Typisk amerikansk mad i New York

Typisk amerikansk mad i New York

Typisk amerikansk mad i New York kan man finde på mange restauranter. Når du tænker på amerikansk mad, kan du forestille dig en række forskellige retter, såsom burgere, mac & cheese og meget mere. Der er altid noget nyt at prøve på grund af landets hurtigt udviklende madkultur. I denne top fem har jeg forsøgt at skabe et udvalg af restauranter, der på hver deres måde repræsenterer den amerikanske madkultur.

Contents

Typisk amerikansk mad

Hvad er “typisk amerikansk mad”? Først og fremmest er der selvfølgelig mine gode gamle favoritter: burger og pizza. Sydstaternes Soul Food er også typisk amerikansk, og her bydes der bl.a. på pulled pork og grill-retter. Men pandekager bør man altså heller ikke gå glip af.

 1. Virgil’s (152 West 44th Street)

  Virgil’s er en barbecue-restaurant. Tager du derhen, så sørg for at bestille de såkaldte “Trainwreck Fries” til at dele til forret. Jeg ved godt, det ikke ligefrem lyder appetitligt, men tro mig, det er virkeligt lækkert! Det er pomfritter med bacon, ost og andre lækkerier. Jeg kan også anbefale deres pulled pork. Af andre specialiteter på menuen kan bl.a. nævnes mac and cheese og hushpuppies (friturestegte kugler). De laver også deres egne saucer, som der altid står omkring fire forskellige slags på bordet, du kan vælge mellem. Restauranten er rummelig, og det er et godt sted at tage hen med (små) børn.

  Erics tip: “Hvis du har lyst til mac and cheese, så tag på STK. Det er ganske vist et steakhouse, men deres mac & cheese er rigtig god!
 2. Cowgirl (519 Hudson Street)

  På restauranten er interiøret nøje udvalgt, og det er som at træde ind i en spaghettiwestern, når du går ind ad døren. Spaghetti står dog ikke på menukortet. Den stemningsfulde Cowgirl ligger på en farverig gade i det charmerende kvarter West Village. Alle retter serveres med et “vestligt twist”. Ristede jalapeños fyldt med grillede rejer og svøbt i bacon samt en Texas-chili – for bare at nævne nogle få af mulighederne. Sørg endelig for at gemme plads til “New Yorks bedste dessert”, den såkaldte Ice Cream Baked Potato (is formet som en bagt kartoffel). Du kan både spise frokost og aftensmad her. Stemningen er ret afslappet, og du kan sagtens slippe afsted med at have en baseballkasket på derinde.

 3. Fraunces Tavern (54 Pearl Street)

  Træd ind i New Yorks historie på Fraunces Tavern, som åbnede her tilbage i 1762! Denne bar og restaurant er det ældste etablissement i byen og et officielt New York City Landmark. Det var her, George Washington og Alexander Hamilton ofte kom. Nu kan du nyde det amerikanske køkken her, inklusive bøffer, hummer Mac & Cheese og burgere. Bestil bord, før du tager af sted. Fraunces Tavern er også, som navnet antyder, en taverne (bar). Så du er velkommen til at tage en drink i baren. Når du er her, føler du, at du er tilbage i 1762, i begyndelsen af det New York, vi kender i dag.

 4. Freemans Restaurant (Freeman Alley)

  Freemans Restaurant er en typisk New York-restaurant. Den ligger for enden af en gyde, hvilket gør den mystisk og ikke så let at finde på egen hånd. Der er meget atmosfære her, og det føles som et lille værtshus. På menuen kan du finde retter som bøf, kartoffelmos og en burger. Jeg fik sidstnævnte og syntes, at den var rigtig lækker.

 5. IHOP (235 East 14th Street)

  IHOP er lidt af et wildcard i denne top-5. Og hvorfor så det? Tja, det er en restaurantkæde, som man enten elsker eller hader. Det er måske ikke just, hvad man kan kalde et hyggeligt sted, men til gengæld får man her  et godt indblik i, hvordan mange amerikanere tilbringer deres morgener. IHOP er først og fremmest en morgenmadsrestaurant, hvor der er en bredt udvalg af forskellige slags pandekager og sirupper på menuen. De har også en god brunch (som du kan rulle ud af restauranten efter at have spist) og en såkaldt “Lumberjack Breakfast”, som er en canadisk pendant til English Breakfast. De er også vilde med mærkelige sammenblandinger. Engang fik jeg en steak svøbt i en omelet, som var det en taco. Priserne er meget lave. Jeg vil gerne igen understrege, at du ikke skal forvente, at det er et hyggeligt sted. Du skal nærmere se det som en autentisk amerikansk oplevelse – nogle gange kan man få et ubegrænset antal pandekager og kopper kaffe! Så er du advaret!

Typisk amerikansk mad i New York - Sunny side up Typisk amerikansk mad i New York BBQ

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev