Se New Yorks subway køre live på dette kort!

MTA New York Live

Et live kort over New Yorks subway kan nu findes online. Det kan tage lidt tid at vænne sig til at bruge New Yorks subway, hvis du besøger byen for første gang. Northbound, Southbound, A- C- og E-tog samt blå, røde og grønne linjer … for ikke at nævne subway-stationer med udgange i alle retninger og porte, der kun åbner i én retning. Kort sagt er der mange ting at holde styr på.

Heldigvis arbejder Metropolitan Transportation Authority (forkortet MTA) på at gøre det nemmere at bruge metroen. Et vigtigt skridt i den retning blev taget i denne uge, hvor et nyt gratis live kort over New Yorks subway blev tilgængeligt online.

Vil du gerne holdes opdateret, omkring hvad der sker i New York? Så tilmeld dig her.

Det nye live kort over New Yorks subway-linjer er i realtid, og du kan derfor se, hvor subway-togene er lige præcist nu. Hver eneste dag (især i weekenderne) er der sporarbejde eller problemer på nogle af New York subway linjerne. På det nye kort kan du klikke på en station og se, hvad der foregår der i samme øjeblik. Planlagt sporarbejde i den nærmeste fremtid – f.eks. i den kommende weekend – fremgår også. Det nye kort virker både på computeren og mobiltelefonen. Der er endnu ingen app.

Nogle af MTA Live Subway-kortets fordele og funktioner er:

– Præcision: Metrolinjerne opdateres automatisk. Vha. realtidsdata tegnes ruterne, og på den måde ses den aktuelle status. Dele af en linje bliver utydelige, hvis der ikke er et tog, der kører der, og der er skråstreger, hvis togene kun kører i én retning.

– Tog i bevægelse: Togene bevæger sig henover kortet, og deres nuværende placering vises.

– Zoom-funktion: Det er muligt at zoome ind på kortet for at se hver enkelt subway-linje, navne og indgange på stationerne og stationernes beliggenhed.

– Tilgængelighed: Det er nemmere at finde tilgængelige stationer, da elevatorer og rulletrapper er mere tydelige på det nye kort.

– Advarsler: Kortet bruger MTA’s data og videregiver officielle beskeder fra MTA ved nødstilfælde.

– Lufthavne: Kortet viser også lufthavnene. Ved at klikke på en af dem kan man se, hvordan man kommer dertil.

– Brug på mobilen: iPhone- og Android-brugere kan tilføje kortet til startskærmen for hurtigere adgang til kortet.

Den eneste ulempe er, at der kræves adgang til internettet, for at kortet virker, hvilket mange fleste turister ikke har (udenfor hotellet). Derfor anbefaler jeg, at du downloader min gratis Eric’s New York app, som byder på et kort over metroen og information om byens seværdigheder.

Mht. det nye live kort over New Yorks subway, så synes jeg, det kunne være cool, hvis man kunne se småbitte subway-tog bevæge sig på kortet akkompagneret af den velkendte subway-lyd: “Stand clear of the closing doors, please.”

Måske du også er interesseret i disse blogindlæg:

Century 21 genåbner offcielt

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev