Hygiejne på restauranter i New York
Hygiene på restauranter i New York indikeres med bogstaver i restauranternes vinduer. Når du leder efter et sted at spise i New York er rart at kende lidt til disse bedømmelser. Det er meget sigende for hygiejnestandarden, hvorvidt en restaurant har fået et A, B eller C. I mange år var det svært at få et indblik i disse forhold på byens restauranter. Det er selvfølgelig en smagssag, hvilken slags restaurant, man vælger. Samtidig synes du formentlig, at det rart at være sikker på, der er styr på hygiejnen, på den restaurant du overvejer.
Restauranter med et “A” i New York
New York City Department of Health and Mental Hygiene foretager uanmeldte kontrolbesøg på restauranter i New York. Hver restaurant får et antal point baseret på antallet af overtrædelser af reglerne for hygiejne og håndtering af fødevarer. Jo færre overtrædelser og dermed point, desto bedre karakter får restauranten. Restauranter med 0-13 point får karakteren A, restauranter med 14-27 point får et B, og restauranter med 28 point eller derover får karakteren C. Det er ikke nødvendigvis et dårligt tegn, hvis du ikke kan se et bogstav i vinduet. Det kan nemlig være, at restauranten endnu ikke er blevet inspiceret. Online kan du se, karakteren hos alle New Yorks restauranter.
Hvad tjekker kontrollanterne?
Nedenfor finder du eksempler på de ting, der bliver tjekket, om er i orden:
- Håndtering af fødevarer
- Temperaturer på maden
- Personalets personlige hygiejne
- Rengøring af køkkenmaskiner
- Skadedyrsbekæmpelse
Brud på reglerne
Antallet af point, en restaurant får ved at bryde reglerne, afhænger af, hvor stor en sundhedsrisiko overtrædelsen udgør. Herunder ser du eksempler på overtrædelser:
- En sundhedsrisiko: f.eks. ved ikke at opbevare fødevarer ved den rigtige temperatur. Denne overtrædelser giver som minimum restauranten syv point. Hvis problemet ikke kan løses, inden kontrolbesøget afsluttes, kan restauranten blive tvunget til at lukke, indtil det er løst.
- En kritisk overtrædelse: Det kan eksempelvis være ikke at have vasket salat grundigt nok. For en fejl som denne får restauranten mindst fem point.
- En generel overtrædelse: Dette kan f.eks. være at køkkenudstyr ikke er ordentligt rengjort, og det giver restauranten mellem to og fem point.
Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse: