Brooklyn Museum i New York

Brooklyn Museum i New York

Brooklyn Museum i New York er et mangfoldigt kunstmuseum med over halvanden million værker. I et af de største og ældste museer i USA finder du kunst helt tilbage fra det gamle Egypten og frem til moderne tider. Der udstilles blandt andet værker af Monet, Picasso og Judy Chicago – og mange flere. Med beliggenhed ved Prospect Park er museet et perfekt sted at gå på opdagelse i kunst fra mange forskellige kulturer.

Contents

Hvad bør opleves på Brooklyn Museum i New York

Brooklyn Museum består af fem etager, hvor du kan beundre værker fra de forskellige samlinger. På tredje sal kan du se en samling af egyptiske antikviteter, som er over 3000 år gamle. Også de europæiske, afrikanske, asiatiske og islamiske samlinger vidner om museets variation og diversitet. Der findes værker af amerikanske kunstnere fra kolonitiden i det 15. århundrede og frem til 1945. Du kan også besøge Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art, som inkluderer The Dinner Party: en ikoniske kunstinstallation, som er skabt for at mindes betydningsfulde kvinder i historien. Udover sine faste udstillinger har museet samtidig midlertidige udstillinger, hvilket også understreger sansen for variation. I museumsbutikken kan du købe souvenirs og kunst fra lokale kunstnere.

Brooklyn Museum i New York - The Dinner Party

Skulpturhaven

På Brooklyn Museum finder du også The Steinberg Family Sculpture Garden. Dette er en have, der indeholder adskillige skulpturer, som er reddet fra nedrivning. The Statue of Liberty Replica findes blandt andet her. Du kan nyde en gåtur rundt i haven, eller få noget at spise ved den lyserøde Brooklyn Museum food truck.

Opbevaringslagret

Brooklyn Museum er kendt for sin enorme samling, men ikke alle værket kan udstilles på samme tid. Det er derfor, at Visible Storage findes; et synligt opbevaringslager af amerikansk kunst, som indeholder over 2000 værker. Det er sjovt at gå gennem dette lager, og det fortæller meget om samlingens størrelse.

Brooklyn Museum i New York - Amerikansk kunst Brooklyn Museum i New York - Opbevaringslagret

Bygningens historie

Brooklyn Museums har rødder tilbage til 1823, hvor Brooklyn Library blev grundlagt. Senere kom Brooklyn Institute til, som udstillede kunst. Ideen bag Brooklyn Museum kom til verden i 1890, og syv år senere blev dørene til museet for første gang slået op i den samme bygning, som huser museet i dag. Med beliggenhed ved siden af Brooklyn Botanic Garden er bygningen kendt for sin Beaux-Arts stil og har en størrelse på hele 52,000 m2. Dette gør det til et af USA’s største museer. Museets stil kommer mest til udtryk i Beaux-Arts Court, et bueformet rum bestående af et glasgulv og en lysekrone af messing. Det 18 meter høje glasloft gør det til et utrolig smukt rum.

Brooklyn Museum i New York - Inde i museet Brooklyn Museum i New York - Beaux Arts

Erics tip: “Du kan kombinere dit besøg til Brooklyn Museum med en gåtur gennem Prospect Park og Brooklyn Botanic Garden. Hvis der er børn med på turen, kan I også besøge Brooklyn Children’s Museum.”

Praktisk information

Du kan nemt komme til Brooklyn Museum med metro, som kører lige til døren.
Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at tage billeder med blitz på museet.

  • Sted: 200 Eastern Parkway
  • Åbningstider:
    • Onsdag – søndag 11:00 til 18:00
    • Museet er lukket mandag og tirsdag

Hvor meget koster en billet til Brooklyn Museum?

Billetter til Brooklyn Museum koster fra 19 euro.

Hvornår har museet åbent?

Brooklyn Museum er lukket på mandage og tirsdage. Se åbningstider for alle andre dage her.

Hvad er Brooklyn Museum kendt for?

Brooklyn Museum er kendt for sine store og mangfoldig samlinger. Læs mere om museet her.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev