9/11 i New York 2024

9/11 i New York

Hvert år på 9/11 (11. september) i New York mindes ofrene for terrorangrebet i USA den 11. september 2001. Det er ikke en officiel helligdag, men det for mange folk er det en utrolig trist dag, der vækker stærke følelser.

Contents

Hvad er 9/11?

9/11 er årsdagen for terrorangrebet, der fandt sted den 11. september 2001. Der skete flere angreb i USA på denne dag i 2001, hvor fire fly blev kapret. To af dem blev fløjet ind i tvillingetårnene, et ind i Pentagon i Washington D.C. og det sidste styrtede ned på en mark i Pennsylvania. Det var meningen det sidste af fly skulle flyve til Washington D.C., men passagererne formåede at overmande flykaprerne.

Hvad kan du forvente på 9/11 i New York?

I USA flager man på halvt for at ære og mindes de omkomne. Klokken 08.45 indleder den amerikanske præsident et minuts stilhed. Det er det tidspunkt, det første fly fløj ind i World Trade Centers North Tower.

På 9/11 i New York bliver der afholdt adskillige mindehøjtideligheder i kirker og i området omkring World Trade Center. Hvis du gerne vil købe 9/11 Museum billetter, så vær opmærksom på, at museet er lukket for offentligheden den 11. september, eftersom der også her afholdes mindehøjtideligheder. De afdødes familiemedlemmer lægger blomster ved mindesmærker såsom 9/11 Memorial. 9/11 Memorial er åben for offentligheden fra klokken 15.00 til midnat, hvor Tribute in Light kan ses. One World Observatory har andre åbningstider end normalt.

9/11 i New York - Brandfolk 9/11 i New York - Memorial Wall

Erics tip: På 9/11 samles mange brandmænd og politibetjente for at mindes den tragiske hændelse. Et af samlingsstederne er O’Hara’s Pub, som ligger nær World Trade Center. Det er allerede fra tidligt om morgenen, folk mødes her. Det er et ganske særligt sted at tage ind at få en øl, hvis du er i New York den 11. september.

Tribute in Light

Hvert år den 11. september bliver Tribute in Light oplyst, så snart solen går ned. Tribute in Light foregår, tæt på det sted tvillingetårnene stod. Det er et meget bevægende syn, og det er muligt at besøge området om natten. Mange folk, der bor i nabolaget, tager derhen og tænder lys til minde om ofrene, og der er en sørgmodig stemning.

9/11 i New York- Tribute in Light

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev