New York Public Library

New York Public Library

New York Public Library (NYPL) på Manhattan er den klassiske bygning med den store trappe der flankeres af to marmorløver. New York Public Library’s hovedbygning, med det officielle navn Stephen A. Schwarzman Building, åbnede sine døre i 1911 efter flere års byggeri. Forskningscentret er NYPL’S hovedafdeling og ligger på hjørnet af Fifth Avenue og 42nd Street ved siden af Bryant Park. Du kan besøge denne bygning i Beaux-Arts-stil gratis og kan frit bruge internettet og arbejdsrummene.

Contents

Rummene i New York Public Library

New York Public Library er det andet største offentlige bibliotek i USA. NYPL ligger forskellige steder i New York, hvor det i Bryant Park er det mest berømte og imponerende. Den imponerende bygning med sine høje lofter, storslåede trapper og mystiske sale er skønne at gå på opdagelse i. NYC-biblioteket “bevogtes” af de to løver, Patience og Fortitude, der står foran indgangen.

Astor Hall

Når du træder ind i biblioteket gennem hovedindgangen på Fifth Avenue, er Astor Hall det første rum, du ser. Alt er dækket i hvidt marmor, søjlerne er høje og der er mange detaljer. Navnene på de vigtigste donorer er indgraveret på søjlerne. Herfra kan du udforske bygningen yderligere.

Treasures Exhibition

New York Library har indsamlet 56 milliioner genstande i løbet af de sidste 125 år. Nogle af de mest ekstraordinære genstande vises i udstillingen Treasures, der ligger lige over for hovedindgangen. Du kan se en tro kopi af uafhængighedserklæringen, som blev skrevet af Thomas Jefferson, the Bill og Rights fra 1789 og et kort over The Commissioners’ Plan fra 1811, der fastlagde den fremtidige udvikling af Manhattan. Det er også hjemsted for den originale Peter Plys og hans venner, som er sjovt at besøge, når du rejser med børn. En gratis audio tour guider dig gennem udstillingen.

Periodicals & Jewish Division

På første etage finder du tidsskrifter og den jødiske afdeling. Udgaver af 200 magasiner og aviser fra hele verden findes i DeWitt Wallace Periodical Room. Der findes mange udgaver af b.la. The New York Times, Le Monde og The Yale Review.

Rose Main Reading Room

Rose Main Reading Room på tredje etage hjertet af biblioteket. I rummet, der er lige så lang som en fodboldbane, kan læserne bladre i værker fra samlingerne. Flere store forfattere har fundet inspiration her og videreudviklet deres idéer på skrivebordene i egetræ. Da det er et forskningsbibliotek, kan bøgerne ikke lånes og kan kun læses i bygningen.

New York Public Library - Indgang New York Public Library - Læsesal

Besøg Public Library i New York

Public Library er gratis at besøge og ligger tæt på Summit One Vanderbilt. Hvis ud har meget tid, kan du udforske alle rummene. Hvis du kun har kort tid til rådighed, kan du beundre den imponerende udstilling Treasures og gå til Rose Main Reading Room på tredje etage. Med træbænkene og de gyldne skrivebordslamper er dette det mest berømte rum i bygningen. Adgang til Rose Main Reading Room er begrænset.

Du kan afslutte dit besøg på biblioteket i New York Public Library Shop. Her kan du købe klassiske og moderne bøger samt souvenirs og gaver. Du finder butikken på første etage til højre for Astor Hall.

Erics tip: “Hvis du, eller din medrejsende, skal på toilettet og I er i nærheden af NYPL, anbefaler jeg, at du går herind. Toiletterne er meget let tilgængelige, og der er næsten ingen kø. Download min Eric’s New York-app, for at se, hvor du ellers kan finde offentlige toiletter i New York.”

Praktiske oplysninger

Når du ønsker at besøge Public Library på din rejse til New York, skal du tage hensyn til flere regler. Du skal f.eks. tale stille og roligt, da folk arbejder. Derfor bedes du også slukke din telefon eller sætte den i lydløs tilstand. Du må ikke spise eller drikke i bygningen, undtagen i de udpegede områder. Det er tilladt at tage billeder, men du må ikke bruge blitz eller stativ. Sørg desuden for at have et id-kort med dig, det kan du blive bedt om ved indgangen. Her er det også muligt, at dine ejendele bliver kontrolleret.

  • Åbningstider:
    • Mandag: 10.00 – 18.00
    • Tirsdag og onsdag: 10.00 -20.00
    • Torsdag – lørdag: 10.00 – 18.00
    • Lukket på søndage
  • Lokation: 476 Fifth Avenue

Hvornår er New York Public Library åben?

Se åbningstiderne hos New York Public Library her.

Hvor ligger New York Public Library henne?

Hovedafdelingen af New York Public Library ligger på hjørnet af Fifth Avenue og 42nd Street.

Er New York Public Library gratis?

Ja, der er gratis adgang til New York Public Library. Læs mere her.

Kan du tage billeder i New York Public Library?

Ja, du kan godt tage billeder i New York Public Library. Læs mere om reglerne her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev