Gaybarer i New York

Homobarer i New York

New York er kendt som en by med uendeligt mange muligheder, hvilket har appelleret til LGBTQ+-miljøet (Lesbian, Bisexual, Gay, Transgender). Det anslås, at der bor mere end en halv million LBGTQ+-borgere i New York City. Der er derfor mange LGBTQ+-miljøet barer og natklubber.

LGBTQ+-miljøet i New York

New York er længe blevet betragtet som stedet, hvor kampen for homoseksuelles rettigheder startede. Kort efter 2. Verdenskrig søgte mange bøsser, lesbiske og transpersoner tilflugt i kvartererne Greenwich Village, Upper West Side og Harlem. På daværende tidspunkt havde disse personer ingen rettigheder, og homoseksualitet var endda kriminelt. Mange steder var LBGTQ+-personer ikke velkomne, og der var tilmed en lov, der gjorde det forbudt at servere alkohol for homosekselle. De antihomoseksuelle love skabte af gode grunde stor frustration, og en række politiaktioner mod homobarer i New York i 1969 kulminerede i de voldelige optøjer Stonewall Riots.

Stonewall Inn, hvor optøjerne startede, er siden genåbnet (53 Christopher Street). Flere andre steder i verden fulgte LGBTQ+-miljøet trop og startede opgør for at sikre deres borgerrettigheder. Den seneste succes for bevægelsen i New York kom i juni 2011, da det blev lovligt for homoseksuelle at gifte sig.

LGBTQ+-område Chelsea

Det mest populære område i New York bandt homoseksuelle er Chelsea, mellem 14th Street og Hudson Yards på det vestlige Manhattan. På grund af den stigende LGBTQ+ accept, efter Stonewall -optøjerne, ønskede mange mennesker at bo i Greenwich Village, men priserne på boligerne var meget høje. Chelsea var en billigere løsning, hvor alle blev budt varmt velkommen. Dette kan stadig ses i dag. I Chelsea finder du mange barer og steder for homoseksuelle. For de med en eksklusiv smag byder området desuden på gode spisesteder, luksuriøse butikker og gallerier i verdensklasse.

New York Pride

New York Pride afholdes hvert år. Denne festlige parade slutter Pride Month med et brag. Paraden løber fra Fifth Avenue til Greenwich Village og passerer Stonewall Inn. NYC Pride er en munter parade med alle slags både, og den starter omkring kl. 12.

Gaybarer i New York

Chelsea er imidlertid ikke den eneste del af byen for LGBTQ+ natteliv: over hele New York er der en bred vifte af barer, klubber og fester. Efter meget overvejelse er der tre steder, du ikke bør gå glip af:

Le Bain

På 18. etage på The Standard Hotel finder du natklubben Le Bain, som strækker sig over to etager. Navnet kommer sig af, at den har en indendørs pool, lige ved siden af DJ-pulten. Man kan svømme i poolen om sommeren, når klubben er åbent, men i vintermånederne fungerer den som et ekstra dansegulv. Natklubben byder desuden på en spektakulær udsigt over Manhattan og Hudson River. Hvis vejret er til det, bør du absolut tage op på den 19 etage, hvor du kan nyde cocktails på terrassen. På torsdage er Le Bain et hotspot for fashionable unge i LGBT+-miljøet. Mænd, kvinder, homoseksuelle, heteroseksuelle eller transpersoner – alle er velkomne! Drinksene er dyre, men er 100% Manhattan med en forrygende udsigt fra alle sider, smukke mennesker og gode DJ’s.

Homobarer i New York - Le Bain terrasse Homobarer i New York - Le Bain pool

Industry Bar

Den trendy Industry Bar ligger i det, der oprindeligt var en industriel lagerbygning – deraf navnet. Næsten alle ugens syv dage er der temaaften på Industry Bar. Blandt andet bydes der på dragshows, billiardturneringer og klassisk amerikanske aktiviteter (deriblandt visning af tv-serier som Desperate Housewives og RuPaul’s Drag Race). De fleste gæster er i aldersgrupper 25-45 år. I weekenden er Industry Bar proppet, og næsten alle gæsterne er homoseksuelle. Vær klar på at danse med til popmusikken, der brager ud af højtalerne! Industry Barer byder på to barer, et billiardbord, private båse og et podium, hvor man kan danse. Man kan købe drinks til en fornuftig pris, men toiletterne er frygtelige (sørg derfor for at gå på toiletter andetsteds inden du tager derhen). Atmosfæren er til gengæld altid helt i top.

Barracuda Lounge

Stedet her er en sand klassiker, når det kommer til gaybarer i New York. Baren er kendt for sin afslappede atmosfære, fantastiske dragshows og billige drinks.

Der er normalt gratis entré til de ovennævnte natklubber, men de lukker mellem kl. 02.00 og 04.00. Husk altid at have dit pas med som legitimation, og giv mindst 1 $ per drink i drikkepenge. God fornøjelse!

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev