Lincoln Center for the Performing Arts

Lincoln Center in New York

Lincoln Center for the Performing Arts er et kulturcentrum bestående af tre hovedbygninger og en række scener til forestillinger inden- og udendørs. Det er det største center for scenekunst i verden. Centret er enormt – det strækker sig over 6,5 hektar. Det perfekte sted at tilbringe en aften i New York. Der er mange forskellige typer forestillinger at vælge mellem, og Lincoln Center er kendt for sine høje standard, når det kommer til musik, teater, dans, opera og musikuddannelse. Billetterne er dog ikke så nemme at få fat i. I begyndelsen af sæsonen bliver de fleste billetter udsolgt, da både ballet- og operaforestillingerne er meget anerkendte og populære.

Klik her for mere information om billetter til Metropolitan Opera

Klik her for mere information om billetter til New York City Ballet

Historien bag Lincoln Center

Lincoln Center blev bygget i forbindelse med byfornyelsesprojektet på Lincoln Square, som blev igangsat af Robert Moses i 1950’erne. De tre hovedbygninger åbnede i 1962 (David Geffen Hall, tidligere kaldt Avery Fisher Hall), 1964 (Metropolitan Opera House) og 1966 (David H. Koch Theater, tidligere kaldt New York State Theater). Metropolitan Opera House, David Geffen Hall og David H. Koch Theater er alle verdensberømte for de koncerter, operaer og balletter, der fremføres her. Den kendte musikskole Juilliard School ligger også i Lincoln Center.

Hvordan kommer jeg til Lincoln Center?

Lincoln Center ligger på Upper West Side, mellem West 62nd og 65th Street og Columbus og Amsterdam Avenue. Du kan tage subway-linje 1 til 66th Street/Lincoln Center Station, som er den nærmeste station. Du kan også tage subway-linje A, C eller D til Columbus Circle, og derfra gå mod nord. Der er ikke den store fare for, du overser det!

Kan jeg komme på guidet tur i Lincoln Center?

Ja, du kan komme på en guidet tur i Lincoln Center. Med et New York Pass kan du komme med bag kulisserne. På turen ser du alle de imponerende sale, heriblandt Metropolitan Opera House, David Geffen Hall og David H. Koch Theater. Guiden fortæller om bygningernes historie, og du kan være heldig at få lov at kigge med til en prøve.

Hvor kan jeg spise inden?

Der er en flere gode steder at spise i nærheden af Lincoln Center, hvad end du gerne vil have en hurtig bid mad, eller du vil spise på en Michelin-restaurant. Nedenfor kan du læse om mine foretrukne restauranter, som er i gåafstand fra Lincoln Center.

En hurtig bid mad

Det er ikke alle, der kan lide at spise et større måltid inden en forestilling. Har du det også sådan, så er der heldigvis flere muligheder for at snuppe en hurtig bid mad i nærheden af Lincoln Center. Du kan starte din aften med at nyde et glas god vin og en snack i rooftop-baren på enten Mandarin Oriental eller Empire Hotel. Alternativt kan du få en rigtig newyorker-oplevelse og spise på en lokal diner. Jeg anbefaler Olympic Flame Diner på West 60th Street. På 10th Avenue finder du Boston Market, hvor du kan nyde ren comfort food i form af lækker kylling. Eller hvorfor ikke prøve noget lidt udover det sædvanlige som for eksempel søde kartofler med marshmallows? Begge steder kan du være færdig med at spise på en halv time. Sørg for, at du har nok tid til at gå hen til Lincoln Center og komme ind og finde din plads, inden forestillingen starter.

Lækker mad

Hvis du har lidt mere tid, og du gerne vil nyde en god middag, så kan du tage på Blue Ribbon Sushi Bar&Grill. Det er ikke billigt, men de har virkelig lækker sushi, og de har åbent hver dag. Restauranten ligger ved siden af Columbus Circle, og du skal gå gennem Columbus Hotel for at komme derind. Hvis det er lidt for fancy til dig, så køb noget takeaway-mad i Whole Foods ved Columbus Circle. Det er ikke en restaurant, men et supermarked med et godt udvalg af frisklavet mad, som du passende kan tage med til en picnic i Central Park.

En særlig anledning

Hvis du virkelig vil forkæle din udkårne, og middagen derfor skal være helt speciel, så er der to restauranter, der nok skal imponere. Robert NYC ligger ovenpå et museum og byder på en fantastisk udsigt over Central Park. Restauranten er elegant og klassisk, og den ligger faktisk inde i Museum of Arts and Design. Adressen er 2 Columbus Circle. Hvis du har lyst, kan du se dig omkring på museet inden middagen, men du kan selvfølgelig også bare tage direkte til restauranten. Du skal ikke betale entré, hvis du kun vil ind på restauranten. Hvis du gerne vil have en god bøf, men din partner gerne vil have noget andet at spise, så tag på Porter House. Det ligger i Columbus Circle på 4. sal, og her serverer de ægte amerikanske steaks. Derudover har de pasta og fisk og skaldyr. De har åbent fra klokken 17.00, hvilket gør det til et godt sted at spise inden en forestilling i Lincoln Center.

Lincoln Center i New York - Lincoln Center om aftenen

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev