Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge in New York

Brooklyn Bridge blev bygget fra 1869 til 1883 og åbnede i maj 1883. Det var verdens første bro bygget af stål. I en periode var broen faktisk den eneste forbindelse mellem Manhattan og Brooklyn. Krydser du broen fra Brooklyn til Manhattan, kan du nyde den skønneste udsigt over New York skyline.

Historien om Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge blev designet af John August Roebling, der døde i en ulykke, mens den blev bygget. Efter hans død overtog hans søn Washington Roebling byggeriet. Han kom dog også ud for en ulykke, hvilket gjorde det umuligt for ham at koordinere broens konstruktion. Han fortsatte dog med at følge opførelsen af broen fra sin lejlighed ved hjælp af et teleskop og modtog hjælp fra sin kone, Emily Warren Roebling. Hun hjalp med kommunikationen mellem Washington Roebling og bygningsarbejderne. Under opførelsen af ​​Brooklyn Bridge døde yderligere 27 mennesker på en tragisk vis. Den 24. maj 1883 åbnede den officielt. Emily Warren Roebling var den første til at krydse broen, og 1.800 køretøjer og 150.300 fodgængere fulgte efter hende på åbningsdagen. Dengang var det den eneste forbindelse mellem Manhattan og Brooklyn.

Det kostede dengang 19 millioner dollars at bygge broen. I 2007 svarede denne sum  til 320 millioner dollars.

Vidste du, at der kort efter indvielsen svirrede rygter om, at broen ikke var stabil og derfor ville gå i stykker? For at bevise det ikke var tilfældet, besluttede cirkusdirektøren P.T Barnum at lade 21 elefanter gå over den senere samme år.

Den dag i dag er der i gennemsnit 120.000 biler, 4.000 fodgængere og 2.600 cyklister, der krydser broen hver dag.

Se Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge er gennem årene og er blevet både en seværdighed og et symbol på New York. Den bedste måde at opleve broen på er som fodgænger, og det er bedst at krydse den fra Brooklyn-siden mod Manhattan. Det sikrer nemlig, at du kan nyde New Yorks fantastiske skyline undervejs. En anden fordel ved at gå den vej er, at broen skråner lidt ned i den retning. Det tager cirka 45 minutter at krydse broen, men du skal nok afsætte lidt mere tid til turen, da du formentlig gerne vil tage billeder undervejs.

Du kan tage subway-linje A eller C til stationen High Street i Brooklyn. Herfra kan du følge skiltene mærket “Brooklyn Bridge.” Indgangen er på Washington Street.

En anden god måde at opleve broen på er ved at leje en cykel og cykle over den. Hvis du gerne vil med på en rundvisning og lære om broens historie, mens du krydser den, så se mere her.

Gåtur ved Brooklyn Bridge

Vil du opleve Brooklyn Bridge og Brooklyn Bridge Park, så er denne rute god at følge: Start turen ved at tage subway til High Street – Brooklyn Bridge Station. Hop-on-hop-off-busser stopper også i nærheden. Fra stationen skal du gå mod vandet langs Middagh Street. For enden af denne gade finder du Squibb Park og indgangen til gangbroen Squibb Bridge, der fører til Brooklyn Bridge Park. Du får en fantastisk udsigt over byens skyline ved at gå den vej. Bagefter kan du vælge at gå mod indgangen til Brooklyn Bridge, eller du kan blive i parken og gå mod Jane’s Carousel. Det er også ret tæt på Washington Street, hvor du kan tage dit eget ikoniske billede af Manhattan Bridge med Empire State Building i baggrunden. Du kan derefter fortsætte langs Washington Street, som slutter ved indgangen til Brooklyn Bridge.

Brooklyn Bridge - Udsigt fra Squibb Bridge Brooklyn Bridge - Squibb Bridge

Ting at lave i Brooklyn

Navnet Brooklyn kommer fra den hollandske by Breukelen. Brooklyn er et af de mest afslappede steder i New York. Det er også et af de mest multikulturelle områder i byen. Hver enkelt kultur har sit eget lille kvarter i Brooklyn.

I Brooklyn kan du nyde en kop kaffe og en sandwich i centeret Empire Stores, der ligger ved siden af ​​broen. Herfra kan du også beundre udsigten over Brooklyn Bridge og Manhattans skyline.  Det åbner tidligt, og det er derfor et godt sted at starte dagen.

Er du blevet sulten, og vil du gerne have en virkelig god pizza? Så skal du tage til Juliana’s på 19 Old Fulton Street. Hvis du vil nøjes med en drink eller en kold øl, så er der massevis af barer at vælge mellem i Brooklyn.
Brooklyn Bridge - Skyline

Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park er et glimrende sted at tage en pause fra Manhattans travle byliv. Her kan du på en solrig dag holde picnic og nyde den fantastiske udsigt over Manhattans skyline og den ikoniske bro. Herefter kan du gå over broen tilbage mod Manhattan. Glem endelig ikke at tage dit kamera med!

Erics tip: Hvis du ikke vil gå for meget, kan du sejle med NYC Ferry over vandet. Med den tager det kun et par minutter at komme fra Manhattan til Pier 1 i Brooklyn Bridge Park. Undervejs har du en fantastisk udsigt over byens skyline og broen.

Brooklyn Bridge - Løber

Hvorfor er Brooklyn Bridge berømt?

Da Brooklyn Bridge stod færdig i 1883, var broen den eneste vejforbindelse mellem Manhattan og Brooklyn. I dag er den et af New Yorks mest berømte vartegn, og den står øverst på de fleste turisters to do-liste. Læs mere om Brooklyn Bridge her.

Hvor lang tid tager det at krydse Brooklyn Bridge?

Afsæt mindst 45 minutter, så du kan krydse Brooklyn Bridge i et afslappende tempo med tid til at tage billeder undervejs. Jeg anbefaler at gå fra Brooklyn mod Manhattan. Læs alle mine tips her.

Er Brooklyn Bridge værd at opleve?

Ja, Brooklyn Bridge er absolut værd at se! Den ikoniske bro byder på en smuk udsigt, og den er et af storbyens højdepunkter. Et must på enhver rejse til New York!

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter