The Morgan Library & Museum i New York

The Morgan Library Museum i New York

The Morgan Library & Museum i New York er en perle for alle, der elsker litteratur, kunst eller historie. The Morgan blev oprindeligt bygget i begyndelsen af det 20. århundrede som et privat bibliotek for samleren J. Pierpont Morgan. Nu er den imponerende bygning på Madison Avenue åben for besøgende, og du kan selv se den ekstraordinære samling. Du kan bl.a. finde håndskrevne noder af Bach og Mozart, et brev fra H.C. Andersen og et underskrevet dokument af Napoleon.

Køb dine billetter til The Morgan Library & Museum her

Contents

The Morgan Library & Museum i New York

J. Pierpont Morgan begyndte at samle på litterære og historiske manuskripter, gamle bøger, tegninger af berømte kunstnere og meget mere i 1890. Han ville have et særligt sted at samle alle sine ting, og derfor blev der bygget et bibliotek ved siden af hans hjem i 1902. Efter hans død omdannede hans søn Morgan-biblioteket til et museum, så offentligheden også kunne se samlingen.

Målet var, at bygningen skulle se majestætisk ud, men alligevel føles intim, og det lykkedes helt perfekt! Så snart jeg trådte ind i rummet, var jeg imponeret; det føltes, som om jeg var landet på settet til en Harry Potter-film.

Selve biblioteket har fire forskellige rum, hvor du kan se mange ekstraordinære genstande. Sjældne bøger som det håndskrevne manuskript til A Christmas Carol af Charles Dickens, skitser og breve af Vincent van Gogh og endda en notesbog fra Isaac Newton.

Erics tip: “Jeg var meget imponeret efter mit besøg på Morgan Library & Museum. Bygningen er meget smuk, og der er meget at se. Desuden er museet ideelt placeret i Midtown Manhattan, tæt på Empire State Building. Det gør det nemt at kombinere de to ting!”

The Morgan Library Museum i New York - Unik kollektion

Bygningen, som senere blev udvidet, huser også en café, en restaurant og et forskningscenter. I sommermånederne kan du besøge The Morgan Garden, museets have.

Praktisk Information

Du må gerne tage billeder indenfor, medmindre andet er angivet. Det er ikke tilladt at filme.

Lokation: 225 Madison Avenue

Køb dine billetter til The Morgan Library & Museum her

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev