Bus i New York

Bus i New York

Det er nemt og sikkert at tage en bus i New York. Dog er det ikke det optimale transportmiddel, hvis du har travlt. Hvis du ikke har lyst til at gå for meget, så er en køretur i bus en god måde at se New York på. Busserne er blå og hvide, og foran er der et display, der viser linjenummer og destinationen. Der er flere typer af busser i New York. Læs mere om, hvordan man tager bussen i New York, og hvordan man betaler for at komme med.

Hvordan tager man bussen i New York?

Hvis du vil tage bussen i New York, er du nødt til at vide, hvilken bus du skal stige på, og hvor du skal stå af. Det kan du finde ud af ved at downloade det gratis buskort over New Yorks busser her.

Stig på bussen, og kør med den dertil, hvor du skal hen. Når dit stoppested nærmer sig, kan du trække i den gule snor langs vinduet eller trykke på en af de røde stopknapper. Du kan stige ud af bussen gennem bagdørene.

Busserne stopper kun ved bestemte stoppesteder i løbet af dagen. Mellem kl. 22.00 og 05.00 kan du bede chaufføren om at stoppe hvor som helst langs den angivne rute. Alle busser er udstyret med kørestolslifte. Om natten er bussen et sikkert alternativ til metroen.

Hvordan betaler man for bussen i New York?

Det koster kun 2.90 $ at tage bussen, og du kan betale med samme slags MetroCard, som bruges til byens subway. Du kan også betale med det præcise beløb i mønter (de tager kun imod de sølvfarvede mønter), eller du kan bruge kontaktløs betaling med OMNY, kreditkort eller Apple Pay på din mobil (som er koblet til et betalingskort). Med et Unlimited MetroCard kan du også køre med New York busser.

Med dit MetroCard eller OMNY kan du automatisk skifte til en anden bus eller tage metroen. Hvis du betaler med kontanter, skal du nede chaufføren om en transfer billet til din næste tur.

Forskellige typer busser i New York

Der er et par forskellige typer busser, der bruges offentlig transport i New York:

Lokalbusser og og Limited (LTD) busser

De lokale busser kan ses som almindelige busser, der stopper ved hvert busstoppested. Hvis du vil have en hurtigere tur, kan du tage Limited (LTD) busserne. Disse busser ligner de lokale busser, men de stopper færre steder. Du kan genkende dem på “LTD” foran på bussen og de lilla skilte ved stoppestederne. I disse busser kan du betale med OMNY, et MetroCard eller mønter.

Select Bus Service (SBS)

Select Bus Service (SBS) fungerer på en lidt anden måde end de lokale og begrænsede busser. SBS-busserne har færre stop, kører kun på prioriterede ruter og kan tages ved alle døre. For at få det hele til at gå hurtigere skal man betale, inden man stiger på bussen i stedet for inde i bussen. Der er automater ved busstoppestederne, hvor  du enten kan bruge dit MetroCard eller købe en billet kontant. Du får en kvittering, som du skal sørge for at beholde på busturen i tilfælde af, du får billetten tjekket. Eller du kan betale med OMNY, når du stiger ind i bussen, så du ikke behøver at få en billet, før du stiger på.

Bus i New York - Bus på 9th Avenue

Express busser

Ekspresbusserne kører mellem de forskellige bydele og kører primært i myldretiden. Det koster $7 at køre med en af ekspresbusserne. Du kan betale med dit MetroCard eller OMNY.

Hvordan betaler man for at tage bussen i NYC?

En bustur i New York koster 2.90 $, og du kan enten bruge et MetroCard, kontaktløs betaling som Apple Pay (som er koblet til et kreditkort) eller betale med det præcise beløb i mønter. Køb dit New York MetroCard her.

Kan man betale med kontanter i New Yorks busser?

Ja, man kan betale med kontanter, men du skal have det præsice beløb i mønter (der tages kun imod de sølvfarvede mønter).

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev