De Forenede Nationer i New York

De Forenede Nationer i New York

De Forenede Nationer (FN) blev dannet i 1945 af 51 lande for at fremme kommunikationen vedrørende menneskerettigheder, sikkerhed og økonomi. Siden 2011 har De Forenede Nationer haft 193 medlemslande. FN’s hovedkvarter ligger på First Avenue i New York ud til East River, og det er muligt at besøge som turist. FN’s hovedkvarter ligger i en særlig international zone, der tilhører alle 193 medlemslande. Inden for denne zone har FN sin egen sikkerhedsafdeling, posthus og administration.

FN’s hovedkvarter

FN’s hovedkvarter består af fire bygninger: generalforsamlingen, konferencecenteret , sekretariatets kontorbygning og Dag Hammarskjöld Biblioteket. Bygningerne er alle tegnet af den amerikanske arkitekt Wallace K. Harrison. Der er 193 flag rundt om hele komplekset; altså lige så mange flag som medlemslande. Flagstængerne står i en cirkel med lige stor afstand mellem dem alle, hvilket symboliserer, at alle FN’s medlemslande er lige. Flagene står i landenes alfabetisk rækkefølge, fra Afghanistan til Zimbabwe.

Besøgscenter

Besøgscentret ligger i Dag Hammarskjöld biblioteksbygningen (42nd Street & 1st Avenue). Indgangen er på 46th Street ved First Avenue. Inden du må gå ind, skal du hente et sikkerhedskort fra Check In Office på adressen 801 First Avenue, ved 45th Street. Når du træder ind i besøgscentret, ser du en masse kunstværker rundt omkring dig. De er alle doneret af de forskellige medlemslande. I lobbyen kan du se gratis udstillinger. Der er forskellige udstillinger at vælge mellem deriblandt en multimediepræsentationer om menneskerettigheder, børn i krigszoner, klimaforandringer osv. I lobbyen er der desuden en souvenirbutik, bogbutik og en kaffebar. Tag hen til besøgscentret for at booke en guidet tur.

Erics tip: FN har deres egne frimærker, og de kan købes i besøgscentret. Du kan endda få et frimærke med dit eget foto lavet. Disse frimærker kan kun bruges, på breve der sendes indenfor FN-zonen, og de er meget unikke. Der er mange besøgende, der sender deres kære breve med disse specielle frimærker skabt i FN’s hovedkvarter.

De Forenede Nationer i New York - Skulptur De Forenede Nationer i New York - Globus

Guidet tur

Der er guidede ture i FN’s hovedkvarter i New York på hverdage. En guidet tur tager omkring en time. Af sikkerhedsmæssige årsager må børn under 5 år ikke komme med på turen. Alle deltagere over 16 år skal medbringe gyldig ID (pas). Alle turene er kørestolsvenlige. Der er ikke nogen garderobe til jakker og tasker.

Læs mere om FN’s besøgscenter, og køb billetter til en guidet tur her

De Forenede Nationer i New York - Hovedkvarter De Forenede Nationer i New York - Sikkerhedsrådets mødelokale

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter