Martin Luther King Jr. Day i New York 2025

Martin Luther King Jr  Day in New York 1

Det er den tredje mandag i januar hvert år, man fejrer Martin Luther King Jr. Day i New York. Det anses for at være en borgerrettighedsdag. Den er opkaldt efter Martin Luther King Jr., som var frontfigur i borgerrettighedsbevægelsen, der kæmpede for de sortes rettigheder. Han er især kendt for sin tale, der begynder med ordene “I have a dream”.

Contents

Hvad er Martin Luther King Jr. Day?

På Martin Luther King Jr. Day fejrer man Dr. Martin Luther King Jr.’s liv og eftermæle. Som frontfigur i borgerrettighedsbevægelsen kæmpede Dr. King mod raceadskillelse bl.a. i offentlige transportmidler og for, at sorte skulle have samme borgerrettigheder som hvide.

Hvornår er det Martin Luther King Jr. Day?

Martin Luther King Jr. Day ligger ikke på en bestemt dato, men falder på den tredje mandag i januar. Det passer sådan cirka med Dr. Kings fødselsdag den 15. januar. I 2025 er det Martin Luther King Jr. Day mandag 20. januar.

Hvorfor hedder det Martin Luther King Jr. Day?

Dr. King var fortaler for ikke-voldelig aktivisme, og blev den yngste mandlige modtager af Nobels fredspris. Hans liv endte desværre alt for tidligt, da han blev myrdet i 1968 i Tennessee, blot 39 år gammel. Kort derefter blev der startet en kampagne med det formål at få Dr. Kings fødselsdag gjort til en føderal helligdag for at ære hans minde. I 1986 fejrede man for første gang Martin Luther King Jr. Day.

Hvad kan du forvente dig af Martin Luther King Jr. Day?

Martin Luther King. Jr. Day er for alle amerikanere uanset baggrund, og her fejrer man ligestilling. Det er en relativt ny helligdag. Skoler og institutioner holder lukket. Butikker og restauranter holder åbent som normalt, og nogle butikker har særlige tilbud på denne dag. De arrangementer, der afholdes i forbindelse med dagen, handler primært om at udbrede kendskabet til Martin Luther King Jr.’s liv og eftermæle.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev