Brooklyn i New York

Brooklyn i New York

Brooklyn i New York inkluderer  Williamsburg, DUMBO og Dyker Heights. Sammen udgør disse kvarterer den mest befolkede bydel i New York. Brooklyn er en sand smeltedigel med indbyggere fra mange lande og med mange kulturer. Her er bl.a. russisk, ukrainsk, puertoricansk, jødisk og jamaicansk indflydelse at finde. Hvis du har tiden til det på din rejse til New York, så kan jeg bestemt anbefale at du aflægger denne bydel et besøg. Sørg i hvert fald for at opleve Brooklyn Bridge og Brooklyn Bridge Park. Har du mere tid til at udforske bydelen? Så er der bestemt flere hyggelige kvarterer, der er værd at besøge.

Kvarterer i Brooklyn

Brooklyn er et af New Yorks fem såkaldte boroughs (bydele), og det er inddelt i forskellige kvarterer. Hovedsageligt består Brooklyn af beboelsesområder, men der er flere kvarterer, der er værd at lægge vejen forbi. Her får du en helt anden side af New York at se, og du kan samtidig få en lille pause fra det hektiske Manhattan. Du kan tage enten en hop-on-hop-off-bus eller metroen til Brooklyn. Hvis du gerne vil udforske bydelen i dit eget tempo, så lej en cykel.

Williamsburg

Williamsburg i Brooklyn er et trendy kvarter med en atmosfære præget af mikset mellem gamle, slidte bygninger og nybyggeri. Gadebilledet er ikke domineret af de store butikskæder, og i stedet finder du mest originale restauranter, butikker og caféer. På en tur gennem Williamsburg vil du med garanti også spotte flot street art. Williamsburg er desuden kendt for sine bryggerier. Hvis du du gerne vil nyde lokalbryggede øl og en bid mad blandt de lokale, bør du bestemt tjekke et af bryggerierne ud.

Brooklyn i New York - Park Brooklyn i New York - Gade

Brooklyn Heights

Du ender i Brooklyn Heights, hvis du går eller cykler over Brooklyn Bridge fra Manhattan over til Brooklyn. Ud mod vandet ligger Brooklyn Bridge Park, som er en park med den måske allersmukkeste udsigt over Manhattans skyline. Her kan du nyde en gåtur eller picnic, og bagefter kan du passende se dig omkring i resten af nabolaget. I Brooklyn Heights finder du fine gader med de berømte brownstone-huse. Melder sulten sig? Så vil jeg anbefale at tage på Grimaldi’s og få en friskbagt stenovnspizza!

Kunne du tænke dig at udforske Brooklyn Heights og samtidig få en speciel kulturoplevelse? Så er en Brooklyn Gospel Tour lige noget for dig. Her oplever du kvarterets smukke huse og den fine udsigt til Manhattan. Den guidede tur afsluttes med en live gospeloptræden fra et Grammy Award-vindende kor i den berømte kirke Brooklyn Tabernacle.

DUMBO

DUMBO er en forkortelse af Down Under the Manhattan Bridge Overpass, som meget præcist forklarer, hvor dette kvarter findes. DUMBO ligger ud mod vandet nord for Brooklyn Bridge Park, “under” Manhattan Bridge. Det er et hyggeligt kvarter, hvor du bl.a. kan besøge Empire Stores og Jane’s Carousel. Washington Street, som er et populært sted at tage billeder, er også at finde i kvarteret. Her kan du tage et skønt feriefoto af Empire State Building, der indrammes af Manhattan Bridge.

Dyker Heights og Bay Ridge

Der er én god grund til Dyker Heights of Bay Ridge: Den overdådige julepynt, som der her sættes op i slutningen af november måned. På en Dyker Heights Christmas Lights Tour bliver du taget med rundt til kvarterets flottest pyntede huse. Her er hele gader fyldt med tusindvis af lys og julepynt, så her er julestemningen helt i top!

Brooklyn i New York - Dyker Heights Brooklyn i New York - Coney Island

Coney Island

På Brooklyns sydspids ligger Coney Island, en halvø som er et trækplaster om sommeren. Du kan rejse dertil på egen hånd med subway, men det tager noget tid at komme frem. Det er nemmere og sjovere at booke en New York Pizza Tour. På den guidede tur prøvesmager du pizzaer fra flere legendariske New York-pizzeriaer undervejs, og turen rundes af på Coney Island. Her kan du nyde godt af feriestemningen, besøge forlystelsesparken Luna Park og prøve en hotdog fra Nathan’s Famous.

Sunset Park

Det er i Sunset Park, du oplever Brooklyns autentiske latinamerikanske stemning. Det er et hyggeligt område at gå rundt i om dagen, og her får du en helt anden oplevelse end på Manhattan. Tag subway-linje D, N eller R til 36th Street, og gå langs 5th Avenue. Det er også et godt sted at spise frokost, for her er mange hyggelige, små restauranter. Prøv peruviansk mad på Super Pollo, eller prøv de lækre chorizo-tacos på Tacos Matamoros. Tag i Sunset Park (parken med samme navn som kvarteret), og sid på græsset og nyd den smukke udsigt til Manhattan – du kan endda se Frihedsgudinden herfra.

Crown Heights

Crown Heights er ikke det mest interessante kvarter i sig selv, men alligevel byder det på en række attraktioner, der er værd at besøge. Brooklyn Museum og Brooklyn Botanic Garden ligger begge i udkanten af området, og lidt derfra finder du også Brooklyn Children’s Museum.

Brooklyn Museum er det andetstørste museum i New York med en hele 1,5 million værker i samlingen. På museet finder du bland andet værker af Cézanne, Monet, Degas, Manet, Renoir, Kandinsky og Rembrandt.

Brooklyn Botanic Garden består faktisk af mange mindre haver. Især er Cherry Esplanade med sine mere end 200 kirsebærtræer berømt. Japanese Hill and Pond Garden byder på en dam med koi-karper, et japansk tempel, og bonsaitræeri. I Cranford Rose Garden kan du se næsten 1400 rosenarter. På Yellow Magnolia Café kan du slappe af og nyde økologisk mad.

Rejser du med børn, kan Brooklyn Children’s Museum være en sjov oplevelse. Det er som et stort indendørs legeområde fyldt med aktiviteter for de små. Der er sanseaktiviteter med vand, sand og lyd samt et lege-pizzeria og kæmpe legoklodser for de mindste. Der er også udstillinger om dur, og nogle gange kan man endda få lov til at klappe en slange.

Erics tip: Der er meget at se og lave i Brooklyn. Du kan du let tilbringe et par dage her, hvis du gerne vil lære bydelen godt at kende. Du kan besøge mange seværdigheder i Brooklyn med et New York Pass, hvilket gør prisen overkommelig.

Brooklyn i New York - Museum Brooklyn i New York - Brooklyn Botanic Garden

Sport i Brooklyn

Brooklyn har flere succesfulde sportshold, ligesom de øvrige bydele i New York har det. Det moderne stadion Barclays Center er nemt at komme til med subway. Det er hjemmebanen for baskeballholdene Brooklyn Nets og New Yorks kvindehold, New York Liberty. Der finder også jævnligt professionalle WWE wrestling-kampe sted her. Desuden bliver der afholdt koncerter og andre events på stadionet hver uge.

Brooklyn i New York - Barclays Center Brooklyn i New York - Sport

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev


Søg efter billetter
fra
til
Søg efter billetter