Typisk amerikansk mad i New York

Typisk amerikansk mad i New York

Typisk amerikansk mad i New York – hvor finder jeg det? Det er et spørgsmål, jeg ofte får. Først og fremmest er der selvfølgelig mine gode gamle favoritter: burger og pizza. Sydstaternes Soul Food er også typisk amerikansk, og her bydes der bl.a. på pulled pork og barbecue-retter. Derudover er der det moderne amerikanske køkken, der har vundet indpas med USA’s hastigt voksende madkultur. I denne top-5 har jeg udvalgt restauranter, der på hver deres måde repræsenterer den amerikanske madkultur.

 1. Contents

  Virgil’s

  Virgil’s er en barbecue-restaurant. Tager du derhen, så sørg for at bestille de såkaldte “train wreck fries” til at dele til forret. Jeg ved godt, det ikke ligefrem lyder appetitligt, men tro mig, det er virkeligt lækkert! Det er pomfritter med bacon, ost og andre lækkerier. Jeg kan også anbefale deres pulled pork. Af andre specialiteter på menuen kan bl.a. nævnes mac and cheese og hushpuppies (friturestegte kugler). De laver også deres egne saucer, som der altid står omkring fire forskellige slags på bordet, du kan vælge mellem. Restauranten er rummelig, og det er et godt sted at tage hen med (små) børn.

  Erics tip: Hvis du har lyst til mac and cheese, så tag på STK. Det er ganske vist et steakhouse, men deres mac & cheese er rigtig god!
 2. Cowgirl

  Cowgirl minder en smule om Virgil’s. Maden er dog af en knap så god kvalitet, men til gengæld er atmosfæren meget hyggeligere. Cowgirl ligger på en rolig gade i det trendy kvarter Greenwich Village. På restauranten er interiøret nøje udvalgt, og det er som at træde ind i en spaghettiwestern, når du går ind ad døren. Spaghetti står dog ikke på menukortet, men det er der til gengæld andre pastaretter med et “western-twist”, der gør. Du kan for eksempel bestille mozzarella-sticks med bacon og friske jalapenos samt en cowboy-steak med grønne chilier og soltørrede tomater – for bare at nævne nogle få af mulighederne. Sørg endelig for at gemme plads til “New Yorks bedste dessert”, den såkaldte Ice Cream Baked Potato (is formet som en bagt kartoffel). Du kan både spise frokost og aftensmad her. Stemningen er ret afslappet, og du kan sagtens slippe afsted med at have en baseballkasket på derinde.

 3. Bubby’s

  Bubby’s er en typisk amerikansk restaurant, hvilket selv åbningsdagen, Thanksgiving Day 1990, vidner om. Restauranten har derfor et par årtier på bagen, og stedet er kendt for sine amerikanske retter; enkel og frisklavet comfort food. Her kan du bl.a. få pandekager, en burger eller sandwich til brunch eller nyde et aftenmåltid bestående af f.eks. barbecue-spareribs eller friturestegt kylling. Både i Meatpacking District og i TriBeCa ligger der en Bubby’s.

 4. Freemans Restaurant

  Freemans Restaurant er en typisk New York-restaurant. Den ligger for enden af en gyde, hvilket gør den mystisk og ikke så let at finde på egen hånd. Der er meget atmosfære her, og det føles som et lille værtshus. På menuen kan du finde retter som bøf, kartoffelmos og en burger. Jeg fik sidstnævnte og syntes, at den var rigtig lækker.

 5. IHOP

  IHOP er lidt af et wildcard i denne top-5. Og hvorfor så det? Tja, det er en restaurantkæde, som man enten elsker eller hader. Det er måske ikke just, hvad man kan kalde et hyggeligt sted, men til gengæld får man her  et godt indblik i, hvordan mange amerikanere tilbringer deres morgener. IHOP er først og fremmest en morgenmadsrestaurant, hvor der er en bredt udvalg af forskellige slags pandekager og sirupper på menuen. De har også en god brunch (som du kan rulle ud af restauranten efter at have spist) og en såkaldt “Lumberjack Breakfast”, som er en canadisk pendant til English Breakfast. De er også vilde med mærkelige sammenblandinger. Engang fik jeg en steak svøbt i en omelet, som var det en taco. Priserne er meget lave. Jeg vil gerne igen understrege, at du ikke skal forvente, at det er et hyggeligt sted. Du skal nærmere se det som en autentisk amerikansk oplevelse – nogle gange kan man få et ubegrænset antal pandekager og kopper kaffe! Så er du advaret!

Typisk amerikansk mad i New York Sunny side up Typisk amerikansk mad i New York BBQ

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev