NFL amerikansk fodbold i New York 2024

New York Jets billetter - Kamp

At se NFL amerikansk fodbold i New York er den ultimative amerikanske oplevelse. New York Giants og New York Jets spiller mellem september og januar på MetLife Stadium i New Jersey.

Jeg anbefaler, du sørger for at komme i god tid inden kampstart, så du kan opleve den såkaldte tailgating, hvor folk der griller på parkeringspladsen! American Football kampe bliver som oftest spillet på søndage, men tjek nedenstående NFL kampprogram for de præcise datoer.

Der er to amerikanske fodboldhold i New York:

🏈 National Football League (NFL): New York Giants og New York Jets

Amerikansk fodboldhold i New York

NFL er den mest populære liga i USA. Der er to forskellige teams indenfor amerikansk fodbold i New York: New York Giants (også kaldet NY Giants) og New York Jets (også kaldet NY Jets). Begge hold har spillet på det samme stadion siden 1984. Begge hold spiller i den samme by for at vinde Super Bowl, og derfor er Giants og Jets ærkerivaler.

New York Giants er et af de oprindelige hold, der var med ved grundlæggelsen af National Football League (NFL) blev grundlagt. New York Giants har en stor fanskare, og billetterne til deres kampe er altid udsolgt. Hvis du har muligheden for at vælge mellem en American Football kamp med Giants eller Jets, så vil jeg anbefale at vælge New York Giants. New York Giants billetter billetter koster ofte fra omkring 100 $.

MetLife Stadium har 82.500 siddepladser. Stadionet bruges også til andre events, såsom koncerter og internationale FIFA-fodboldkampe (soccer på amerikansk).

Se 2024 kalenderen for amerikansk fodbold her

NFL amerikansk fodbold i New York

New York amerikansk fodbold kampe

I amerikansk fodbold gælder det om at score flest point. Hvert hold har fire forsøg, kaldet downs. Under hver down skal det angribende hold få bolden ned til det modsatte (forsvarende) holds endzone. For at beholde bolden skal holdet bevæge den mindst 10 yards (ca. 9 meter) frem, hvilket der er maks. 4 forsøg til. Lykkedes det ikke, får det andet team bolden. Når bolden når det modsatte holds endzone, hedder det et touchdown. Det forsvarende hold forsøger at stoppe det angribende hold ved at takle spillerne. Når et knæ eller albue rører jorden, slutter forsøget.

En American Football kamp er inddelt i “four quarters” (4x 15-minutters spilletid). Der er en pause mellem den 2. og 3. spilleperiode, hvilket kaldes halftime. En typisk NFL-kamp tager i alt omkring 3 timer.

NFL Playoffs og Super Bowl

I slutningen af hver sæson spiller de to tilbageværende teams imod hinanden i finalekampen, som hedder Super Bowl. Den bliver spillet på den første søndag i februar. New York Giants er det bedste af New Yorks to hold, da de har vundet Super Bowl fire gange, mens New York Jets kun har vundet en enkelt gang. New England Patriots og Pittsburgh Steelers har hver vundet Super Bowl mere end fem gange. New England Patriots har spillet mere end ti Super Bowl-kampe og er et af ligaens mest succesfulde hold.

I 2014 blev New Jersey den første såkaldte cold weather state, der var vært for Super Bowl. Det foregik på MetLife Stadium. Normalt foregår Super Bowl i de varmere stater, som f.eks. Florida. I New Jersey og New York kan der godt være snevejr i februar måned.

Halftime under det årlige Super Bowl er uden tvivl et populært højdepunkt. Pausen byder på et fantastisk show, og firmaer betaler millioner af dollars for at få vist en 30-sekunders reklame. Det er de allerstørste popstjerner, der optræder under Super Bowl. Bl.a. har Michael Jackson, Diana Ross, Beyoncé og Lady Gaga optrådt. Både halftime-showet og reklamerne skaber stor interesse hvert år – også internationalt – og er derfor blevet en vigtig del af Super Bowl.

Kalender over amerikanske fodboldkampe i New York

Hvor mange NFL amerikanske fodboldhold er der i New York?

New York har 2 NFL-hold: New York Giants og New York Jets. Eftersom der ikke er noget amerikansk fodboldstadion i NY, spiller begge hold på det samme stadion i Newark, New Jersey.

Hvor meget koster NFL-billetter i New York?

NFL-billetter i New York koster fra: .

Spiller Jets og Giants på samme stadion?

Ja, både New York Jets og New York Giants spiller på MetLife Stadium i New Jersey.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev