2.2m
Spørgsmål? E-mail eric@newyorkcity.dk
Brooklyn i New York

Brooklyn i New York

Brooklyn i New York

Brooklyn er med sine 2,6 millioner indbyggere det tættest befolkede borough i New York. Navnet Brooklyn stammer fra byen Breukelen i Holland. Foruden den hollandske indflydelse er Brooklyn blevet påvirket af russere, ukrainere, italienere, puertoricanere, hasidiske jøder og jamaicanere, for blot at nævne nogle få kulturer.

Brooklyn virker mere rolig og afslappet end det summende Manhattan, men alligevel er der langtfra kedeligt. Her er meget, du kan se og lave. Eksempelvis kan du tilbringe en dag i Brooklyn Bridge Park og besøge Coney Island om sommeren, mens du til jul kan se de fantastisk pyntede huse i Dyker Heights. Hep på Brooklyn Nets i Barclays Center, shop i Williamsburgs trendy butikker, og tag gåturen over Brooklyn Bridge tilbage til Manhattan, hvorfra du kan nyde den skønneste udsigt.

Guidede ture i Brooklyn

Hvis ikke du har lyst til at se dig omkring i Brooklyn på egen hånd, så kan du overveje at tage på en af de mange guidede ture i området. Er du eventyrlysten? Så kan du leje en cykel, og udforske Brooklyn på to hjul. Vil du gerne se en masse, kan du tage på en guidet gåtur gennem Brooklyn. På den kommer du forbi berømte seværdigheder og kvarterer som Brooklyn Heights og DUMBO. Hvis du gerne på en guidet tur, der inkluderer mad, så kan anbefale Brooklyn Pizza Tour. Her lærer du mere om Brooklyn og Coney Island og får lækker New York-pizza at smage. Hvis du gerne vil have en lidt anderledes og opløftende oplevelse, så tag med på guidet gospeltur i Brooklyn. Turen tager dig med  forbi nogle af de smukke huse i Brooklyn Heights, og du får også lejlighed til at nyde den smukke udsigt over Manhattan. Til slut kommer du til at opleve en gospel-gudstjeneste med et Grammy Award-vindende kor i det berømte Brooklyn Tabernacle.

Hvis du har planer om at udforske Brooklyn på egen hånd, så se herunder for flere aktiviteter, der kan anbefales.

Brooklyn i New York - Brooklyn Museum Brooklyn i New York - Grand Army Plaza

Brooklyn Museum

Brooklyn Museum er det næststørste museum i New York, og museets samling består af næsten 1,5 million genstande. Samlingen byder blandt andet på amerikanske, europæiske og egyptiske kunstværker samt artefakter fra Afrika, Mellemøsten og Stillehavsøerne. I 2007 åbnede museet Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art. Her er også værker af verdensberømte kunstnere som Cézanne, Monet, Degas, Manet, Renoir, Kandinsky og Rembrandt. Hvis du gerne vil have en bid mad inden dit museumsbesøg, så tag på Barboncino, der ligger på 781 Franklin Avenue. Deres stenovnspizzaer er virkelig gode, og i weekenderne har de en lækker brunch.

Praktisk information

  • Gratis entré med New York Pass
  • Åbningstider: onsdag og fredag-søndag: klokken 11.00-18-00. Torsdag: klokken 11.00-22-00

Brooklyn Botanic Garden

Brooklyn Botanic Garden er et fortryllende sted, hvor du kan tage en pause fra asfaltjunglen for en stund. Den botaniske have blev grundlagt i 1910 og består af mange mindre haver. Cherry Esplanade er meget berømt på grund af sine 200 kirsebærtræer. Når kirsebærtræerne springer ud, bliver det fejret hvert år. Japanese Hill and Pond Garden var den første japanske have i en park i USA. Den har en fiskedam, et japansk tempel, en Shinto Shrine og bonsaitræer. I Cranford Rose Garden kan du se næsten 1.400 forskellige rosensorter. Children’s Garden er et område, hvor de lokale børn kan lære om og dyrke planter. Fragrance Garden er en have lavet til folk med nedsat syn. Her inviteres man til at udforske planterne på en række forskellige måder såsom ved at røre dem og dufte til dem. På Yellow Magnolia Café kan du slappe af og sætte tænderne i økologisk mad.

Praktisk information

  • Gratis entré med New York Pass
  • Åbningstider: marts-oktober: tirsdag-fredag fra klokken 08.00-18.00 og lørdag-søndag fra klokken 10.00-18-00. November-februar: Tirsdag-fredag fra klokken 08.00-16.30 og lørdag-søndag fra klokken 10.00-16.30

Brooklyn i New York - Brooklyn Botanic Garden Brooklyn i New York - Skilte

Brooklyn Children’s Museum

Hvis du rejser sammen med dine børn, kan det være sjovt at besøge Brooklyn Children’s Museum. Museet er nærmest et stort indendørs legeområde fyldt med aktiviter for de små. Der er blandt andet sanseaktiviteter med vand, sand og lyde for de helt små, kæmpestore legoklodser og et legepizzeria. Desuden byder museet på en udstilling om dyr, og nogle gange er det endda muligt at klappe en slange. Vær opmærksom på, at der kan være ret travlt på museet. Her kan ungerne slå sig løs, og forældrene kan slappe af, i vished om at omgivelserne er trygge.

Praktisk information

  • Gratis entré med New York Pass
  • Åbningstider: tirsdag-søndag fra klokken 10.00-17.00. Lukket mandag

New York Transit Museum

Hvis du gerne vil lære mere om New Yorks subway og dens historie, så er New York Transit Museum stedet at tage til. Det har til huse i en ægte subway-station, og her kan du se gamle subway-vogne og se, hvordan de har udviklet sig gennem årene. Museets udstillinger er visuelle og interaktive, hvilket gør det interessant for både store og små. I gavebutikken kan du købe souvenirs til at tage med hjem til Danmark. Efter dit museumsbesøg kan du tage en tur på Shake Shack, som kun ligger en blok væk, og prøve en af New Yorks bedste burgere.

Praktisk information

  • Gratis entré med New York Pass
  • Åbningstider: tirsdag- fredag fra klokken 10.00-16.00 og lørdag-søndag fra klokken 11.00-17.00

Sunset Park

I kvarteret Sunset Park kan du virkelig opleve den autentiske latinamerikanske kultur i Brooklyn. Det er et hyggeligt område at gå rundt i om dagen, og det er en helt anden oplevelse end at være på Manhattan. Tag subway-linje D, N eller R til 36th Street, og gå gennem 5th Avenue. Det er også et rigtigt godt sted at spise frokost, da der er en masse hyggelige, små restauranter. Prøv peruviansk mad på Super Pollo eller chorizo-tacos på Tacos Matamoros. Tag ind i Sunset Park (parken med samme navn som kvarteret), og sid på græsset, og nyd den smukke udsigt til Manhattan (du kan endda se Frihedsgudinden herfra). Det er også det perfekte sted at se solen gå ned. Du kan desuden lægge vejen forbi den smukke og fredfyldte kirkegård Green-Wood Cemetery, som ligger i nærheden.

Brooklyn i New York - Skyline Brooklyn i New York - Barclays Center

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Eric’s New York Find den gratis i App Store
App store Google play
Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter