New York Pride (tidligere Gay Pride) 2021

New York Gay Pride

New York Gay Pride (tidligere kendt som Gay Pride) er et event, der foregår hvert år. Her fejres fællesskabet, kulturen og stoltheden blandt lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede (LBGT+) i New York City. Paraden er nok det Pride-event, der er bedst kendt blandt newyorkere, og den hedder Pride Parade.

Pride Parade går gennem Fifth Avenue og ender ved Greenwich Village. Den passerer Stonewall Inn, hvor de såkaldte Stonewall Riots foregik i 1969. Optøjerne betragtes som første gang i USA’s historie, hvor folk fra det homoseksuelle miljø kæmpede imod regeringens forfølgelse af det seksuelle mindretal. I kølvandet på optøjerne opstod Gay Liberation Movement, der hjalp til at fastsætte bøsser og lesbiske rettigheder i USA.

Hvad kan man lave til NYC Pride i New York?

Der er flere forskellige arrangermenter under Gay Pride i New York. Overskuddet fra disse går i de fleste tilfælde til  New Yorks LGBT+-fællesskab og aktiviteterne under Pride. Der foregår mange ting under Pride Week, og herunder kan du se et lille udvalg af events.

Paraden

Paraden (Pride Parade) er vel nok det mest kendte event under NYC Pride, og den er alle velkomne til at kigge på. Det er gang i den under paraden, som byder på over 110 dekorerede vogne. Hvis du gerne selv vil deltage i paraden, så skal du være medlem af en af de organisationer, der er officielt registreret. Pride Parade foregår i New York den 28. juni 2020. Den starter klokken 12.00 fra 29th Street og Fifth Avenue og slutter ved 16th Street og 7th Avenue.

Crowds for New York Gay Pride New York Gay Pride - Pride Parade

PrideFest

PrideFest er en gadefestival med forskellige boder, underholdning og aktiviteter, som hylder ligestilling. Du kan også opleve minikoncerter her og det. PrideFest foregår omkring Hudson Street i New York den 28. juni 2020. Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

Pride Island

Pride Island er en kæmpe musikfestival, hvor forskellige musikere og DJ’s spiller. Det er også NYC Prides største årlige fundraising. Du skal være fyldt 21 år for at kunne deltage. Pride Island foregår mellem den 26. og 28. juni 2020, fra klokken 14.00-22.00 ved Hudson River Park, Pier 97.

Hvis du har energien til det, hvorfor så ikke fortsætte aftenen på en af de mange fantastiske homobarer? Eller måske du hellere vil runde aftenen af på en rooftop-bar i New York?

Pride Tour i New York

Hvis du gerne vil lære mere om LGBT-bevægelsen i New York, så er denne tur lige noget for dig. Guiden fortæller dig om om Stonewall-optøjerne og den historiske baggrund, viser dig The Stonewall Inn og andre steder i New York, der har betydning for LBGT-miljøet.

Book din Pride Tour her

New York Gay Pride - Regnbueflag New York Pride

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter