Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York

Køb billetter nu
Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York

Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York er det eneste museum, hvor besøgende kan beundre et legendarisk hangarskib, den første rumfærge, det hurtigste fly og en ubåd fra Den Kolde Krig. Museet er meget populært og har omkring en million besøgende om året. Intrepid Museum ligger indeni og på hangarskibet USS Intrepid. Skibet var i brug under 2. Verdenskrig i kampen mod Japan. Desuden blev Intrepid brugt til at transportere fly under Vietnamkrigen.

Køb billetter til Intrepid Museum her

Hvad kan du se på Intrepid Sea, Air and Space Museum?

Efter mange års tro tjeneste blev hangarskibet USS Intrepid omdannet til et museum i 1982. Museet giver en god oversigt over de senere års innovationer inden for sø-, luft- og rumfart. Besøgende kan udforske de mange forskellige slags fartøjer, og der er endda en Space Shuttle Pavilion, hvor du kan se den første rumfærge, Enterprise.

Fly og ubåde på Intrepid

Der er 27 gamle fly heriblandt det hurtigste militærfly og et spionfly. En British Airways Concorde er også udstillet på Intrepid. Concorden var det hurtigste passagerfly i verden, indtil man stoppede med at bruge denne flytype i 2003. Du kan også se nærmere på ubåden USS Growler. Bemærk at der ofte er kø på museet, så hav det in mente.

Du kan benytte dig af en audioguide rundt på museet, og museets ansatte fortæller dig også gerne mere om USS Intrepids historie. Du kan for eksempel se kommandobroen og lære mere om, hvordan besætningen arbejdede, og hvordan skibets udstyr fungerede under krigene. Intrepid Sea, Air and Space Museum egner sig i øvrigt godt til børn. Der er et kort, som viser, hvad der er sjovt for børn, så det er en spændende oplevelse for hele familien.

Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York - Udenfor Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York - Fly

Flysimulatorer ombord på Intrepid

Foruden alle flyene har Intrepid Museum også tre flysimulatorer. De byder på hver sin oplevelse. Du kan se 4D-filmen “Stories of Intrepid”, hvor du oplever piloternes historier gennem unikke historiske billeder kombineret med moderne computergrafik. I flysimulatoren “G-Force Encounter” (som bevæger sig) sidder du i et cockpit med plads til 2 personer og styrer dit eget fly. I “Transporter FX” træder du ind i en kapsel og oplever en flyvetur med special effects. Kapslen bevæger sig, så det føles, som om du er på et rigtigt fly, og du kan endda mærke vind i håret.

Erics tip: Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York er især et godt sted for flyentusiaster og børn. Hangarskibet i sig selv er spændende at se indefra, men det er nu også imponerende udefra. Du kan eksempelvis gå hen til 42nd Street Pier og tage billeder af skibet fra den vinkel. Jeg tilbragte omkring 90 minutter på museet.

Praktisk information

  • Åbningstider:
    • 1. april – 30. september: mandag-fredag fra kl. 10.00-17.00, lørdag-søndag fra kl. 10.00-18.00
    • 1. oktober – 31. marts: dagligt fra kl. 10.00-17.00
    • Sidste adgang 1 time før lukketid
  • Sted: Pier 86 ved 46th Street

Køb billetter til Intrepid Museum her

Bemærk: Med New York Pass og New York Sightseeing Flex Pass får du gratis adgang til Intrepid Museum. Entré til den imponerende Space Shuttle Pavilion er også inkluderet med begge rabatkort. Foruden Intrepid Sea, Air and Space Museum er der mange flere top museer i New York, du kan besøge.

Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York - Museet indefra Intrepid Sea, Air and Space Museum i New York - Jagerfly

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev