International Center of Photography i New York

International Center of Photography i New York

International Center of Photography i New York (ICP) består af et museum, en skole og et forskningscenter, alle med fotografi i fokus. Centret ligger på Lower East Side og blev grundlagt i 1974 af Cornell Capa, som var bror til den berømte fotograf Robert Capas bror. Den dag i dag er det verdens ledende institut dedikeret til fotografi og at forstå reproducerede billeder af enhver art.

Billetter til International Center of Photography er inkluderet i New York Pass og All-Inclusive Pass.

Contents

The International Center of Photography i New York

Med 500 gruppe- og soloudstillinger siden åbningen er det allerede lykkedes ICP at vise værker af over 3000 fotografere og andre kunstnere. Det giver måske indtryk af, at ICP er et kæmpestort museum, men det er det ikke. I forhold til andre museer i New York har det en ret beskeden størrelse. Nogen vil endda kalde det et lille museum. Til trods for at den permanente samling byder på over 100.000 fotografier, så er der normalt kun en eller to mindre udstillinger ad gangen.

Samlingen

Cornell Capa åbnede museet for at hylde broren Robert og hans kollegaer fra “Concerned Photography”, som alle døde i 1950’erne. Blandt disse kollegaer var Werner Bischof, Chim (David Seymour) og Dan Weiner. Deres fotografier udgør en betydelig del af museets permanente samling, sammen med værker af W. Eugene Smith, Henri Cartier-Bresson, James VanDerZee og Lisette Model – for blot at nævne nogle få. Selvom ICP først og fremmest er kendt for sin samling af amerikansk og europæisk dokumentarfotografi, så udforskes visuel kultur overordnet set også gennem tankevækkende udstillinger. Det skaber ofte en overraskende kontrast mellem de traditionelle fotografier og de videoinstallationer, der er udstillet.

International Center of Photography i New York - Udstilling International Center of Photography i New York - Public Private Secret udstilling

Udforsk museet

Afhængigt af hvilke udstillinger der vises, tager det typisk 45 minutter til en time at se museet. Du kan kombinere det med endnu et besøg på New Museum, som ligger lige i nærheden. Du kan også snuppe en pause i museumscaféen, hvor der serveres quiche, sandwich og salater, og ved samme lejlighed benytte dig af den gratis wi-fi. Der er også en lille bogbutik med bøger, der komplimenterer museets udstillinger godt.

Praktisk information

  • Åbningstider:
    • Lukket tirsdage
    • Mandag – søndag:: fra kl. 11:00-19.00
    • Torsdag: åbent til kl 21.00
  • Lokation: 79 Essex Street

Billetter til International Center of Photography er inkluderet i New York Pass og All-Inclusive Pass.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev