Island stopover på vej til New York

Island stopover på vej til New York

En stopover i Island på vej til eller fra New York er måske ikke en mulighed, du har overvejet. Det er dog fantastisk at opleve det rolige og fortryllende Island; især før eller efter New Yorks travle storbyliv.

Contents

Hvorfor booke en Island stopover?

Gletsjere, gejsere, varme kilder, store vidder og et imødekommende folkefærd er det, der venter dig. Hvorfor forlænge ferien med et par dage for at besøge Island, når du rejser til New York? Til det kan jeg svare: hvorfor ikke? Det er meget nemt, og en billet med stopover i Island koster ikke mere end en normal flybillet til New York. Sørg dog for at booke turen i god tid. Som dansk statsborger skal du ikke have visum for at rejse til Island. Efter min mening er en stopover på 2-3 dage i Island det mest passende.

Indkvartering i Reykjavik

Når det kommer til hoteller i Reykjavik, så anbefaler jeg det designhotellet Reykjavik Lights. Det er et lyst, stilfuldt og moderne hotel med en autentisk nordisk atmosfære, som bliver fremhævet at kunsten på væggene og den smukke udsigt, som de fleste af værelserne byder på. Desuden vil jeg anbefale Kex Hostel. Lad dig ikke skræmme af ordet hostel, for det minder mere om et hotel end et almindeligt hostel for unge mennesker. Det ligger centralt, der serveres god mad, og det er muligt at booke et privat værelse. Dertil kommer, at det er stilfuldt indrettet – den retro-inspirerede indretning leder tankerne hen på New York.

Island stopover på vej til New York - Reykjavik Island stopover på vej til New York - Solfærd

Islands vilde natur

For manges vedkommende er det kun ved en stopover i Island, der bliver lejlighed til at besøge landet. Er du der i kort tid? Så kan jeg virkelig anbefale dig at opleve to ting, nemlig den berømte Blå Lagune og “Den Gyldne Cirkel”. På denne 11 timer lange dagstur oplever du Den Gyldne Cirkel, vulkankrateret Kerid og Den Blå Lagune. Sidste stop på turen er Den Blå Lagune. Her betaler du et gebyr (ikke inkluderet i turens pris), og kan så slappe af i Den Blå Lagunes varme vand, inden bussen kører dig tilbage til dit hotel.

Island stopover på vej til New York - Den Blå Lagune Island stopover på vej til New York Islandpferd

Golden Circle

Jeg kan også anbefale en Gylden Cirkel: klassisk dagstur fra Reykjavik. På denne tur ser du, det bedste Island har at byde på: den smukke natur med imponerende gejsere, ældgamle vulkaner og store vandfald. Har du mere tid i Island? Så book en hvalsafari fra Reykjavik. På denne tur er du på udkig efter hvaler og delfiner i 3,5 time eller i 2,5 time med speedbåd. Du får uleveret en varm og behagelig overall. Chancerne for at spotte en hval er på hele 90%! Skulle du være så uheldig ikke at få en at se, så kan du gratis komme på en ny tur senere.

Iceland Stopover on your way to New York Thingvellir Island stopover på vej til New York - Vandfald

Seeing the Northern Lights

Står nordlys øverst på din bucketliste? Så er det nu, du har chancen! I Island er der nemlig en god chance for at se dette enestående naturfænomen. Det er mest sandsynligt, at du kan få nordlys at se om vinteren. Det kan dog også være en kold fornøjelse at besøge Island på den tid af året. Glem ikke at pakke termoundertøjet! Vil du forøge dine chancer for at se nordlys? Så tag på en nordlystur fra Reykjavik (lille gruppe) i en Super Jeep. Guiden ved præcis, hvor det er mest sandsynligt du kan se det smukke lyst danse på himlen. Lykkedes det ikke at få nordlysene at se? Så kan du tage gratis tage på endnu en tur senere.

Mad og drikke i Island

Island er det helt rette sted at være, hvis du gerne vil smage på hajkød og lækker, friskfanget fisk. Retterne med lam får også mundvandet til at løbe, og hotdogs er islændingene også gode til at lave. Hele molevitten kan du skylle ned med en god øl. Islændingene er nemlig også glade for øl. Den gyldne drik var forbudt at drikke i Island fra 1915 og helt frem til 1989(!). Da ølforbuddet langt om længe blev hævet, besluttede islændingene sig for at indføre en national øldag, som finder sted den 1. marts hvert år.

Priserne i Island

Island er kendt for at være et dyrt sted. Jeg synes dog ikke, det var så slemt. Priserne for at spise ude er ret rimelige, især eftersom du ikke behøver at give drikkepenge (som i USA). Det kan være en smule dyrere at shoppe, end hvad du er vant til. Shoppingmulighederne i Reykjavik kan selvfølgelig heller ikke på nogen måde måle sig med dem i shoppingparadiset New York.

Island stopover på vej til New York - Gejser

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev