Roosevelt Island i New York

Roosevelt Island i New York

Roosevelt Island i New York ligger i East River. Øen er opkaldt efter den tidligere præsident Franklin D. Roosevelt, og den hører til til distriktet Manhattan. Fra Queens kan komme dertil med færge, subway eller ved at gå eller cykle over Roosevelt Island Bridge. Roosevelt Island er et hyggeligt sted at besøge, især på en mild forårsdag, når de flotte træer står i fuldt flor.

Contents

Hvordan kommer man til Roosevelt Island?

Det er sjovest at tage fra Manhattan til Roosevelt Island med Roosevelt Island Tram. Fra denne kabelbane har du en skøn udsigt, og turen tager kun omkring tre minutter. Du kan endda betale for at tage kabelbanen med dit MetroCard. Har du er Unlimited Ride MetroCard? Så kan du faktisk komme med gratis! Den hurtigste måde at komme tilbage til Manhattan på er med subway, men det er nu sjovere at tage NYC Ferry. PÅ færgeoverfarten har du nemlig en fantastisk udsigt til skylinen. Hvis du har lejet en cykel og gerne vil cykle en hyggelig tur på Roosevelt Island, så kan du faktisk tage den med på færgen. Det koster 1 $ ekstra at tage en cykel med på NYC Ferry.

Erics tip: Du kan udforske Roosevelt Island under vandreruten i min app Eric’s New York. Åbn appen og klik på “Vandreruter”, og find “Tudor City – Roosevelt Island”-ruten, som jeg selv har lavet. I løbet af denne rute vil jeg tage dig til forskellige steder på øen og Manhattan.

Roosevelt Island i New York - Kabelbane Roosevelt Island - Skyline

Seværdigheder på Roosevelt Island

Selvom Roosevelt Island er ret lille, så er der alligevel et par steder, der er værd at lægge vejen forbi. De fleste af disse ligger på øens sydlige del. Der kommer du hen ved at gå mod venstre, når du stiger ud af Roosevelt Island Tram. Den anden halvdel af øen er et boligområde, så den er mindre interessant.

Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park

På øens sydspids ligger Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park. Den forholdsvis nye park består af en stor græsplæne med mure og stier i hvid granit og en stor buste af Franklin D. Roosevelt. Det er gratis at besøge parken, og den er åben 6 dage om ugen fra april til september mellem klokken 09.00 og 19.00 og fra oktober til marts mellem klokken 09.00 og 17.00 (lukket på tirsdage).

Erics tip: Jeg kan godt lide at købe min frokost på Manhattan hos Pick a Bagel på Lexington Avenue for eksempel og så tage kabelbanen over til Roosevelt Island. Fremme på øen kan jeg så nyde min frokost og den fine udsigt over Manhattans skyline. Det er den perfekte pause fra det hektiske byliv. Det lille afbræk rundes perfekt af med en færgetur tilbage til Manhattan, hvor storbyeventyret kan fortsætte.

Roosevelt Island i New York - Memorial Roosevelt Island - Smallpox Hospital

Smallpox Hospital

Nu om dage er Smallpox Hospital tomt, og det ser lidt uhyggeligt ud. Det er opkaldt efter den farlige virussygdom smallpox (kopper), fordi det var det første hospital i USA, som tog imod patienter med denne sygdom. Hospitalet er indhegnet, så du kan kun se det udefra, men det er værd at lægge vejen forbi, hvis du alligevel er på øen. Det ligger på øens sydlige del før parken, så du kommer der forbi, hvis du går fra kabelbanen ned mod parken.

Roosevelt Island i New York- Gåtur

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev