Guidet gospeltur i New York

Køb billetter nu
Guidet gospeltur i New York

Tag på en guidet gospeltur i New York, og oplev den fantastiske gospelmusik og atmosfæren live i en kirke i Harlem. Hvis du gerne vil opleve autentisk gospelmusik, er det en god idé at booke en guidet gospeltur i New York, så du undgår skuffelse, lange køer og at udvise dårlig etikette. Ledsaget af en guide udforsker du og resten af turgruppen Harlem og gospelmusikken på nært hold. På turen får du også indblik i, hvorfor gospel er så populært.

Book en guidet gospeltur i Harlem her

Contents

Oplev gospel i Harlem

Turen starter i Midtown Manhattan, hvor du sætter dig en i en turbus med kurs mod Harlem. Der er masser at se til begge sider i bussen, så det er ligegyldigt, hvor du sætter dig. Guiden fortæller om livet, racemæssige uligheder, politik, Harlems historie og den mangfoldige kultur, mens I kører fra Midtown til 110th Street (Harlem’s Gate). Du får rig mulighed for at tage billeder, og du bliver sikkert overrasket over, hvor varierede Harlems omgivelser er. Under denne tour vil du se Apollo Theater og huset hvor Alexander Hamilton plejede at bo.

Det er uhørt at besøge en kirke som turist på egen hånd. Der er strenge uskrevne regler, du skal følge. Det kan være svært at få lov til at være med til en gospel-gudstjeneste, og du kan ikke forlade den, inden den slutter. Desuden er der i mange af kirkerne slet ikke adgang for turister. Hvis du er så heldig at finde en kirke, hvor de byder dig velkommen med åbne arme, så skal du formentlig stå i en ekstremt lang kø for at komme ind. Derfor er det smartest at tage på en guidet gospeltur i New York i stedet, som desuden er sjov, lærerig og byder på kulturelle oplevelser.

Alene i Harlem er der mere end 400 kirker. I en af disse kan du på denne tur lade dig rive med af den kraftfulde gospelmusik, og måske du endda har lyst til at synge og danse med. Det er en fantastisk oplevelse at være med til en gospel-gudstjeneste, selvom det ikke er så glamourøst, som visse film a la ‘’Halløj i Klosteret’’ (Sister Act) får det til at virke som. Det er vigtigt at huske på, at det er rigtige mennesker, der synger bønner og lovprisninger, og at det ikke er et show, det er heller ikke tilladt at tage billeder. I nogle kirker har koret dragter på, og i nogle har de ikke.

Guidet gospeltur i New York - Gospelsanger Gospel Tours in New York Harlem

Opdag Harlems historie

Harlem har haft et dårligt ry og har været kendt som et af de kvarterer i New York med mest kriminalitet. Harlem dog er meget mere end det, der har givet bydelen sit dårlige ry. På denne tur går du på opdagelse i Harlems historie og lærer for eksempel om ‘’Harlem Renaissance,’’ hvor Harlem sprudlede af energi og var stedet at være for unge kunstnere, forfatter og digtere. Du kommer forbi berømte steder, som bl.a. Apollo Theatre, Hamilton Grange National Memorial og City College of New York.

Soul Food

Guidet gospeltur i New York - SoulfoodEfter gospel-gudstjenesten er der mulighed for at spise brunch på en lokal restaurant i Harlem. Bemærk venligst, at du skal booke turen inklusive denne frokost på forhånd, hvis du ønsker at deltage i den. Jeg anbefaler på det varmeste, at du vælger dette, da det ikke alene er den perfekte afrunding på turen, men også giver dig mulighed for at smage den lokale mad, som kaldes soul food.

Da jeg tog turen, blev jeg taget med til en lokal restaurant, som jeg ikke selv ville være taget ind på. Restauranten havde en lang og spændende historie samt livemusik. Maden var rigtig god, og du kan forvente at mad som majsbrød, friturestegt kylling, macaroni and cheese og meget, meget mere.

Erics tip: “Du behøver ikke have dit fineste tøj på, men lad være med at have shorts eller klipklapper på. Det kan også ske, kirken beder om en lille donation. Det er ikke obligatorisk, men det er godt at have et par dollars med, hvis du gerne vil bidrage.”

Praktisk information

Efter dit køb modtager du et værdibevis via e-mail, som du kan printe ud og bytte til en billet ved busstoppet. Alternativt kan du vise værdibeviset på din mobiltelefon.

  • Varighed: 4,5 time
  • Afgangssted: nær Times Square på 8th Avenue
  • Afgangstid: klokken 09.00

Bestil billet til en guidet gospeltur i Harlem på en søndag her

Guidet gospeltur i Harlem på en onsdag

Det er også muligt at tage på en guidet gospeltur i New York om onsdagen. Denne tur er meget lig den ovennævnte tur, men dog har denne mindre fokus på kirken og mere på fællesskabet. Du besøger derfor et ‘’community center’’ og oplever, hvilken virkning gospel har på de lokales dagligdag.

Book en guidet gospeltur i Harlem på en onsdag her

Guidet gåtur med gospel i Harlem

Hvis du hellere vil på en guidet gåtur i Harlem, så er denne tur måske noget for dig. Turen foregår på søndage, og den er en glimrende introduktion til Harlem og gospel. Desuden inkluderer den et besøg i en gospelkirke. Denne guidede tur slutter af med lækker brunch på en lokal restaurant.

Bestil billet til en guidet gåtur med Gospel i Harlem på en søndag her

Guidet gospeltur i New York - Inde i kirken Guidet gospeltur i New York - Kor

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev