4th of July i New York 2024

4th of July i New York

Hvert år den 4. juli fejrer man 4th of July eller, som det også kaldes, Independence Day i New York. Independence Day er en af årets vigtigste helligdage i USA, og hvis du er i New York den 4. juli, bør du bestemt tage del i festlighederne.

Contents

Hvad sker der på Independence Day i New York?

På Independence Day forlader mange newyorkere byen og tager til Long Island eller Fire Island for at grille med familien. Togene, som kører til strandene, er proppede, men der er en afslappet stemning, og ingen har travlt med at komme frem.

4th of July er også en af de få dage på året, hvor mange butikker er lukkede. De fleste (tøj)butikker er lukkede, og det samme er banker, skoler, posthuse og kontorer. Dog holder museer og seværdigheder som for eksempel Top of the Rock og One World Observatory åbent (Empire State Building lukker klokken 19.00).

Hvad kan man lave på 4th of July i New York?

Mange folk regner med, der er en parade eller lignende på 4th of July i New York. Det er ikke tilfældet, men til gengæld har New York et forrygende fyrværkerishow, der tiltrækker hele tre millioner tilskuere. 48.000 stykker fyrværkeri bliver affyret under det 25 minutter lange Macy’s fyrværkerishow, som er et af de største af slagsen i verden.

Hvor kan jeg se fyrværkerishowet?

Hvis du er i New York på 4th of July, så må du ikke gå glip af fyrværkerishowet. Det starter omkring klokken 21.15-21.30 på East River omkring Midtown. Fyrværkerishowet ses bedst fra Long Island City, Greenpoint i Brooklyn eller fra Midtown Manhattan, mellem 14th Street og 50th Street. Dog er der 3 millioner tilskuere, og nogle kommer endda så tidligt som klokken 11.00 om formiddagen for at sikre sig en god plads. Hvis det ikke lige er det, du gerne vil bruge det meste af dagen på, så er der andre muligheder for at skaffe en god udsigt til fyrværkerishowet:

Se fyrværkeriet på et cruise med middag

Et cruise med middag er en god måde at fejre Independence Day og nyde fyrværkerishowet på. Mange af disse cruises byder på en 5-retters middag og premium fri bar. På det luksuriøse cruise bliver der også serveret hors d’oeuvrer, og en DJ står for musikken. Det forventes, at gæsterne har pænt tøj på, og på nogle af yachterne er der kun plads til 200 gæster.

Læs mere om 4th of July cruises her

Cruise om aftenen

Hvis du ikke vil på et cruise med middag, men gerne vil have en fantastisk udsigt til fyrværkerishowet, så foreslår jeg, du tager på et cruise om aftenen uden middag. Disse både sejler omkring klokken 17.00 eller 18.00, og du får således god tid til at nyde New Yorks seværdigheder fra vandsiden, inden fyrværkeriet går i gang. På disse bådture kan du købe mad og drikke ombord, og på nogle af dem er der også underholdning. Det er billigere at tage på en af disse bådture end på et af de ovennævnte cruises med middag.

Læs mere om 4th of July cruises her

4th of July i New York - Cruise 4th of July i New York - Empire State Building

Fester på 4th of July

På uafhængighedsdagen arrangeres der fester på forskellige observationsdæk, tagbarer og steder med udsigt over East River, hvor man kan nyde udsigten til fyrværkerishowet. Nogle fester inkluderer en åben bar og mad.

Læs mere om fester 4th of July her

Hvad kan man forvente af fyrværkerishowet? Se min video herunder:

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev