Coronavirus i New York

Coronavirus i New York

Denne side indeholder opdateret information om coronavirus i New York, også kendt som COVID-19. Fra den 8. november kan du flyve til New York igen, hvis du er vaccineret! Denne side opdateres dagligt, og derfor kan du læse om det er, så snart situationen ændrer sig. Hvilke attraktioner i New York holder åbent, og hvilke justeringer er der i åbningstider og lignende? Nedenfor kan du læse om den nuværende situation med hensyn til coronavirus i New York.

COVID-19 i New York – nuværende status (sidst opdateret: 20. oktober 2021)

På nuværende tidspunkt har over 70% af de voksne i New York fået mindst et vaccinestik. Dermed har byen nået en milepæl, og mange af restriktionerne er blevet ophævet. Vaccinerede personer behøver ikke længere at bære mundbind udendørs og holde afstand. Det kan varmt anbefales at bære mundbind indendørs, selvom du er fuldt vaccineret. I offentlig transport skal alle bære mundbind. For indendørs spisning og indendørs underholdning, såsom koncertsteder, museer og indendørs stadioner, skal du fremvise bevis for, at du har modtaget mindst en dosis af en WHO-godkendt COVID-19-vaccine. Den officielle vaccinationsregister skal indeholde dine personlige oplysninger og vaccinationsoplysninger. Kravet gælder ikke børn under 12 år.

Der er ikke længere krav om, at rejsende uden symptomer, som ankommer fra andre lande, skal gå i karantæne eller lade sig teste efter ankomst. Dog anbefales det stadig, at man går i karantæne, hvis man ikke er færdigvaccineret mod COVID-19, eller hvis man ikke har haft corona inden for de seneste 3 måneder. Indrejseforbuddet i New York for turister fra europæiske lande ophæves 8 ​​november, men folk, som nu har lov til at rejse dertil, behøver ikke længere at gå i karantæne og lade sig teste igen i New York. For at kunne boarde et fly med kurs mod USA er det fortsat nødvendigt at kunne fremvise en negativ coronatest.

Opdateret information
Generelle regler
Mundbind Uvaccineret: Mundbind påkrævet i det offentlige rum, når det ikke er muligt at holde mindst 1,8 meters afstand. Færdigvaccineret: Intet krav om mundbind udenfor, stærkt anbefalet i indendørs omgivelser. Hav altid mundbind med, og tjek de specifikke krav ved indgangen.
Krav om at være vaccineret for at rejse til USA Ja, en WHO-godkendt vaccination er påkrævet for alle over 12 år.
PCR kræves for at rejse til USA Ja, det er påkrævet for alle over 2 år. PCR -testen må ikke være ældre end 72 timer.
Krav til vaccination Personer 12 år og ældre skal fremvise bevis for vaccination til indendørs spisning og underholdning. Dette omfatter indendørs steder som restauranter, barer, natklubber, caféer, fastfood -restauranter, teatre, arenaer, museer, zoologiske haver og sportsarenaer.
Offentlig transport Kører igen efter den normale køreplan. Mundbind er påkrævet for alle ved brug af offentlig transport.
Hovedattraktioner
Empire State Building Åben dagligt Tidsreservation påkrævet, også med et rabatkort.
Top of the Rock Åben dagligt
One World Observatory Åben de fleste dage, tjek her.
Edge Observation Deck Åben dagligt
Frihedsgudinden & Ellis Island Åben. Udendørsarealet og museet er åbent
Central Park Åben
Governors Island Åben. Tidsreservation er påkrævet.
Cykeludlejning og -ture Åben. Turene foregår i små grupper. Mundbind påkrævet.
High Line Park Åben
Circle Line Cruises Åben
Grand Central Terminal Åben
9/11 Memorial Åben dagligt separat indgang og udgang.
Zoologiske haver & New York Aquarium Åben
Madame Tussauds Åben
Hop-on-hop-off-busser
Big Bus Uptown- og Downtown-busserne kører
Store museer
MoMA Åben
The Met Åben
American Museum of Natural History Åben Tidsreservation påkrævet, også med et rabatkort.
Guggenheim Åben
9/11 Museum Åben de fleste dage
Sport
MLB (New York Yankees, New York Mets) Der er ikke længere krav om negativ coronatest eller bevis på, du er færdigvaccineret mod covid-19.
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets) Begrænset kapacitet og en række restriktioner. Bevis på at være færdigvaccineret påkrævet.
NHL (New York Rangers) Begrænset kapacitet og en række restriktioner. Bevis på at være færdigvaccineret påkrævet.
NFL (New York Giants, New York Jets) Der er ikke længere krav om negativ coronatest eller bevis på, du er færdigvaccineret mod covid-19.
New York Marathon 2021 Begrænset kapacitet og en række restriktioner. Bevis på at være færdigvaccineret påkrævet.
Shows
Broadway En WHO-godkendt vaccination er påkrævet. Børn under 12 år skal fremlægge bevis for en negativ PCR-test taget inden for 72 timer før showet eller en 6 timer gammel negativ antigen-test. Alle i rejsegruppen skal medbringe legitimation.
New York City Ballet En WHO-godkendt vaccination er påkrævet. Børn under 12 år er ikke tilladt.
The Metropolitan Opera En WHO-godkendt vaccination er påkrævet. Børn under 12 år er ikke tilladt.
Shopping
Macy's Åben
Woodbury Common Åben
Empire Outlets Åben
Restauranter Indendørs spisning: 1 vaccinedosis påkrævet. Udendørs siddepladser: ingen krav. Fuld kapacitet.

 

Undgå problemer med annullering pga. coronavirus

Hvis du har planer om at bestille en rejse til New York under COVID-19-pandemien, men du føler dig usikker på, om du kan komme afsted, så anbefaler jeg, at du vælger at tilkøbe mulighed for annullering. Eksempelvis ved køb af Sightseeing Flex og Sightseeing Day Pass kan du tilføje annulleringsforsikring for en lille procentdel af ordrebeløbet. Det giver dig mulighed for at annullere ordren senere. Når du køber Broadway-billetter via min hjemmeside, kan du vælge fleksible billetter. Det giver dig muligheden for gratis at annullere eller ombooke billetterne indtil ti dage inden forestillingen. Hvis du gerne vil undgå at benytte offentlig transport, så kan du tage en taxa fra og til JFK, Newark og LGA Airport. Reserver transfer til New York på forhånd for at sikre din foretrukne transfer er booket. For opdateret information om dit fly til og fra New York er det bedst at kontakte flyselskabet.

Mere information om corona i New York

Hvis du er i New York, og du har spørgsmål om coronavirus, så ring 311 fra et fastnetnummer. Det er det generelle informationsnummer for byen New York City. Føler du dig syg, eller har du symptomer, der bekymrer dig? Så kontakt en lokal læge. Dit hotel kan hjælpe dig med dette.

Skal jeg testes for corona for at rejse til New York?

Ja, det er påkrævet for alle over 2 år. PCR -testen må ikke være ældre end 72 timer.

Kan jeg besøge attraktioner i New York under COVID-19 pandemien?

Ja, det kan du. Se her den opdaterede oversigt over åbne attraktioner under coronavirus-pandemien i New York.

Dækker min forsikring, hvis jeg får coronavirus i New York?

Tjek vilkårene hos din rejse- og/eller sundhedsforsikring, inden du tager afsted, så du ved, om forsikringen dækker, hvis du bliver smittet med corona i New York.

Skal jeg i karantæne under eller efter min tur til New York?

Kontakt dit flyselskab for at høre om aktuelle karantæneregler i New York. Læs her opdateret information om coronavirus i New York, og få al info om COVID-19 i New York.

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter