Mobile Passport Control (MPC) App til New York

Mobile Passport Control MPC App til New York

Med appen Mobile Passport Control (MPC) til New York og resten af USA kan du komme meget lettere gennem tolden. Ved at besvare nogle standardspørgsmål på forhånd gennem den gratis Mobile Passport Control-app modtager du en QR-kode. Du kan bruge denne kode til at få adgang til en anden kø hos Customs and Border Protection (CPB), hvilket vil forkorte ventetiden og giver dig mulighed for at komme hurtigere gennem tolden.

Contents

Mobil paskontrol

Siden 2024 har det været muligt at benytte MPC-appen til at komme gennem tolden i USA. Ved at downloade og udfylde appen før din rejse kan du gå ind i en særlig kø, når du ankommer til USA. Det betyder, at du ofte skal vente markant kortere tid på at komme gennem tolden, end du ville skulle i den normale kø. Der er ingen omkostninger forbundet med appen, den er helt gratis! Du skal blot have internetdata i New York.

Hvem er Mobile Passport Control appen beregnet til?

Hvis du rejser med et ESTA, et amerikansk pas, et canadisk pas eller et Green Card, så kan du benytte dig af Mobile Passport Control-appen.

Inden du rejser til New York og dermed også USA, kan du på forhånd oprette en profil for dig selv og dem, du rejser sammen med. Det kan man gøre, hvis man vil igennem tolden sammen. Det er ideelt for familier, da man kan oprette op til 12 profiler på én telefon. De medrejsende behøver ikke at downloade appen.

Hvordan virker Mobile Passport Control appen?

  1. Download Mobile Passport app via App Store eller Google Play Store før din rejse.
  2. Når du har downloadet appen, kan du begynde at oprette en ansøgning.
  3. Start med at angive, hvordan du rejser ind i landet, og hvilken lufthavn eller havn du kommer til at rejse gennem.
  4. Opret derefter en profil for dig og eventuelle medrejsende.
  5. Vælg det rejsedokument, der gælder for dig. Hvis du rejser til USA på en ESTA, skal du vælge Visa Waiver Program Passport.
  6. Indtast det fulde navn, der står i passet, og accepter betingelserne for at gå videre til næste trin.
  7. Læs de spørgsmål, der stilles, omhyggeligt, og svar på dem.
  8. Du vil også blive spurgt, hvad formålet med din rejse er. Her skal du vælge WT (Waiver Tourist), hvis du besøger New York som turist, og WB (Waiver Business), hvis du er på forretningsrejse.
  9. Gem derefter din data.

Når du er landet skal du åbne appen og indsende din formular. Det eneste, du skal gøre, er at tage et billede af dig selv. Til det skal du bruge internetdata, og et eSIM-datapakke er ret praktisk i dette tilfælde.

Når du har gjort det, vil du se en QR-kode i appen. Denne QR-kode giver dig adgang til køen i Mobile Passport Control. QR-koden er gyldig i fire timer. Selv om du bruger appen, skal du stadig kunne vise dit pas.

Mobile Passport Control MPC App til New York - trin

Andre byer

Mobile Passport Control er ikke kun tilgængelig i New Yorks lufthavne, men kan også bruges i andre amerikanske lufthavne. Skal du f.eks. flyve til Miami, San Francisco eller Chicago? Så kan du også bruge MPC-appen der! Download appen før afrejse til USA og tjek, om den er tilgængelig i den lufthavn, du lander i.

Global Entry

Mobile Passport Control er lidt anderledes end Global Entry. Du kan tænke på Global Entry som den betalte version af MPC. Du kan ansøge om det, hvilket koster omkring 100 dollars, og så behøver du ikke at stå i kø til den bemandede told i fem år. Derefter kan du rejse ind i USA gennem en automat. Før du ansøger om Global Entry, skal du grundigt undersøge, om du er berettiget, og hvilke skridt du skal tage.

Er MPC kun for amerikanske statsborgere?

Nej, MPC er også gyldig for rejsende med ESTA, Green Card eller canadisk pas. Læs mere her.

Accepteres MPC i JFK Airport?

Ja, du kan bruge den mobile paskontrol i JFK Airport. Find flere oplysninger her.

Accepteres MPC i Newark Lufthavn?

Ja, du kan bruge den mobile paskontrol i Newark Airport. Find flere oplysninger her.

Accepteres MPC i LaGuardia lufthavn?

Der er ingen US Customs and Border Protection (CBP) i LaGuardia Airport, så ingen grund til at gå gennem tolden.

Accepteres MPC i Stewart Airport?

Der er i øjeblikket ingen Mobile Passport Control i Stewart Airport. Læs mere om MPC her.

Accepteres MPC i krydstogtshavnene i New York?

I øjeblikket er MPC ikke muligt i nogen af krydstogtshavnene i New York. Læs mere om MPC her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev