2.2m
Spørgsmål? E-mail eric@newyorkcity.dk
Hygiejne på restauranter i New York

Hygiejne på restauranter i New York

Hygiejne på restauranter i New York

Hygiene på restauranter i New York indikeres med bogstaver i restauranternes vinduer. Når du leder efter et sted at spise i New York er rart at kende lidt til disse bedømmelser. Det er meget sigende for hygiejnestandarden, hvorvidt en restaurant har fået et A, B eller C. I mange år var det svært at få et indblik i disse forhold på byens restauranter. Det er selvfølgelig en smagssag, hvilken slags restaurant, man vælger. Samtidig synes du formentlig, at det rart at være sikker på, der er styr på hygiejnen, på den restaurant du overvejer.

Restauranter med et “A” i New York

New York City Department of Health and Mental Hygiene foretager uanmeldte kontrolbesøg hos restauranterne. Hver restaurant får et antal point baseret på antallet af overtrædelser af reglerne for hygiejne og håndtering af fødevarer. Jo færre overtrædelser og dermed point, desto bedre karakter får restauranten. Restauranter med 0-13 point får karakteren A, restauranter med 14-27 point får et B, og restauranter med 28 point eller derover får karakteren C. Det er ikke nødvendigvis et dårligt tegn, hvis du ikke kan se et bogstav i vinduet. Det kan nemlig være, at restauranten endnu ikke er blevet inspiceret. Her kan du se karakteren hos alle New Yorks restauranter.

Hygiejne på restauranter i New York - A Hygiejne på restauranter i New York - B

Hvad tjekker kontrollanterne?

Nedenfor finder du eksempler på de ting, der bliver tjekket, om er i orden:

  • Håndtering af fødevarer
  • Temperaturer på maden
  • Personalets personlige hygiejne
  • Rengøring af køkkenmaskiner
  • Skadedyrsbekæmpelse

Brud på reglerne

Antallet af point, en restaurant får ved at bryde reglerne, afhænger af, hvor stor en sundhedsrisiko overtrædelsen udgør. Herunder ser du eksempler på overtrædelser:

  1. En sundhedsrisiko: f.eks. ved ikke at opbevare fødevarer ved den rigtige temperatur. Denne overtrædelser giver som minimum restauranten syv point. Hvis problemet ikke kan løses, inden kontrolbesøget afsluttes, kan restauranten blive tvunget til at lukke, indtil det er løst.
  2. En kritisk overtrædelse: Det kan eksempelvis være ikke at have vasket salat grundigt nok. For en fejl som denne får restauranten mindst fem point.
  3. En generel overtrædelse: Dette kan f.eks. være at køkkenudstyr ikke er ordentligt rengjort, og det giver restauranten mellem to og fem point.
Erics tip: Det kan være en god idé at tjekke bogstavet i vinduet, på den restaurant du skal til at besøge. Det giver dig en idé om, hvad du kan forvente dig, og så er det selvfølgelig også mindre sandsynligt, du får madforgiftning, hvis restauranten har en god karakter. Jeg anbefaler, du kun besøger restauranter med karakteren A, hvis det er muligt. Vær forsigtig med restauranter med karakteren B. Jeg vil på det kraftigste fraråde dig, så meget som at sætte benene i en restaurant med et C i vinduet.

Hygiejne på restauranter i New York - Grade Pending Hygiejne på restauranter i New York - C

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Eric’s New York Find den gratis i App Store
App store Google play
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter