West Village i New York

West Village New York

West Village i New York er et kvarter på Manhattan. Det er et beboelsesområde, men her er også masser af hyggelige butikker og restauranter. Mange berømtheder slår i øvrigt deres folder der. Kvarteret afgrænses af Chelsea mod syd, Hudson Square og South Village mod nord, Hudson River mod øst og Greenwich Village med vest.

Contents

West Village og Little Bohemia

West Village er faktisk den vestlige del af Greenwich Village. Området blev grundlagt i 1916 og fik hurtigt tilnavnet Little Bohemia, da mange bohemer boede der. Her er mange kunstnerhuse, hvilket bidrager til kvarterets charme. Endnu en usædvanlig ting ved området er, at der ikke er den karakteristiske gitterinddelingen af gaderne, som New York City er kendt for. Det er ikke kun forvirrende for turister, men kan også være lidt svært for newyorkere at finde ud af. Her er det meget rart at have et kort for at finde rundt. Dog skal det siges, at West Village er et perfekt område at gå rundt på må og få i. På den måde falder du nemlig helt sikkert over en masse spændende steder. Besøg for eksempel den berømte cupcake-butik Magnolia Bakery og High Line Park der forbinder West Village med Chelsea, Hell’s Kitchen og Hudson Yards. I den nordlige del af West Village ligger det populære Meatpacking District.

Jefferson Market Library

Oprindeligt var Jefferson Market Library et retshus med et fængsel og et marked. Fra 1945 blev bygningen ikke længere brugt som retsbygning, og den var i fare for at blive revet ned. Dette var indtil 1961, hvor New York Public Library gik med til at renovere bygningen til et bibliotek. I dag kan du gå rundt i den gamle politiret, som nu er børnenes læsesal, eller se borgerretten, hvor du nu kan finde voksenlæsesalen.

West Village i New York - Jefferson Market Public Library West Village i New York - Bleecker Street

Et dynamisk kvarter med et europæisk præg

Brede og rolige alléer passer perfekt sammen med hyggelige, brostensbelagte gader. Dette gadebillede præger West Village, hvilket giver det et mere europæisk præg end byens andre kvarterer. Her er liv i gaderne, men ikke hektisk. De lokale drikker drinks på fancy restauranter, og der er lidt af en landsbystemning. Foruden de mange berømte beboere, og der også mange singler, der bor i West Village. Det er primært unge, veluddannede folk, som arbejder inden for det kreative felt, der bor der.

West Village New York - Perry St og Bleecker St West Village New York - Udsigt om aftenen

Restauranter i West Village

Hvis du er vild med det vilde vesten, så er Cowgirl der ligger på 519 Hudson Street lige stedet for dig. Her serveres der god tex mex/sydamerikansk mad. Den kitschede indretning er en del af oplevelsen, og det er værd at prøve deres dessert ved navn baked potato. Hvis du gerne vil opleve mere cowboy-atmosfære, så er White Horse Tavern også et besøg værd. Restauranten er en ren tidslomme, og det er lige før, man forventer, en slåskamp over en stjålet hest kan bryde ud når som helst. Det sker dog naturligvis ikke, men der er nu en masse andet at kigge på, lige fra de typiske bargæster til de billeder og objekter, der pryder væggene. Bus Stop Cafe er endnu et godt sted at få en bid mad. Det er et meget lokalt sted, som få turister besøger, og her serveres enkel, men god mad. Hvis du gerne vil prøvesmage lokale lækkerier fra forskellige familieejede spisesteder, så kan du tage på en West Village Food Tour.

West Village i New York - Cowgirl West Village i New York - Ret hos Cowgirl

Hoteller i West Village

Der er meget få hoteller i West Village, men hvis du gerne vil bo i området, kan du booke et værelse på The Jane. Endnu en mulighed er Incentra Village, der er en kro i victoriansk stil. Kroen byder på værelser, der alle har en fungerende pejs, og den ligger et godt sted i kvarteret. Her føler man sig hensat til 1800-tallet, så det er en ganske særlig oplevelse.

West Village i New York - Udsigt fra hotel West Village i New York - Hotel

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev