imidlertid må chaufførerne gerne kræve en højere pris for at køre fra Manhattan til JFK Lufthavn.

Taxa i New York Taxa i New York - Gule taxaer i New York

Brug af taxa i New York

Skal du have fat i en taxa på Manhattans gader, skal du blot vinke taxaen ind til siden. Lyset ovenpå taxaen er tændt, hvis den er ledig. Er lyset slukket, er taxaen optaget. Hvis “off-duty”-skiltet lyser, så er taxaen ikke i tjeneste.

Når du tager en taxi i New York, skal du ikke give chaufføren adressen, du skal hen til. Sig hellere navnet på gaden, og gaden der krydser (f.eks. 9th Avenue og 42nd Street). Når du nærmer dig din destination, kan du give yderligere anvisninger til, hvor du gerne vil af. Hvis du skal med en taxi, så forsøg at vinke en til siden, der kører i den samme retning, du skal i. Det vil spare dig både tid og penge.

Rejse med en gruppe

Officielt må der være op til 4 passagerer i en taxa i New York, men der skal også være plads til kufferter. Hvis I har meget bagage, kan det derfor være nødvendigt, at I fordeler jer i 2 taxaer i stedet. Er I en større gruppe, er det smartest at tage en shuttlebus eller en af de store busser.

Rejse om natten

Skal du køre om natten, er det oftest nemmest og sikrest at tage en taxi. Du betaler et tillæg for at tage en taxi om aftenen og natten. Fra kl 20.00 til 06.00 betaler du 0,50 $ ekstra. Derudover betaler du 1 $ i tillæg på hverdage mellem kl. 16.00 og 20.00, da det er i myldretid.

Betaling i taxaen

Du kan betale kontant eller med betalingskort i taxaen. Glem ikke at give drikkepenge, hvis du betaler kontant. Betaler du med betalingskort, er det nemt at give drikkepenge. På kortterminalens display kan du se, hvad turen koster, og du kan vælge at give 20%, 25% eller 30% i drikkepenge. Klik på en af disse muligheder, eller tilføj et mindre beløb manuelt.

Limegrønne taxier

Manhattans 12.000 gule taxier har fået selskab af de limegrønne taxier. Disse må kun samle kunder op i Manhattans nordlige kvarterer, såsom Harlem og fra de ydre boroughs Bronx, Queens og Brooklyn.

Taxa i New York - Limegrøn taxa og gul taxa Taxa i New York - Limegrøn taxa

Erics tip: Rigtige newyorkere fortæller ikke chaufføren, hvor de skal hen, før de er inde i taxaen. Det skyldes, at chaufførerne nogle gange ikke gider køre en til det sted, hvor man skal hen. Sidder du allerede inde i taxaen, er chaufføren nødt til at tage dig med, for han/hun må ikke bede dig om at forlade taxaen. Hvis du ser en taxa, der har “off duty”-skiltet tændt, så prøv alligevel at vinke den til siden. Nogle gange leder chaufførerne nemlig efter passagerer, der skal til et sted på deres hjemvej, eller de leder efter passagerer, der skal køres langt. Det er meget vanskeligt at få fat i en taxa i New York mellem kl. 16.00 og 19.00, så hav det in mente, hvis du har noget, du skal nå.

Uber i New York

Uber er blevet en populær transportform i New York. Du kan anmode om en Uber via Uber appen. Det er derfor nemt at bestille en bil. Det er også billigere at tage en Uber end en gul taxi. Selv bruger jeg ofte Uber, men for at få den ægte New York-oplevelse anbefaler jeg alligevel, at du tager en gul taxi mindst en gang.

Taxa i New York - Taxaer i myldretiden Taxa i New York - Myldretid

Hvordan bestiller jeg en taxa i New York?

Du får fat i en taxa ved at praje den på gaden. Lyset ovenpå taxaen er tændt, hvis den er ledig.

Er det svært at få fat i en taxa i New York?

Det er meget svært at få fat i en taxa mellem kl. 16 og 19.

Hvordan betaler man for en taxa i NYC?

I taxaen kan du betale med kontanter eller kreditkort. Glem ikke at give drikkepenge, hvis du betaler kontant.

Er det billigst at tage en taxa eller Uber i NYC?

På korte ture er det billigere at køre med Uber end en gul taxi i New York City. På længere ture er det billigest at tage en gul taxi Jeg anbefaler dog, at du tager en gul taxi mindst en gang for at få den rigtige New York-oplevelse.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter