Century 21 lukker og slukker

Erics Blog - Century 21

Century 21 i New York er et af de seneste ofre for COVID-19-pandemien i New York. Century 21 har oplevet et stor fald i omsætningen de seneste seks måneder og er derfor på randen af konkurs. Shoppingparadiset vil blive savnet af både turister såvel som newyorkere. Butikskæden, som sælger mærketøj til outlet-priser, består af 15 butikker, hvoraf de fem ligger i New York City. Fire af butikkerne er blevet lukket ned, mens de øvrige holder ophørsudsalg.

Den første af Century 21’s butikker åbnede i 1961 i Brooklyn. Mange der har besøgt New York over de seneste 50 år har derfor lagt vejen forbi. Meningerne om Century 21 er dog delte. For nogle er de fyldte hylder og mange tilbudsjægere et mareridt, mens andre ikke synes, rejsen til New York er komplet, før en eftermiddag har stået på skattejagt i butikken.

Vil du gerne holdes opdateret, omkring hvad der sker i New York? Så tilmeld dig her.

Personligt synes jeg, det er en skam, at New York mister denne ikoniske butik. Jeg er ikke selv den store fan af at shoppe, men alligevel kunne jeg godt lide at tage et smut i flagship-butikken i Manhattan fra tid til anden, f.eks. efter et besøg ved det nærliggende 9/11 Memorial. Denne flagship store blev meget beskadiget ved terrorangrebet den 11. september 2001. Ved genåbningen fem måneder senere stod tusindvis af mennesker i kø for at shoppe. Century 21 bukkede dengang ikke under for det store tilbageslag, men det ser desværre ud til, at den nuværende pandemi har fået skovlen under butikken.

Der kommer til at være flere konkurshøringer i United States Bankruptcy Court Southern District of New York i den nærmeste fremtid, og der er en lille chance for, virksomheden kan føres videre. I øjeblikket er der dog en gæld på omkring 42 millioner dollars i firmaet, hvoraf der skyldes 4,7 millioner til Tommy Hilfiger, 1,2 millioner til Adidas og 1 million til Michael Kors, så en konkurs virker uundgåelig. Vi må nok desværre se i øjnene, at vi må undvære outlet-shopping på Manhattan. Forhåbentlig kan de mindre butikker, som f.eks. Dem på Bleecker Street, klare sig gennem krisen.

Erics Blog - Century 21 i New York

Måske du også er interesseret i dette blogindlæg:

Times Square Ball Drop nytårsaften foregår online i år

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter