Rejse til New York – hvordan med vaccination, børn og COVID-19 test?

Rejse til New York med AstraZeneca og COVID Test

Nu hvor vaccinerede mennesker kan rejse til New York igen, bliver jeg hver dag stillet spørgsmål angående vaccine, rejse med børn, samt COVID-19 tests. Derfor har jeg skrevet denne blog, hvor du kan få svar på de mest almindelige spørgsmål.

Sidst opdateret: 4. februar 2023

Hvornår kan du rejse til New York fra?

Fuldt vaccinerede personer kan boarde flyet og rejse til New York.

Hvornår er man fuldt vaccineret?

I USA betragtes man som fuldt vaccineret 2 uger efter anden dosis af en Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, BIBP/Sinopharm, Novavax, eller Sinovac vaccine, efter en enkelt dosis af Johnson & Johnson vaccinen, eller efter kryds-vaccination.

Behøver jeg et booster shot til New York?

Det anbefales at få en booster-dose, men den er ikke nødvendig for at rejse til New York. COVID-19 vaccinationen har ingen gyldighedsperiode i USA, så dit vaccinationspas vil ikke udløbe.

Skal børn være vaccinerede?

Børn under 18 år skal ikke være vaccinerede for at rejse til USA. Alle personer over 18 år skal dog være vaccinerede.

Børn mellem 2 og 17 år, som ikke er FULDT vaccineret, skal testes med en COVID-19-test 3-5 dage efter ankomsten, medmindre de har et bevis for helbredelse fra de seneste 90 dage. Den nemmeste måde at gøre dette på er at medbringe din egen selvtest.

Skal jeg tage en COVID-19 test selvom jeg er vaccineret?

Det er ikke længere nødvendigt at fremvise bevis for negativ test inden afrejse.

Skal jeg have en test til hjemrejsen?

I disse COVID-19 tider er rejseregler anderledes. For eksempel kan det være påkrævet at blive testet inden rejsen tilbage til Danmark. Du kan nemt få en test i New York. Her kan du læse mere om test for COVID-19 i New York.

Hvis jeg tester positiv i New York?

Hvis du tester positiv for COVID-19 i New York, kan du kontakte mig på [email protected], og jeg vil guide dig gennem trinene.

Hvordan er situationen i New York

Mange af New Yorks indbyggere er vaccineret. Attraktionerne i New York er åbne, og du kan både tage til live sportskampe og se Broadway musicals. Læs mere om corona-situationen i New York.

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev