Coronavirus i New York

Coronavirus i New York

Denne side indeholder opdateret information om coronavirus i New York, også kendt som COVID-19. I øjeblikket er frarådes det at rejse til USA som turist, og i New York gælder der et indrejseforbud for turister fra Europa. Der er ikke offentliggjort en slutdato på indrejseforbuddet endnu. Denne side opdateres dagligt, og derfor kan du læse om det er, så snart situationen ændrer sig. Hvilke attraktioner i New York holder åbent, og hvilke justeringer er der i åbningstider og lignende? Nedenfor kan du læse om den nuværende situation med hensyn til coronavirus i New York.

COVID-19 i New York – nuværende status (sidst opdateret: 30. juli 2021)

På nuværende tidspunkt har over 70% af de voksne i New York fået mindst et vaccinestik. Dermed har byen nået en milepæl, og mange af restriktionerne er blevet ophævet. Vaccinerede personer behøver ikke længere at bære mundbind og holde afstand. Dog gælder restriktionerne fortsat i den kollektive trafik. Der er ikke længere krav om, at rejsende uden symptomer, som ankommer fra andre lande, skal gå i karantæne eller lade sig teste efter ankomst. Dog anbefales det stadig, at man går i karantæne, hvis man ikke er færdigvaccineret mod COVID-19, eller hvis man ikke har haft corona inden for de seneste 3 måneder. Indrejseforbuddet i New York for turister fra europæiske lande gælder fortsat, men folk, som nu har lov til at rejse dertil, behøver ikke længere at gå i karantæne og lade sig teste igen i New York. For at kunne boarde et fly med kurs mod USA er det fortsat nødvendigt at kunne fremvise en negativ coronatest.

Opdateret information
Generelle regler
Mundbind Uvaccineret: Mundbind påkrævet i det offentlige rum, når det ikke er muligt at holde mindst 1,8 meters afstand. Færdigvaccineret: Intet krav om mundbind udenfor og de fleste steder indendørs. Mundbind er påkrævet for alle ved brug af offentlig transport. Hav altid mundbind med, og tjek de specifikke krav ved indgangen.
Krav om at være vaccineret Nej
Hovedattraktioner
Empire State Building Åben dagligt Tidsreservation påkrævet, også med et rabatkort.
Top of the Rock Åben dagligt
One World Observatory Åben Åben de fleste dage, tjek her.
Edge Observation Deck Åben dagligt
Frihedsgudinden Åben. Udendørsarealet og museet er åbent
Ellis Island Åben
The Vessel Åben
Central Park Åben
Governors Island Åben. Tidsreservation er påkrævet.
Cykeludlejning og -ture Åben. Turene foregår i små grupper. Mundbind påkrævet.
High Line Park Åben. Tidsreservation er påkrævet.
Circle Line Cruises Åben. Separate områder for vaccinerede og uvaccinerede personer
Grand Central Terminal Åben
9/11 Memorial Åben dagligt separat indgang og udgang.
Zoologiske haver & New York Aquarium Åben
Madame Tussauds Åben
Hop-on-hop-off-busser
Big Bus Uptown- og Downtown-busserne kører
Store museer
MoMA Åben
The Met Åben
American Museum of Natural History Åben
Guggenheim Åben
9/11 Museum Åben
Sport
MLB (New York Yankees, New York Mets) Der er ikke længere krav om negativ coronatest eller bevis på, du er færdigvaccineret mod covid-19.
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets) Begrænset kapacitet og en række restriktioner. Negativ COVID-test eller bevis på at være færdigvaccineret påkrævet.
NHL (New York Rangers) Begrænset kapacitet og en række restriktioner. Negativ COVID-test eller bevis på at være færdigvaccineret påkrævet.
NFL (New York Giants, New York Jets) Der er ikke længere krav om negativ coronatest eller bevis på, du er færdigvaccineret mod covid-19.
New York Marathon 2021 Begrænset kapacitet og en række restriktioner. Negativ COVID-test eller bevis på at være færdigvaccineret påkrævet.
Shows
Broadway Genåbner i september
New York City Ballet Genåbner i september
The Metropolitan Opera Genåbner i september
Offentlig transport Kører igen efter den normale køreplan
Shopping
Macy's Åben
Woodbury Common Åben
Empire Outlets Åben
Restauranter Indendørs og udendørs spisning tilladt (fuld kapacitet). Der tillægges muligvis et coronagebyr på op til 10%.

 

Undgå problemer med annullering pga. coronavirus

Hvis du har planer om at bestille en rejse til New York under COVID-19-pandemien, men du føler dig usikker på, om du kan komme afsted, så anbefaler jeg, at du vælger at tilkøbe mulighed for annullering. Eksempelvis ved køb af Sightseeing Flex og Sightseeing Day Pass kan du tilføje annulleringsforsikring for en lille procentdel af ordrebeløbet. Det giver dig mulighed for at annullere ordren senere. Når du køber Broadway-billetter via min hjemmeside, kan du vælge fleksible billetter. Det giver dig muligheden for gratis at annullere eller ombooke billetterne indtil ti dage inden forestillingen. Hvis du gerne vil undgå at benytte offentlig transport, så kan du tage en taxa fra og til JFK, Newark og LGA Airport. Reserver transfer til New York på forhånd for at sikre din foretrukne transfer er booket. For opdateret information om dit fly til og fra New York er det bedst at kontakte flyselskabet.

Der kan dog også være fordele ved den nuværende situation. For dem der tør løbe en risiko, er det i øjeblikket muligt at købe billige rejser til New York.

Mere information om corona i New York

Hvis du er i New York, og du har spørgsmål om coronavirus, så ring 311 fra et fastnetnummer. Det er det generelle informationsnummer for byen New York City. Føler du dig syg, eller har du symptomer, der bekymrer dig? Så kontakt en lokal læge. Dit hotel kan hjælpe dig med dette.

Skal jeg testes for corona for at rejse til New York?

Kontakt dit flyselskab for at forhøre dig om de aktuelle testkrav til din tur til New York.

Kan jeg besøge attraktioner i New York under COVID-19 pandemien?

Ja, det kan du. Se her den opdaterede oversigt over åbne attraktioner under coronavirus-pandemien i New York.

Dækker min forsikring, hvis jeg får coronavirus i New York?

Tjek vilkårene hos din rejse- og/eller sundhedsforsikring, inden du tager afsted, så du ved, om forsikringen dækker, hvis du bliver smittet med corona i New York.

Skal jeg i karantæne under eller efter min tur til New York?

Kontakt dit flyselskab for at høre om aktuelle karantæneregler i New York. Læs her opdateret information om coronavirus i New York, og få al info om COVID-19 i New York.

Er der krav om at bære mundbind i New York?

Mundbind er påkrævet i det offentlige rum, hvis det ikke er muligt at holde mindst 1,8 meters afstand til andre. Du skal bære mundbind, når du kører med offentlig transport.

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter