Rejse til New York – hvordan med vaccination, børn og COVID-19 test?

Rejse til New York med AstraZeneca og COVID Test

Øjeblikket er endelig kommet: fra den 8. November kan du igen rejse til New York! Jeg får hver dag spørgsmål angående vaccine, rejse med børn, samt COVID-19 tests. Derfor har jeg skrevet denne blog, hvor du kan få svar på de mest almindelige spørgsmål.

Sidst opdateret: 9. december 2021

Fra hvornår kan du rejse til New York fra?

OPDATERING: Fra den 8. November kan fuldt vaccinerede personer igen rejse til New York.

Skal børn være vaccinerede?

Børn under 18 år skal ikke være vaccinerede for at rejse til USA. Alle personer over 18 år skal dog være vaccinerede.

Nye restriktioner fra 27. december: For indendørs spisning og underholdning kræves bevis for fuld vaccination med en WHO-godkendt COVID-19-vaccine. Dette krav gælder for alle fra 12 år og opefter.
Nye restriktioner fra 14. december: Børn mellem 5 og 11 år skal vise bevis for vaccination med mindst én dosis af en WHO-godkendt COVID-19-vaccine.

Skal jeg tage en COVID-19 test selvom jeg er vaccineret?

Ja, for alle personer over 2 år er det påkrævet at tage en COVID-19 test inden afrejse. COVID-19 testen må ikke være mere end 24 timer gammel ved rejsetidspunktet.

Hvad hvis jeg for nyligt er blevet rask efter smitte med COVID-19?

Personer som tidligere har været smittet med COVID-19, kan stadig teste positiv for infektion i op til 3 måneder efterfølgende. Hvis du i løbet af de sidste 90 dage er blevet testet positiv, kan du rejse, såfremt du har en signeret lægeerklæring, som dokumenterer, at dit sygdomsforløb er overstået. Et positivt testresultat sammen med lægeerklæringen kaldes bevis for overstået smitte. Husk, at vaccination stadig er påkrævet.

Hvornår er man fuldt vaccineret?

I USA betragtes man som fuldt vaccineret 2 uger efter anden dosis af en Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, BIBP/Sinopharm, eller Sinovac vaccine, efter en enkelt dosis af Johnson & Johnson vaccinen, eller efter kryds-vaccination.

Skal jeg have en test til hjemrejsen?

I disse COVID-19 tider er rejseregler anderledes. For eksempel kan det være påkrævet at blive testet inden rejsen tilbage til Danmark. Du kan nemt få en test i New York. Her kan du læse mere om at rejse under COVID-19.

Hvordan er situationen i New York

Mange af New Yorks indbyggere er vaccineret. Attraktionerne i New York er åbne, og du kan både tage til live sportskampe og se Broadway musicals. Læs mere om corona-situationen i New York her:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev