Subway i New York

Subway i New York

New York Subway (metro) er den type transport, newyorkere bruger mest. Det er nemt og trygt at bruge subway til at komme et hvilket som helst sted hen i New York City. Subway i New York kører 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, 365 dage om året. Med et MetroCard koster en tur med subway 2,75 $, og det er derfor en af de billigste måder at tage på opdagelse i byen på.

Køb New York MetroCards her, før du rejser

New York Metro ‘’trains’’

Newyorkere kalder alle subway-linjerne for “trains”. I New York er der 468 subway-stationer og 24 forskellige subway-linjer. Linjerne har forskellige bogstaver som A, B, C osv. og tal som 1, 2, 3 osv. Disse linjer går gennem The Bronx, Manhattan, Brooklyn og Queens.

Togene kører mellem hvert 2. og hvert 5. minut i tidsrum med meget trafik, hvert 10. til 15. minut resten af dagen og omkring hvert 20. minut om natten. Der er som oftest mest travlt på hverdage fra klokken 07.30 til 09.30 og fra klokken 16.30 til 18.30. Om natten anbefaler jeg, du tager en taxa i stedet. Det gør sig især gældende, hvis du rejser alene til eller fra de ydre boroughs.

Subway i New York - Inde i toget Subway i New York - 42nd Street Subway Station

Hvordan bruger man subway i New York?

Det er nemt at bruge subway i New York. Du skal først og fremmest bruge et subway-kort, så du har et overblik over alle linjer og stationer. Du kan downloade min gratis app Eric’s New York, som giver dig adgang til et offline-kort på din mobiltelefon. Du kan også downloade et kort her som PDF-fil. Gratis kort er også tilgængelige på mange af stationerne. På kortet kan du finde din destination og den nærmeste subway-station. Hvis stoppestedet har en sort prik, er det en lokallinje, og hvis det har en hvid prik, er det et ekspreslinje. Lokallinjer stopper ved alle stationer, mens ekspreslinjer stopper ved udvalgte stoppesteder. Hvis du skal rejse til New Jersey, så tjek PATH-tog.

Når du har fundet ud af, hvilken linje du skal med, så kan du sætte kursen mod din nærmeste subway-station. Alle stationer er tydeligt markeret, og der er en indgang til sporet med nordgående tog (Uptown og Queens) og en til de sydgående tog (Downtown og Brooklyn).

Bemærk: Køreplanerne kan ændre sig meget i weekenden grundet sporarbejde. Læs derfor altid den opdaterede information, der hænger på stationerne, da det hjælper dig til at finde en alternativ rute.

Interaktive kort

For at gøre det endnu nemmere at køre med subway i New York har en række stationer nu interaktive kort på store touchscreens. Disse hjælper dig med at navigere og viser, hvis der er forsinkelser eller strømsvigt, der påvirker din rejse.

Subway i New York - Perron Subway i New York - Eric's New York App

Hvilket MetroCard skal jeg købe?

Du kan købe et New York subway kort, som kaldes et MetroCard. Hvis du køber en enkeltbillet til New Yorks subway koster det 3 $. Bruger du et Pay-Per-Ride MetroCard (MetroCard med saldo), så koster det 2,75 $ per tur. Bemærk, at det ikke betyder noget, hvor langt du skal. Uanset destinationen koster det 2,75 $. Du kan også købe et Unlimited Ride MetroCard, der giver dig ubegrænset brug af subway i 7 dage. Det koster 33 $ plus 1 $ for selve kortet, og det er smart at have, hvis du har planer om at rejse meget med subway. Børn, der er under 112 cm høje, rejser gratis med uanset alder. Pensionister betaler almindelig voksenpris.

Du kan købe et MetroCard eller lade dit kort op på alle subway-stationer enten i en billetautomat eller ved en skranke. Du kan betale kontant eller med betalingskort. Hvis du bruger en billetautomat, bliver du bedt om at indtaste dit postnummer. Her kan du blot indtaste “99999”. Når du køber et nyt MetroCard, betaler du et gebyr på 1 $ for selve kortet. Når først du har kortet, kan du tanke det op, så meget du vil, uden det koster yderligere gebyrer. Du kan maks. købe to MetroCards per kreditkort. Hvis du skal bruge flere end det, anbefaler jeg, du bestiller dem via min hjemmeside, inden du tager afsted.

Ligesom med det danske rejsekort kan flere personer (maks. 4) bruge ét Pay-Per-ride MetroCard (IKKE Unlimited Ride MetroCard). For at bruge kortet til flere personer, skal du blot tjekke ind/ud og give kortet videre til den næste person. Det er tilladt at bruge kortet på denne måde, og dette giver dig mere frihed. Vil du købe dit MetroCard, inden du rejser? Køb dit New York MetroCard her.

Subway i New York - Indgang Subway i New York - Times Square Subway Station

Subway-etikette

Som i andre storbyer med en undergrundsbane, er der i New York regler for, hvordan man opfører sig. Dette er nogle af de ting, du skal huske på i New Yorks subway:

  • Tilbyd din plads til gravide, familier med små børn eller ældre, hvis ikke der er andre ledige pladser
  • Lad være med at stirre på folk i toget eller på perronen (eller alle andre steder i virkeligheden)
  • Lad være med at blokere døre og gange med din bagage
  • Lad være med at stå og lede efter dit MetroCard foran portene, hvor man tjekker ind og ud
  • Stå på højre side af rulletrapperne, så folk kan passere dig på venstre side
Erics tip: Førhen rådede jeg folk til at købe et Unlimited Ride MetroCard, som koster $33 $ + 1 $ for selve kortet. Det er nemt at bruge og er et glimrende valg, hvis du har planer om at køre meget med subway i New York. Nu råder jeg i stedet som oftest folk til at vælge et Pay-Per-Ride MetroCard. Hvis du er i New York i fire eller fem dage, så skal du nemlig tage subway mindst tre gange dagligt, før det kan betale sig med et Unlimited Ride MetroCard. Nogle dage er det måske passende med tre ture, men andre dage vil du måske bare gå rundt eller tage en taxi.
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter