Send Eric en WhatsApp-besked +31688800666
2.2m
Spørgsmål? E-mail eric@newyorkcity.dk
Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge blev bygget fra 1869 til 1883 og åbnede i maj 1883. Det var verdens første bro bygget af stål. I en periode var broen den eneste forbindelse mellem Manhattan og Brooklyn. Krydser du broen fra Brooklyn til Manhattan, får du en fantastisk udsigt over New York skyline.

Historien om Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge blev designet af John August Roebling, der døde i en ulykke, mens den blev bygget. Efter hans død overtog hans søn Washington Roebling. Han kom dog også ud for en ulykke, hvilket gjorde det umuligt for ham at koordinere broens konstruktion. Han fortsatte med at følge opførelsen af broen fra sin lejlighed ved hjælp af et teleskop og modtog hjælp fra sin kone, Emily Warren Roebling. Hun hjalp med kommunikationen mellem Washington Roebling og bygningsarbejderne. Under opførelsen af ​​Brooklyn Bridge døde yderligere 27 mennesker på en tragisk vis. Den 24. maj 1883 åbnede den officielt. Emily Warren Roebling var den første til at krydse broen, og 1.800 køretøjer og 150.300 fodgængere fulgte hende den dag. Dengang var det den eneste forbindelse mellem Manhattan og Brooklyn.

Det kostede dengang 19 millioner dollars at bygge Brooklyn Bridge. I 2007 svarede denne sum  til 320 millioner dollars.

Vidste du at: Seks dage efter broen blev åbnet, svirrede rygterne om, at den ikke var stabil og derfor ville gå i stykker. For at bevise det modsatte besluttede cirkusdirektøren P.T Barnum at lade 21 elefanter gå over den senere samme år.

I dag er der i gennemsnit 120.000 biler, 4.000 fodgængere og 2.600 cyklister, der krydser broen hver dag.

Brooklyn Bridge - Skyline

Se Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge har udviklet sig gennem årene og er blevet både en seværdighed og et symbol på New York. Den bedste måde at se broen på er som fodgænger, og det er bedst at krydse den fra Brooklyn-siden til Manhattan, så du kan se New Yorks fantastiske skyline. En anden fordel ved at gå den vej er, at broen skråner lidt ned i den retning. Det tager cirka 45 minutter at krydse broen, men du skal nok sætte lidt mere tid af til turen, da du formentlig gerne vil tage billeder undervejs.

Du kan tage subway-linje A eller C til High Street Brooklyn Bridge Station. Herfra kan du følge skiltene mærket “Brooklyn Bridge.” Indgangen er på Washington Street.

En anden god måde at opleve broen på er ved at leje en cykel og cykle over den. Hvis du gerne vil med på en rundvisning og lære om broens historie, mens du krydser den, så se mere her.

Gåtur ved Brooklyn Bridge

Vil du opleve Brooklyn Bridge og Brooklyn Bridge Park, så er denne rute god at følge: Start turen ved at tage subway til High Street – Brooklyn Bridge Station. Herfra skal du gå mod vandet langs Middagh Street. For enden af denne gade, skal du dreje til højre på gaden Columbia Heights, og for enden af den dreje til venstre. Fortsæt ligeud, og så er du hurtigt fremme ved Brooklyn Bridge Park. Bagefter kan du vælge at gå mod indgangen til Brooklyn Bridge, eller du kan blive i parken og gå mod Jane’s Carousel. Det er også ret tæt på Washington Street, hvor du kan tage dit eget ikoniske billede af Manhattan Bridge med Empire State Building i baggrunden. Du kan derefter fortsætte langs Washington Street, som slutter ved indgangen til Brooklyn Bridge.

Brooklyn Bridge - Udsigten fra Brooklyn Bridge Park

Ting at lave i Brooklyn

Navnet Brooklyn kommer fra den hollandske by Breukelen. Brooklyn er et af de mest afslappede steder i New York. Det er også et af de mest multikulturelle områder i byen. Hver enkelt kultur har sit eget lille kvarter i Brooklyn.

I Brooklyn kan du nyde en kop kaffe og en sandwich i centeret Empire Stores, der ligger ved siden af ​​broen. Herfra kan du også beundre udsigten over Brooklyn Bridge og Manhattans skyline. De åbner tidligt, så det er et godt sted at starte dagen.

Er du blevet sulten, og vil du gerne have en virkelig god pizza? Så skal du tage til Juliana’s på 19 Old Fulton Street. Hvis du vil nøjes med en drink eller en kold øl, så er der massevis af barer at vælge mellem i Brooklyn.

Brooklyn Bridge - Brooklyn Brooklyn Bridge - Om natten

Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park er et glimrende sted at tage en pause fra Manhattans travle byliv. Her kan du solbade eller svømme i swimmingpoolen, hvis vejret er til det. Mellem Pier 1 og 2 i Brooklyn Bridge Park finder du desuden Pop-Up Pool.

Erics tip: Hvis du ikke vil gå for meget, kan du sejle med NYC Ferry over vandet. Med den tager det kun et par minutter at komme fra Manhattan til Pier 1 i Brooklyn Bridge Park. Undervejs har du en fantastisk udsigt over byens skyline og broen.

Brooklyn Bridge - Løber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Eric’s New York Find den gratis i App Store
App store Google play
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter