Flyve med børn til New York

Flyve med børn til New York

Hvis du skal flyve med børn til New York er det godt at forberede sig så godt til turen som muligt. Hvordan booker du flybilletter til dine børn? Er der særlige børnerabatter eller andre fordele at hente? Hvad skal du  være opmærksom på i forbindelse med flyveturen? Og hvad er der af transportmuligheder fra lufthavnen? Nedenfor kan du læse mine personlige råd og finde svar på alle disse spørgsmål.

Flyve til New York med børn under 2 år

Det er altid en udfordring at flyve med en baby, især hvis der er tale om en lang flyvetur. Booker du et sæde til dit barn, betaler du fuld pris for billetten. Har du derimod din baby på skødet, koster en billetten typisk kun 10% af, hvad en voksenbillet koster. De fleste fly til New York er fuldt bookede, så det er ikke særlig sandsynligt, at der kommer til at være en ledig plads ved siden af dig.

Specielle sæder til babyer og børn

Hvert flyselskab har forskellige regler mht. sæder til familier med små børn. Min erfaring siger mig, at der ikke er nogen flyselskaber, der tager hensyn til familier med små børn i den måde pladserne fordeles på, endda heller ikke selvom du er villig til at betale ekstra for det. Nogle gange er der såkaldte “bulkhead seats”, som du kan fæste en babyseng til. Det gør turen meget nemmere og mere behagelig for både forældre og baby. Dog er det kun lykkedes mig at reservere et sådan sæde én gang. De andre gange sad der passagerer uden børn på disse pladser. Den bedste måde at skaffe den slags plads på er ved at ringe til flyselskabet straks efter bestilling af flybilletterne. Hvis det ikke lykkedes ad den vej at få fat på disse pladser, så vil jeg foreslå dig at tage ud i lufthavnen så tidligt som muligt og forsøge dig igen der. Babysengen kan benyttes af et barn, der vejer op til 10 kg.

Flyselskaberne har forskellige procedurer for ombordstigning for familier med børn. Nogle flyselskaber, som f.eks. United Airlines, lader forældre med små børn gå ombord før andre passagerer. Det kan være stressende og trættende at stå i en lang kø med et barn på armen, og vær opmærksom på, at det kan være nødvendigt for dig at placere pusletasken adskillige rækker væk, hvis der allerede er helt fyldt i bagageboksen over dit sæde.

Mad på flyet

Som oftest er der en børnemenu dit barn kan få. I forbindelse med booking af flybilletterne kan du nogle gange vælge, om du ønsker en børnemenu til dit barn. Drikker dit barn kun modermælkserstatning? Så sørg for at have rigeligt af det med, i tilfælde af flyet bliver forsinket. Desuden er der ofte 2-3 timers kø ved tolden i lufthavnen i New York, og det tager derfor lang tid at komme ud. Mælken kan varmes op på flyet. Prøv at planlægge på forhånd, hvornår din baby skal have mad. Når flyet er landet, kan der gå et godt stykke tid, inden du finder et sted, hvor du kan amme eller varme en flaske op. Sørg derfor for at amme eller give barnet en flaske, så sent på flyveturen som muligt.

Erics tip: Jeg anbefaler, at du tager en hurtig snak med passagererne på rækken foran og bagved, hvor du fortæller dem, at du vil gøre dit bedste for at få dit barn til at forholde sig roligt under flyveturen. De fleste folk reagerer positivt på dette og bliver mindre irriterede, hvis dit barn begynder at græde. Så lad være med at bekymre dig for meget om flyveturen, og begynd i stedet at kigge på, hvad man kan lave i New York med børn.

Amning i lufthavnen

Der er såkaldte “Mamava lactation pods” i JFK, Newark, LaGuardia og Stewart Lufthavn. De er udviklet til rejsende mødre, der ammer, og disse ammerum er at finde efter sikkerhedskontrollen i hver af lufthavnsterminalerne. Her er der plads til en mor, hendes barn og en medrejsende samt en klapvogn. Der er et sammenklappeligt bord, en stikkontakt, hvor du kan tilslutte din brystpumpe (husk at have en adapter til amerikanske stik med), og døren kan låses, så du kan amme uforstyrret. Download Mamava-appen for at få adgang til disse ammerum.

Flyve til New York med børn i alderen 2-12 år

Er dit barn fyldt 2 år, skal det sidde på eget flysæde, og du skal derfor booke et sæde til dit barn også. Billetprisen er ofte den samme, eller også gives der en forholdsvis beskeden børnerabat. Tjek hvordan pladserne på flyet er fordelt, inden du booker. Sæderne er ofte placeret i par eller med 3 pladser ved siden af hinanden, så det kan hænde sig, at familier bliver placeret på forskellige rækker. Det er en god idé at tjekke fordelingen af pladserne på forhånd. Det garanterer selvfølgelig ikke, at I kommer til at sidde sammen, men i det mindste er du lidt bedre forberedt. Det er også en god idé at lade dine børn lege i lufthavnen. Jeg kan stadig høre min mor sige “det her er ikke en legeplads!”. Hvis du lader dine børn være børn, er de formentlig mere rolige på den lange flyvetur.

Aktiviteter for børn på flyet

På de fleste fly til New York er der små skærme, som man kan se tegnefilm eller spille spil på. Sørg også for selv at tage legetøj eller anden underholdning med. Hvis dit fly ikke har skærme, så er det en god idé at tage en tablet med. Sørg for, at du har downloadet nok spil og film til tabletten INDEN afrejse. Det er også godt at fortælle dine børn om New York for at forberede dem på, hvad de kommer til at opleve. Du kan måske også læse en bog højt eller lægge et puslespil.

Sove på flyet

Flyveturen er lang, så mange børn sover et par timer undervejs, Du kan lave en slags seng til dit barn på gulvet foran dig med puder og din jakke. Ulempen ved det er dog, at du er nødt til at vække dit barn, hvis der kommer turbulens. Sørg for at tage tykke sokker med, så barnet kan tage skoene af. Jeg har nogle gange set børn med store puder, hvilket jeg ikke personligt ville medbringe, men det ser nu meget komfortabelt ud.

Undgå at irritere medpassagerer

En af de mest irriterende situationer for dine medpassagerer er at have et sparkende barn siddende på sædet bagved eller larmende tablets/konsoller. Børn opfører sig selvfølgelig som børn nu engang gør det, men disse irriterende situationer kan undgås ved at medbringe et headset eller bede dit barn om at lade være med at sparke på sædet foran. Når alle passagerer har fundet deres siddepladser på flyet, siger jeg til folk på rækken foran og bagved, at de bare skal sige til, hvis mine børn gør noget, der generer dem. Jeg får altid meget venlige reaktioner, og som oftest bliver de også mindre irriteret, hvis mine børn ikke opfører sig helt som man kunne ønske sig.

Flyve med børn til New York - Sove på flyet Flyve med børn til New York - Fly

Transport fra lufthavnen til hotellet

Hvis du har planer om at tage en shuttlebus eller taxa fra lufthavnen til dit hotel, så vær opmærksom på, at det er påkrævet, at dit barn sidder i en autostol eller på en sædepude. Børn under 2 år skal sidde i et bagudvendt autostol. Til børn under 4 år skal der anvendes et barnesæde. Alle andre børn skal benytte en selepude i bilen indtil de fylder 8 år. Selepuder er designet til børn, som vejer 18-36 kg og er under 145 cm høje.

Hvis dit hotel ligger nær en subway-station, og du ikke har så meget bagage, så er det værd at overveje at tage med subway dertil. Herunder kan du også booke privat transfer fra lufthavnen, hvor du kan bestille et barnesæde mod et ekstra gebyr.

Book privat transfer fra lufthavnen med barnesæde her

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev