Rygning i New York

Rygning i New York

Det er ikke så almindeligt at ryge i New York, i hvert fald ikke offentlige steder. Det kommer sikkert ikke som en overraskelse for dig, at man ikke må ryge på barer og natklubber. Dog er det heller ikke tilladt at ryge parker eksempelvist. Hvis du har brug for din daglige dosis nikotin, så er der dog et par steder, du gerne må ryge.

Røgfrie zoner i New York

Siden 1987 har man i New York indført love for at begrænse rygning i det offentlige rum for at sikre indbyggernes helbred. I New York er der planer om helt at forbyde tobaksprodukter i staten, og det er forbudt at ryge de fleste (offentlige) steder. Blandt andet må man ikke ryge i offentlige transportmidler, på kontorer, restauranter og museer, som det også er tilfældet i Danmark. I New York er der dog også mange steder udendørs, hvor man ikke må ryge. Det gælder eksempelvis i parken og på pladser, strande og promenader. Hvis du ryger et sted, hvor det ikke er tilladt, så risikerer du at få en bøde.

Rygning i New York - Rygning forbudt i parker

Hvor må man ryge i New York?

Nu tænker du måske, om der overhovedet er nogen steder, du lovligt kan ryge i New York og i så fald hvor. Man må gerne ryge i private hjem, private biler og på dertil indrettede hotelværelser.

På nogle barer og natklubber er der et rygeområder og enkelte hoteller tilbyder værelser, hvor rygning er tilladt. Desuden findes der særlige cigar lounges, der ofte har en formel atmosfære og dresscode. Vær opmærksom på, at det er meningen, man skal ryge cigarer i disse cigar lounges, selvom nogle af dem også tillader cigaretrygning. I New York vil man gerne have bugt med rygningen, og derfor indføres der strengere og stengere regler hvert år.

Rygning er forbudt, hvis man er under 21 år

I New York skal man være fyldt 21 år for at købe cigaretter og tobak. Dermed er aldersgrænsen højere end i Danmark, hvor man skal være fyldt 18 år for at købe cigaretter. Selv hvis du er under 21 år, men ser ældre ud, så kan du ikke slippe uden om New Yorks lovgivning på området. Ikke alene bliver du bedt om billed-ID, men dit ID bliver også scannet, inden du får cigaretterne udleveret.

E-cigaretter i New York

Der betales en ekstra moms på 20% på e-cigatter i New York. E-cigaretter sælges ikke særligt mange steder, da man skal have en særlig tilladelse for at sælge den slags produkter. Der gives store bøder for ulovlig salg af e-cigaretter, og faktisk er der i New York planer om helt at forbyde salg af e-cigaretter.

Prisen på cigaretter

Hvis du alligevel vil ryge, så er det billigere at købe cigaretterne i lufthavnen i Danmark, inden du rejser til New York. Du må have 200 cigaretter med, når du rejser fra Danmark til USA. I New York koster en pakke cigaretter mellem 13 $ og 15 $.

Erics tip: Der er ikke så mange newyorkere, der ryger, og rygerne er ret diskrete. Jeg anbefaler, at du følger reglerne. Selv hvis der ikke er politi i nærheden, så kan der meget vel være newyorkere, der kritiserer dig, hvis du ryger et sted, hvor det ikke er tilladt.

Rygning i New York Rygning i New York

Hvordan er reglerne for rygning i New York?

NYC har en streng rygelov, og det er forbudt at ryge de fleste offentlige steder, inklusive parker og pladser. Læs mere her.

Må man ryge på Times Square?

Det er forbudt at ryge på Times Square og de fleste andre offentlige steder i New York City.

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev