Gadekøkken i New York

Køb billetter nu
Gadekøkken i New York

Et gadekøkken i New York skal du prøve, hvis du gerne vil spise som en rigtig newyorker! Her er der hurtig betjening, og maden er dampende varm, af god kvalitet og ikke mindst lækker. Der er også en masse forskelligt at vælge mellem, såsom mexicanske tacos, koreansk barbecue-kylling og belgiske vafler. Er dine tænder begyndt at løbe i vand allerede?

New York Street Food

New Yorks streetfood er ærlig talt rigtig god. Gennem årene har jeg set, hvordan madvognene eller food carts, som de kaldes i New York, er blevet mere og mere professionelle. Kvaliteten af maden er også steget gevaldigt. Nu trækker vognene virkelig mange kunder til, især i Midtown og Financial District. Fra mange streetfood-vogne sælges der hovedsageligt mad til folk, der arbejder på kontorer, og som gerne vil have en hurtig frokost. I disse områder er der meget lækker mad fra gadekøkkener at vælge mellem. Hvad end du vil have en hurtig bid mad på vej til et Broadway-show, eller du bare gerne vil prøve forskellige verdenskøkkener (også kulinarisk er New York en smeltedigel), så vil jeg absolut anbefale dig at prøve noget New York streetfood.

Gadekøkken i New York Gadekøkken i New York

New York Food Carts Tour

Hvis ikke du har lyst til at udforske New Yorks streetfood på egen hånd, eller hvis du gerne vil lære mere om madvognenes historie, så tag på en rundtur til forskellige gadekøkkener i New York. Op denne tur prøvesmager du forskellig streetfood, som er så populært, at newyorkerne ofte står I kø for at købe frokost eller aftensmad der. Sammen med en lokal guide tager ser du nærmere på madvogne i Midtown eller Financial District. Sørg for at ikke at spise for meget morgenmad, så du har appetitten i orden til turen. 6 store prøvesmagninger er nemlig inkluderet.

Turen starter i enten Midtown eller Financial District. Her forklarer guiden mere om streetfood og madvognene i New York generelt. Hvorfor er det blevet så populært et koncept? Er det sikkert at spise streetfood? Er hygiejnen i orden? Det er nogle af de spørgsmål, du får svar på, inden du kommer til turens vigtigste del, nemlig spisningen. I løbet af to timer lægger du vejen forbi seks madvogne. Ved hver får du forskellige lækkerier at smage. Du får også lejlighed til at få en sludder med sælgerne. De fortæller ivrigt om byens regler og restriktioner og kommer gerne med lidt sladder om deres street food-rivaler.

Book gadekøkken i New York – guidet tur her

Erics tip: Jeg er stor fan af New Yorks madvogne, for her skal man kun vente få minutter på at få serveret mad af en ret god kvalitet. Sælgerne tilpasser også gerne din ordre efter dine ønsker. Jeg har min egen favorit, nemlig en vogn der sælger den bedste gyros. Derfor har jeg ikke fået udforsket så mange andre gadekøkkener, og der er simpelthen også for mange steder at vælge mellem! Selv for mig var denne guidede tur derfor en rigtig god måde at få prøvet forskellig streetfood i New York på. Jeg snakkede også med et par af sælgerne, og det var spændende at høre om deres boder og fantastiske arbejdsmoral. Jeg synes, de gav store smagsprøver, og faktisk behøvede jeg ikke at spise aftensmad den dag.

New York Street Food Halal Guys New York Street Food Halal Guys Food Cart

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev