Top museer i New York

Top museer i New York

Top museer i New York er der mange af, så hvilke skal du vælge, når du besøger byen? Med over 200 museer i New York – og de utallige gallerier ej at forglemme – kan det være svært at vælge, hvor man skal tage hen. Jeg er faktisk ikke selv den helt store fan af museer. Fra tid til anden (når det regner, eller det er meget varmt), så kan jeg dog godt finde på at tage på et museum og f.eks. kigge på romerske skulpturer eller lære om fossiler. Det er selvfølgelig meget individuelt, hvad man kan lide, men jeg har lavet min liste over de bedste museer i New York. Jeg giver også mine tips til at spare tid og penge på at besøge de forskellige NYC museer.

Top museer i New York

Min liste med top museer i New York indeholder lidt af hvert, fra kunstmuseer til (natur)historiske museer. Jeg har også inkluderet et ekstra museum, der er virkelig unikt i New York samt tips til ting at lave i New York, når det regner, eller når det er for varmt udenfor. Er du på udkig efter en liste med sjove museer i NYC? Så scroll ned til bunden af siden.

9/11 Museum

9/11 Museum i New York (som officielt hedder The National September 11 Memorial & Museum, men som også kaldes Ground Zero Museum) er det museum, jeg først og fremmest anbefaler. Her mindes ofrene for terrorangrebene den 11. september 2001 og i 1993. Jeg synes, enhver bør besøge museet og 9/11 Memorial. På 9/11 Museum  kan du lære om terrorangrebet, og der er også plads til besøgende, der ikke ønsker at blive direkte konfronteret med voldsomme billeder.

 • 9/11 Museum pris: ca. 232 kr. for voksne
 • Sted: Lower Manhattan

Køb 9/11 Museum billetter her

Top museer i New York - 9/11 Museum

Met Museum New York

The Met (som officielt hedder The Metropolitan Museum of Art) er et stort museum, der kan sammenlignes med British Museum i London og Louvre i Paris. Du kan nemt “fare vild” i den kæmpestore egyptiske samling, og jeg er selv stor fan af udstillingen med våben og rustninger. Det jeg bedst kan lide ved Met Museum er, at der er så stor variation i udstillingerne, så her findes der noget for enhver smag. Det stor udvalg kan dog også være overvældende. Det gode ved Met billetter er, at de også giver dig mulighed for at besøge det andet Met museum samme dag: The Met Cloisters. The Met Cloisters ligger dog længere væk, og det er kun om foråret og sommeren, jeg anbefaler at lægge vejen der forbi.

 • Met Museum pris: fra $ 30 for voksne
 • Sted: Upper East Side
Køb dine Metropolitan Museum of Art tickets med guidet tur her

 

Top museer i New York - The MET - Metropolitan Museum

Natural History Museum New York

Natural History Museum New York (som officielt hedder American Museum of Natural History) er et super museum at besøge med børn. Når kommer ind på museet bliver du budt velkommen af en dinosaur, og i Hall of Saurischian Dinosaurs (eller dino-rummet, som jeg kalder det) kan du lære om den imponerende Tyrannosaurus rex. Sørg også for at se den store blåhval, som er endnu et højdepunkt på Natural History Museum. På naturhistorisk museum New York finder du også New York Space Museum: Rose Center for Earth and Space, med bl.a. Hayden Planetarium.

 • Natural History Museum pris:  ca. 197 kr. for voksne
 • Sted: Upper West Side

Køb Natural History Museum billetter her

Top museer i New York - American Museum of Natural History

Guggenheim Museum New York

Guggenheim Museum New York (som officielt hedder Solomon R. Guggenheim Museum) er måske nok et af de mest ikoniske museer i New York. Det er et kunstmuseum på Manhattan, som har til huse i en futuristisk, hvid bygning. Guggenheim er meget berømt og er lidt af et blikfang på 5th Avenue. Arkitekturen leder tankerne hen på et sneglehus, og bygningen er yderst fotogen. Selv hvis du ikke vil ind på museet, er det derfor værd at tage forbi og tage et par billeder og snuppe en kop kaffe i nærheden. Guggenheim Museum byder på mange tankevækkende og spændende udstillinger, og takket være layoutet er det nemt at finde rundt derinde.

 • Guggenheim Museum pris:  ca. 210 kr. for voksne
 • Sted: Upper East Side
Køb dine Guggenheim billetter her

 

Top museer i New York - Guggenheim

MoMA – Museum of Modern Art New York

MoMA er et meget berømt kunstmuseum i New York, og det sidste af slagsen på min liste. Officielt hedder det Museum of Modern Art. Du skal sætte kursen mod MoMA, hvis du gerne vil se værker af Andy Warhol, Jackson Pollock og Frida Kahlo. Museet byder på en samling af moderne kunst og samtidskunst. Der er også en mindre afdeling af museet, som hedder MoMA PS1 og ligger på Long Island City. Her er der endnu flere tankevækkende og eksperimenterende kunstværker udstillet. MoMA kan med fordel kombineret med et besøg i Top of the Rock, da det kun ligger 10 minutters gang derfra.

 • MoMA pris:  ca. 211 kr. for voksne
 • Sted: Midtown West
Køb dine MoMA Museum of Modern Art tickets her

 

Top museer i New York - MoMA

Brooklyn Museum i New York

Brooklyn Museum i New York er en af de største og ældste museer i USA. Museet er berømt for sin nuancerede samling af halvanden million kunstværker. Her kan du finde kunstværker fra alle slags tidsaldre og steder fra hele verden. Værker af bl.a. Picasso, Van Gogh og Judy Chicago er udstillet på museet. Mangfoldigheden på Brooklyn Museum byder på noget for enhver smag, hvilket jeg virkelig godt kan lide. Museet er nemt at komme til, fordi metrostationen ligger lige foran døren.

 • Brooklyn Museum billetpriser: 19 euro for voksne
 • Lokation: Brooklyn

Brooklyn Museum i New York - Middagsfesten

Erics tip:Tenement Museum New York ligger på Lower East Side, og det får lov til at snige sig med på min liste med top museer i New York. Jeg synes, det er et rigtig spændende museum, især hvis man er interesseret i at vide, hvordan  byens immigranter levede i det 19. og 20. århundrede.”

New York museumskort

Har du planer om at besøge mange museer, og er du på udkig efter et New York museumskort? Så anbefaler jeg at købe et rabatkort. Der er mange forskellige valgmuligheder, såsom Go New York Explorer Pass og New York Pass, og de giver adgang til de bedste museer i New York. På de fleste af museerne koster entré omkring 165 kr., så det er værd at undersøge, hvad der er den bedste løsning for dig. Nogle museer byder på muligheden for at betale, hvad du vil for entré (Pay what you wish), men det er hovedsageligt beregnet til lokale. Der er også dage med fri entré til et par NYC museer. Personligt ville jeg dog styre udenom disse dage, da der bliver meget proppet på museerne på de tidspunkter.

Leder du efter underholdende museer i NYC? Hvis du rejser med børn eller teenagere, så kan jeg absolut anbefale jer at besøge Spyscape Museum. Her kan I få følelsen af at være hemmelige agenter og lege Agent 007 eller Jason Bourne i et par timer. Regner det i New York? Så tag på Madame Tussauds, og hils på voksfigurer af berømtheder.

Liste over museer i New York

Der er mange flere museer i New York. Her er nogle flere af slagsen, som det er værd at besøge:

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev