Rejse til New York – hvordan med vaccination, børn og COVID-19 test?

Rejse til New York med AstraZeneca og COVID Test

Nu hvor vaccinerede mennesker kan rejse til New York igen, bliver jeg hver dag stillet spørgsmål angående vaccine, rejse med børn, samt COVID-19 tests. Derfor har jeg skrevet denne blog, hvor du kan få svar på de mest almindelige spørgsmål.

Sidst opdateret: 16. maj 2022

Hvornår er man fuldt vaccineret?

I USA betragtes man som fuldt vaccineret 2 uger efter anden dosis af en Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, BIBP/Sinopharm, Novavax, eller Sinovac vaccine, efter en enkelt dosis af Johnson & Johnson vaccinen, eller efter kryds-vaccination.

Skal børn være vaccinerede?

Børn under 18 år skal ikke være vaccinerede for at rejse til USA. Alle personer over 18 år skal dog være vaccinerede.

I New York I New York er bevis for vaccination ikke længere nødvendigt.

Skal jeg tage en COVID-19 test selvom jeg er vaccineret?

Ja, for alle personer på 2 år og derover skal være i besiddelse af en negativ coronatest inden ombordstigning på flyet. Dette kan både være en PCR-test og en antigentest. Testen må ikke være mere end en dag gammel inden afgang til New York.

Hvad hvis jeg for nyligt er blevet rask efter smitte med COVID-19?

Først mine (Eric) personlige erfaringer efter at have hjulpet tusindvis af rejsende de sidste par måneder, og på baggrund af mine rejser efter mit eget COVID-19 forløb: Hvis du er blevet rask fra COVID-19 for mere end 10 dage siden, er der meget lille risiko for, at din antigentest vil være positiv. Det er min erfaring, at det er nemmere at tage en test dagen før afrejse, end at indhente den nødvendige dokumentation for overstået sygdomsforløb, som ofte er meget forvirrende og kan tolkes forskelligt.

Rent officielt må personer, som er blevet raske efter COVID-19 inden for de sidste 90 dage, rejse med dokumentation for overstået sygdomsforløb. Denne dokumentation består af positiv test samt en signeret erklæring fra en læge, som godkender, at du kan rejse. Disse to beviser samlet kaldes ‘documentation of recovery’. Husk, at fuld vaccination stadig er påkrævet.

Din positive coronatest skal være gyldig til internationale rejser, og skal indeholde information om testtype, udsteder, dato for test samt dine personlige oplysninger. Denne dokumentation skal fremvises, inden du boarder et fly til USA og i nogle tilfælde også, når du ankommer til lufthavnen.

Hvis du stadig har spørgsmål til bevis for overstået COVID-19, og du ikke ønsker at blive testet dagen før afgang, så kontakt dit flyselskab om deres aktuelle regler.

Skal jeg have en test til hjemrejsen?

I disse COVID-19 tider er rejseregler anderledes. For eksempel kan det være påkrævet at blive testet inden rejsen tilbage til Danmark. Du kan nemt få en test i New York. Her kan du læse mere om test for COVID-19 i New York.

Hvis jeg tester positiv i New York?

Hvis du tester positiv for COVID-19 i New York, kan du kontakte mig på [email protected], og jeg vil guide dig gennem trinene.

Hvordan er situationen i New York

Mange af New Yorks indbyggere er vaccineret. Attraktionerne i New York er åbne, og du kan både tage til live sportskampe og se Broadway musicals. Læs mere om corona-situationen i New York.

Fra hvornår kan du rejse til New York fra?

Fra den 8. November 2021 kan fuldt vaccinerede personer igen rejse til New York.

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev