Brooklyn Bridge Park i New York

Brooklyn Bridge Park i New York

Brooklyn Bridge Park i New York ligger, som navnet antyder, ud til vandet ved Brooklyn Bridge. Parken er 34 hektar stor og er kendt for sine haver, stier langs floden og bakkelandskabet, der holder trafikken på afstand. Det mest imponerende er dog den fantastiske udsigt over Manhattan.

Strand ved Pier 4

Parken er delt op i forskellige områder, der hver har sin charme. Disse områder hedder Pier 1, Pier 2, Pier 3, Pier 3 Greenway Terrace, Pier 4 Beach, Pier 5, Pier 6, John Street, Main Street, Empire Fulton Ferry, Fulton Ferry Landing samt Greenway and Gardens. Mange newyorkere ynder at sidde på trapperne i Brooklyn Bridge Park, men det er også hyggeligt at sidde på stranden ved Pier 4 eller på græsset.

Erics tip: Du kan udforske Brooklyn Bridge Park på vandreruten ‘DUMBO – Brooklyn Bridge’, som du kan finde i min Eric’s New York-app. Åbn appen, og vælg ‘vandreruter’ for at finde turen. Udover parken vil du udforske mere af Brooklyn Heights, DUMBO og krydse Brooklyn Bridge.

Sport i Brooklyn Bridge Park

Der er masser af muligheder for at dyrke sport i Brooklyn Bridge park, som byder på forskellige sportsområder og løbe- og cykelstier. Pier 2 og Pier 5 er begge gode steder at tage hen for sportsfantikere. Hvis det regner, så kan du tage til Pier 2, hvor en del af sportsområdet er overdækket. Har du lyst til en lille gåtur? Så sæt kursen mod Squibb Park Bridge, som byder på en flot udsigt over Brooklyn og Manhattans skyline. En anden måde at udforske parken på er på cykel. Cykelstien Grenway går fra Pier 1 til Pier 6. Det er ikke tilladt at cykle uden for cykelstierne. Hvis du har lejet en robåd, så kan du lægge til ved havnen ved stranden på Pier 4. Det er desuden muligt at fiske ved den vestlige promenade ved Pier 5. Her har de også det fornødne udstyr til at rense fisk, hvis du skulle være så heldig at få en på krogen. Og så kan du jo tage et smut til nærliggende Picnic Peninsula, hvor der er mulighed for at grille.

Brooklyn Bridge Park i New York - Brooklyn Bridge Brooklyn Bridge Park i New York - Jane's Carousel

Mad og drikke i Brooklyn Bridge Park

Du kan købe de berømte lobster rolls fra Luke’s Lobster i Brooklyn Bridge Park. Du er velkommen til at tage dine egne snacks med, hvis du foretrækker det. Parken har endda særlige picnicområder. Det er ikke tilladt at medbringe alkohol, men der findes mange barer og caféer rundt om i parken, hvor den slags kan købes. På Pier 1 ligger Hotel Brooklyn Bridge. Fra hotellets rooftop-bar får du en af de bedste udsigter over Brooklyn Bridge Park og Manhattans skyline. Det er også værd at nævne Fornino på Pier 6, der har berømte cocktails og lækker pizza, som kan nydes ved et picnicbord på tagterrassen med udsigt til Frihedsgudinden!

Brooklyn Bridge Park i New York - Afslapning

Empire Stores i DUMBO

Ved vandet, mellem Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge, finder du også den gamle lagerbygning Empire Stores, der nu huser forskellige butikker, restauranter og kontorer. Det er en flot bygning, som bestemt er værd at besøge, hvis du er i nabolaget. Udsigten fra taget over parken, Brooklyn Bridge og skylinen er fantastisk! I Empire Stores finder du blandt andet en møbelbutik, forskellige restauranter og Brooklyn Historical Society. Desuden ligger det hyggelige madmarked Time Out Market der. Her byder lokale spisesteder, udvalgt af Time Outs redaktører, på forskellige lækkerier.

Brooklyn Bridge Park i New York - Empire Stores Brooklyn Bridge Park i New York - Empire Stores' tag

Underholdning for børn

Der er en række legepladser i parken, især i nærheden Pier 6. Derudover er der en smuk, antik karrusel, som hedder Jane’s Carousel. Den ligger inde i en glaspavillon nær Empire Fulton Ferry. Der er også mange andre aktiviteter for børn i New York.

Praktisk information

  • Åbningstider: Brooklyn Bridge Park er altid åben, på nær om natten fra klokken 01.00-06.00
  • Sådan kommer du derhen: Du kan komme til parken med subway-linje A/C, 2/3, 4/5, F og R samt med buslinje B25 og B63. I sommermånederne er der desuden vandtaxaer.  Du kan også tage NYC Ferry til parken

Vil du gerne udforske flere parker? Her finder du en oversigt over alle New Yorks parker

Brooklyn Bridge Park i New York - Ovenfra

Hjalp denne artikel? Anbefal den ved at give mig en bedømmelse:

Ved at fortsætte med at bruge dette website giver du samtykke til brug af cookies og privatlivspolitikken. Find ud af mere her.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev