Manhattan i New York

Manhattan i New York

Manhattan i New York er den bydel med flest seværdigheder og hoteller i byen. Øen Manhattan er verdensberømt for sin skyline fyldt med de mest ikoniske skyskrabere. Det er New York Citys bankende hjerte; Times Square, Broadway, Wall Street, Empire State Building og Central Park er blandt andet til at finde her. Denne New York-bydel er for stor til at nævne alt det, der er at se og gøre.

Contents

Historien om Manhattan

Før Dutch East India Company ankom til New York i 1609, var landet grønt og beboet af Algonquin, en indianerstamme. Hollænderne så området, som de kaldte New Netherland, som et godt udgangspunkt for handel, da Hudson River var fuld af fisk, og man kunne finde masser af pels i de omkringliggende skove. De kaldte hovedstaden i det land, der var beboet af hollændere, New Amsterdam, som vi i dag kender som Manhattan. På grund af sin belejlige beliggenhed for handel voksede byen. Senere, i det 17. århundrede, kom New Netherland i englændernes hænder. Til sidst blev Breda-traktaten underskrevet; England fik lov til at beholde New Netherland, og Nederlandene behold Surinam som en koloni. Englænderne ændrede navnet på dette stykke land til New York.

Den amerikanske revolution bragte kolonien i amerikanernes hænder. I løbet af det 19. århundrede steg befolkningen fra 60.000 til over 3,4 millioner indbyggere, hovedsageligt på grund af indvandringen via Ellis Island. Godsejere solgte jordstykker i blokke. Som respons vedtog New York kommissærernes plan fra 1811, om at opdele Manhattan efter et fast mønster. Broadway fortsatte dog med at gå gennem hele øen. Det historiske gademønster i New York findes kun på Lower Manhattan.

Tilgængelighed på Manhattan

Manhattan er en ø, der er fuldstændig afhængig af tunneller og broer, da den er omgivet af Hudson River og East River. Således blev den verdensberømte Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge bygget. På selve øen er der også blevet tilføjet et transportmiddel, som gjorde det lettere at komme fra punkt A til punkt B. I slutningen af det nittende århundrede blev de første overjordiske metroer taget i brug. Man tænkte dog også på et underjordisk system, som til sidst blev åbnet i 1904. I dag har New Yorks metrosystem mere end 35 undergrundslinjer og næsten 400 kilometer spor.

Manhattan i New York - Brooklyn Bridge

Skyskrabere i New York

New York har en verdensberømt skyline. I slutningen af det nittende århundrede var Trinity Church med sine 86 meter den højeste bygning i New York. Nu er kirken omgivet af skyskrabere. Gennem årene er flere og flere bygninger kommet til, f.eks. den ikoniske Flatiron Building og Chrysler Building. I dag er det umuligt at forestille sig den verdensberømte skyline uden den næsten hundrede år gamle Empire State Building. Der bygges stadig nye skyskrabere hver dag i New York, men One World Trade Center er stadig den højeste bygning med sine 417 meter.

Manhattan i New York - Skyline

Kvarterer på Manhattan

Manhattan er stort og har mange kvarterer, men jeg har et par favoritter. Når jeg tænker på New York, tænker jeg på mangfoldigheden i kvartererne og alle de seværdigheder, der er at se.

Upper East Side

Upper East Side i New York er et kvarter fyldt med velhavende. De rigeste familier bor her i deres smukke huse. Dette kvarter øst for Central Park er også kendt som et paradis for folk der elsker highend-brands. Butikker som Ralph Lauren er til at finde her. Museumselskere kan også forkæle sig selv i Upper East Side. Museer som Guggenheim-museet og The Met findes på Museums Mile. Også Museum of The City of New York, et museum om Manhattans historie, ligger her.

Greenwich Village

Efter min mening er Greenwich Village det smukkeste kvarter i New York. “The Village”, som kvarteret også kaldes, er kendt for sine lave bygninger, mange haver og hyggelige gader. Det er det perfekte sted at tilbringe en solskinsdag. Der bor mange newyorkere i Greenwich Village, og NYU University ligger her.

Manhattan i New York - Upper East Side Manhattan i New York - Greenwich Village

Chinatown

Det faktum, at New York er en mangfoldig by afspejler sig godt i Chinatown. Dette kvarter får dig til at føle dig som om du er i Kina. Overalt på gaden finder du mad; fra eksotiske frugter til bakker fulde af fisk. Det er også stedet, hvor du kan købe en velkendt souvenir for få penge eller spise på en af de mange restauranter. Under dit ophold i New York vil jeg helt klart anbefale en tur gennem dette unikke kvarter.

Financial District

Wall Street er den finansielle verdens bankende hjerte, men det spillede også en vigtig rolle i skabelsen af New York. Fra den sydlige del af øen, Lower Manhattan, er byen langsomt vokset til det, vi kender i dag. Vejene er lagt med brosten, og der er steder, hvor der blev skrevet historie. Federal Hall er stedet, hvor George Washington blev indviet som USA’s første præsident. Besøg Financial District og rejs tilbage i tiden.

Central Park

Central Park er byens have. Dette grønne paradis er et sted, hvor man kan slappe af og nyde naturen. Parken midt på Manhattan er en integreret del af New York. På et sted med så mange bygninger er det ekstremt vigtigt for newyorkere at kunne undslippe travlheden for en stund.

Times Square

Et af de mest besøgte steder på Manhattan er Times Square, så det bør bestemt ikke mangle på denne liste! Det er det sted, hvor Broadway og Seventh Avenue krydser hinanden, og der er travlt hele dagen lang. ‘The Crossroads of the World’ er ikke kun kendt for sine enorme reklameskilte, men også for de store flagship-butikker. Desuden er Times Square stedet for enhver musikelsker: mere end fyrre teatre opfører deres Broadway-shows her hver dag.

Kultur og sport på Manhattan

Manhattan er ikke kun sted for New Yorks top seværdigheder og fantastisk shopping, men også et sted for kultur. Øen har mere end tredive museer med fokus på bl.a. kunst og historie. Desuden er New York kendt for de operaer og balletforestillinger, der finder sted i Lincoln Center.

Du kan også tage til en sportskamp på Manhattan, f.eks. til New York Knicks og New York Rangers. Især Madison Square Garden er stedet, hvor man skal være til en aften i byen. Udover sportskampe er der også forestillinger af verdens største kunstnere.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev