Eric’s New York Find den gratis i App Store
App storeGoogle play
New York Gay Pride

New York Gay Pride

New York Gay Pride

New York Gay Pride er et event, der foregår hvert år. Her fejres fællesskabet, kulturen og stoltheden blandt lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede (LBGT+) i New York City. Paraden er nok det Pride-event, der er bedst kendt blandt newyorkere, og den hedder Pride Parade.

Pride Parade går gennem Fifth Avenue og ender ved Greenwich Village. Den passerer Stonewall Inn, hvor de såkaldte Stonewall Riots foregik i 1969. Optøjerne betragtes som første gang i USA’s historie, hvor folk fra det homoseksuelle miljø kæmpede imod regeringens forfølgelse af det seksuelle mindretal. I kølvandet på optøjerne opstod Gay Liberation Movement, der hjalp til at fastsætte bøsser og lesbiske rettigheder i USA.

Hvad kan man lave til NYC Pride i New York?

Der er flere forskellige arrangermenter under Gay Pride i New York. Overskuddet fra disse går i de fleste tilfælde til  New Yorks LGBT+-fællesskab og aktiviteterne under Pride. Der foregår mange ting under Pride Week, og herunder kan du se et lille udvalg af events.

Paraden

Paraden (Pride Parade) er vel nok det mest kendte event under NYC Pride, og den er alle velkomne til at kigge på. Det er gang i den under paraden, som byder på over 110 dekorerede vogne. Hvis du gerne selv vil deltage i paraden, så skal du være medlem af en af de organisationer, der er officielt registreret. Pride Parade foregår i New York den 30. juni 2019. Den starter klokken 12.00 fra 29th Street og Fifth Avenue og slutter ved 16th Street og 7th Avenue.

New York Gay Pride - Folk i gaderne New York Gay Pride - Pride Parade

PrideFest

PrideFest er en gadefestival med forskellige boder, underholdning og aktiviteter, som hylder ligestilling. Du kan også opleve minikoncerter her og det. PrideFest foregår omkring Hudson Street i New York den 30. juni 2019. Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

Pride Island

Pride Island er en kæmpe musikfestival, hvor forskellige musikere og DJ’s spiller. Det er også NYC Prides største årlige fundraising. Du skal være fyldt 21 år for at kunne deltage. Pride Island foregår 29. og 30. juni 2019 fra klokken 14.00-22.00 ved Hudson River Park, Pier 97.

Hvis du har energien til det, hvorfor så ikke fortsætte aftenen på en af de mange fantastiske gay-barer i New York? Eller måske du hellere vil runde aftenen af på en rooftop-bar?

Pride Tour i New York

Hvis du gerne vil lære mere om LGBT-bevægelsen i New York, så er denne tur lige noget for dig. Guiden fortæller dig om om Stonewall-optøjerne og den historiske baggrund, viser dig The Stonewall Inn og andre steder i New York, der har betydning for LBGT-miljøet.

Book din Pride Tour her

WorldPride 2019

WorldPride foregår i New York i 2019. WorldPride er verdens største Pride-fejring, og den finder sted i en ny by hvert år. I 2019 sker fejringen i New York City, da det falder sammen med 50-års jubilæet for Stonewall Riots. WorldPride New York varer i hele juni måned og består af mere end 50 forskellige events. Festlighederne afsluttes søndag den 30. juni med NYC Pride March. Det ventes, at mere end 3 million mennesker kommer til at deltage i WorldPride i NYC!

New York Gay Pride - Regnbueflag New York Gay Pride - Philip Marie

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter