9/11 Memorial i New York

9/11 Memorial i New York

9/11 Memorial i New York på Ground Zero er et mindesmærke til ære for ofrene for terrorangrebene på World Trade Center i 2001 samt ofrene for det tidligere bombeangreb på WTC den 26. februar 1993. Monumentet blev åbnet for offentligheden d. 11. september 2011. Det er gratis at besøge 9/11 Memorial.

Contents

9/11 Memorial i New York

I alt mistede 2983 mennesker livet ved terrorangrebene den 11. september. Alle ofrenes navne er indgraveret i bronze rundt om de to enorme pools, som er mindesmærkets hjerte. Både South Pool og North Pool ligger på det sted, hvor tvillingetårnene engang stod, og de er omgivet af træer. Et af disse træer er det såkaldte Survival Tree, som var det eneste træ i området, der overlevede angrebene. Træet blev opdaget af redningsfolkene i oktober 2001 og var stærkt beskadiget med knækkede rødder og grene. Efter omhyggelig restaurering af træet kom det i 2010 retur til mindesmærket. I dag står træet som en levende påmindelse om styrke, overlevelse og genfødsel. Træet kan ses ved siden af ​​South Tower Pool. 9/11 Memorial er et virkelig imponerende sted, især efter mørkets frembrud, hvor den sørgmodige stemning bliver yderligere forstærket.

9/11 Memorial i New York - Survivor Tree 9/11 Memorial i New York - Ovenfra

Området omkring 9/11 Memorial

Udover selve 9/11 Memorial er der i årenes løb blevet tilføjet flere mindesmærker til ære for de mange ofre. Disse kan findes i området omkring vandbassinerne.

9/11 Memorial Glade

Ud over de ofre, der omkom på stedet, var der tusindvis af mennesker, der blev flere syge og døde efterfølgende. Mange af dem befandt sig i nærheden af ​​angrebene, hjalp med at genoprette Ground Zero eller var nødhjælpere på selve dagen. Til minde om alle de mennesker, der blev syge, sårede eller omkom som følge af angrebene, har man rejst 9/11 Memorial Glade. Dette monument består af seks monolitter og ligger ved siden af ​​South Tower Pool.

FDNY Memorial Wall

På 9/11 mistede 343 brandmænd livet. FDNY Memorial Wall er dedikeret til dem. Dette kunstværk af bronze fokuserer på tvillingetårnene og viser forskellige typer køretøjer og værktøjer, der blev brugt den dag. Begivenheden kan samtidig ses i kronologisk rækkefølge. Mindesmærket for brandmændene ligger skråt over for 9/11 Memorial på væggen ved ​​Fire Station Ladder 10.

911 Memorial i New York - FDNY Memorial Wall

Liberty Park

Liberty Park er en park med udsigt over mindesmærket og Freedom Tower. I den vestlige del af parken ligger The World Trade Center Sphere, også kendt som The Sphere. Denne store bronzestatue stod oprindeligt mellem tvillingetårnene og er har undergået meget restauration. I den anden del af parken ligger den græsk-ortodoks kirke St. Nicholas National Shrine. Den oprindelige kirke blev ødelagt under angrebene og er nu blevet genopbygget tæt på.

Erics tip: “Jeg synes, at 9/11 Memorial er et utrolig imponerende, bevægende og smukt designet mindesmærke. Når et af ofrene har fødselsdag lægges der en hvid rose ved deres navn. Jeg kan sagtens tilbringe en time på at gå rundt. I vintermånederne bliver det mørkt ret tidligt i New York, men her er monumentet smukt oplyst.”

9/11 Memorial i New York - Om aftenen 9/11 Memorial i New York - Roser

9/11 Memorial guidede ture?

Ja, du kan tage på 9/11 Memorial Tour med valgfri indgang til 9/11 Museum. Under den 2-timers tur tager guiden dig rundt i World Trade Center-området og informerer dig om begivenhederne den 11. september 2001 og mindestedet.

Du kan også tage på en rundvisning i området omkring Financial District, som var meget berørt af angrebet. Hvis du gerne vil vide mere om 9/11 Memorial og Financial District, kan du tage på guidet tur til 9/11 Memorial og Financial District.

9/11 Museum

Ved siden af 9/11 Memorial finder du 9/11 Museum. Museet ligger underjordisk, så du kan se dele af tvillingetårnenes oprindelige søjler. På museet kan du se imponerende genstande og høre historier fra og om ofrene for angrebene.

One World Trade Center

Under genopbygningen af ​​Ground Zero blev der bygget nye skyskrabere, som idag udgør det nuværende World Trade Center. Den mest berømte af disse er One World Trade Center, også kaldet Freedom Tower. Dette er ikke blot den højeste bygning i New York, men også i USA og på hele den vestlige halvkugle. Du kan også besøge One World Observatory, som er det højeste observationsdæk i New York. Fra 102. etage kan besøgende nyde en 360-graders udsigt over Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge og Midtown Manhattan.

Oculus

Ved World Trade Center bør du ikke gå glip af Oculus. Den hvide bygning, der skal forestille en fugl, fungerer som offentlig transport og indkøbscenter. I taget er der en lille åbning, hvor solen skinner igennem præcis kl. 10:28 hver 11. september. Dette er det præcise tidspunkt, hvor det andet tårn kollapsede.

Andre 9/11 Mindesmærker i og omkring New York

Der er også andre 9/11 Memorials at finde i og omkring New York. På perronen til WTC PATH-station kan man se dele af tvillingetårnene oprindelige bygfingsværkog beton. På den anden side af Hudson River, i New Jersey, ligger Empty Sky Memorial, lige over for World Trade Center.

Ikke mindre end en færgetur fra Ground Zero ligger Staten Island September 11th Memorial, som er dedikeret til de indbyggere i bydelen, der døde under WTC-angrebene. Værket med titlen Postcards ligger på Staten Islands havnefront og peger direkte mod det sted, hvor tvilingetårnene engang stod.

Praktisk information

Det er gratis at besøge mindesmærket, og du kan være der så længe, du vil. Du må gerne medbringe snacks og mindre flasker til 9/11 Memorial. Bare vær opmærksom på, at dette er et roligt og meget følelsesladet sted, hvor det er forventet, at man opfører sig respektfuldt.

  • Åbningstider: Dagligt fra 08.00 til 20.00. Det er ikke muligt at få adgang til mindebassinerne uden for åbningstiden. Her kan man kun se dem på afstand.
  • Sådan kommer du dertil: Tag metrolinje A, C, J, Z, 2, 3, 4 eller 5 til Fulton Street eller linje R til Cortlandt Street. Du kan også tage linje E til World Trade Center station.

Er det gratis at besøge 9/11 Memorial?

Det er gratis besøge 9/11 Memorial. 9/11 Museum skal du dog betale entré til.

Er 9/11 Memorial værd at besøge?

Ja, 9/11 Memorial er et meget imponerende mindesmærke dedikeret til ofrene for terrorangrebene på World Trade Center. I åbningstiden kan du besøge mindesmærket på egen hånd eller tage på en guidet tur. Læs mine tips.

Hvordan kommer jeg til 9/11 Memorial?

Den nemmeste måde at nå 9/11 Memorial er med metro. Læs mere her.

Kan jeg få en rundvisning på 9/11 Memorial?

Ja, der findes flere tours og rundvisninger, som har fokus på 9/11. Læs mere og bestil din billet her.

Kan jeg besøge 9/11 Museum?

Ja, du kan besøge 9/11 Museum, hvis du har en billet. Læs mere og køb din billet.

Kan jeg besøge One World Observatory?

Du kan også besøge One World Observatory, som er New Yorks højeste observationsdæk. Læs mere her.

Hvad er forskellen mellem 9/11 Museum og 9/11 Memorial?

Mindesmærket, som er gratis at besøge, ligger udenfor Ground Zero, mens 9/11 Museum ligger 21 meter væk og kræver billetter,

Hvad kan du gøre ved 9/11 Memorial?

Der er flere ting at se og give sig til ved 9/11 Memorial, blandt andet Memorial Pools og 9/11 Museum. Læs alt om det her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev